جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

نقد ادبی نقد ادبی بی قراری های شبانه|سانی خطر

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته نقد شورا توسط fatemeh bano با نام نقد ادبی بی قراری های شبانه|سانی خطر ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 400 بازدید, 2 پاسخ و 2 بار واکنش داشته است
نام دسته نقد شورا
نام موضوع نقد ادبی بی قراری های شبانه|سانی خطر
نویسنده موضوع fatemeh bano
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط زمرد
وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
موضوع نویسنده

fatemeh bano

سطح
5

ارشد بازنشسته
ارشد بازنشسته
کاربر ویژه انجمن
Nov
607
1,456
مدال‌ها
6

بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم
نویسنده عزیز ضمن درود و عرض وقت‌بخیری خدمت شما
سپاس‌گذاریم بابت اعتماد شما از نقد آثار خود در انجمن رمان بوک
*لطفا تا قبل از قرار‌گیری نقد توسط منتقد در این تایپک چیزی ارسال نکنید!
*همچنین پس از ارسال نقد این تایپک به مدت دو روز باز خواهد بود تا شما نظر خود را نسبت به نقد اعلام نمایید!
*در صورتی که از نقد خود ناراضی بودید یا شکایتی از تالار نقد داشتید، می‌توانید شکایت خود را ثبت کنید تا مورد بررسی قرار گیرد!

@سانی خطر
به امید موفقیت روز افزون شما
مدیریت تالار نقد | @fatemeh bano

وایولت

سطح
5

کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
Oct
1,021
8,968
مدال‌ها
9
(به‌نام خدا)

عنوان:

عنوان دلنوشته‌تون کلیشه‌ای نیست، ولی طولانی هست و در خاطر نمی‌مونه.
با موضوع ارتباط داره، حدسی که موقع دیدن عنوان به ذهن می‌اومد یک عاشقانه سوزناک بود.
مقدمه:

مقدمه‌تون موضوع رو توصیف کرده ولی بسیار کوتاه هست بهتر بود مقدمه بلند‌تری می‌نوشتید. تا‌ خواننده به مقدمه جذب بشه. مقدمه‌تون در حد یک مقدمه کوتاه خوب بود ولی تأثیر گذار نبود، فقط به صورت متنی کوتاه بود و آرایه خاصی نداشت.

بهره‌گیری از آرایه‌های ادبی:

از آرایه سجع (به معنای این‌که در پایان هر سطر یک کلمه می‌آید که حروف آخر آن با سطر بعدی مشترک است.) مانند نمونه:
اشک‌هایم را بشمار
که مایه‌ی بیچارگیست
من دلم قرصِ
این از این بی‌کسیست
(بی کسیست - بیچارگیست)
از تضاد (مخالف کلمات) استفاده شده. مانند:
چه‌ خواهی چه‌ نخواهی شب‌هایم به یاد توست!
چه بروی چه نروی خاطراتم به نام توست!
(بروی - نروی _ خواهی - نخواهی)

میزان استفاده از آرایه‌ها بالا بود و از آرایه‌های خوب و پیچیده‌ای استفاده شد. به همین سبب در این بخش، استفاده از آرایه‌تون در سطح عالی قرار می‌گیره.

پیشنهاد می‌کنم از آرایه:
"تشخیص" برای زیبا‌تر و پیچیده‌تر شدن دلنوشته‌تون استفاده کنید.

توصیفات:
انتقال احساس‌تون خوب نبود. خواننده نمی‌تونه همزاد‌پنداری کنه، چون
مثلا ژانر دلنوشته شما به عنوان "عاشقانه" باید عاشقانه‌ای قوی داشته باشه تا خواننده همزاد‌پنداری کنه. ولی این‌طور نبود.

بهتر بود در این قسمت:

که نگاهم برایت کافیست تا نوری شود بر این تاریکی لرز آورم.
(لرز آورم این‌جا معنی خاصی نمی‌ده، تاریکی لرز آور؟ بهتر بود مثلا از کلمه "هراس انگیز" یا "ترسناک" استفاده می‌کردید.)
یا در این‌ قسمت:
نه با ابری که آماده‌ی گریه است...
(بهتر بود این‌جا برای زیبا شدن متن‌تون به‌جای کلمه‌ی "گریه‌" از "شیون" استفاده می‌کردید.)
در این قسمت:
و در این‌جا:
چی می‌تواند غم‌انگیزتر از این جمله باشد؟
( بهتر بود این‌جا به جای استفاده از "چی" از "چه چیزی" یا "چه" استفاده می‌کردید.)
این قسمت:
چشم‌هات، درمانم شده؟
( بهتر بود از "چشم‌هایت" استفاده می‌کردید.)
و این‌جا:
دلم را به جاده بستم.
( بهتر بود از "ام" انتهای اون استفاده کنید: "بسته‌ام" )

انسجام:
پارت های دلنوشته‌تون به هم مرتبط بودن ولی در چند پارت اول نوع نوشتار‌تون به صورت متن یا داستانی ادبی، همان دلنوشته بود ولی در ادامه
اصلا مشخص نبود که دلنوشته می‌نویسید بیشتر شبیه شعر شد.

هدف:
نشان دادن دلتنگی شخصیت، و این‌که او نمی‌تواند خاطراتش را فراموش کند و از یاد ببرد. و پنهان کردن عشقش فایده‌ای ندارد.

لحن یا بافت:
لحن دلنوشته ادبی بود ولی چند مورد که در قسمت های دیگر هم مثال زدم مشکل بود.
سعی کنید کاملا رعایت کنید اگر متنی ادبی می‌نویسید تا پایان به همین لحن ادامه بدید. در این بخش‌ها:
اما چکار کنم که دلم از تاریکی بدون تو می‌ترسد!
( "چکار کنم" واژه‌ای عامیانه هست و ما بیشتر در محاوره از اون استفاده می‌کنیم، بهتر بود مثلا از "چه‌کنم" استفاده می‌کردید.)
در این مورد:
اون موقع است که حس می‌کنم دلتنگیم فرو می‌ریزد... .
( در قسمتی دیگرهم مثال زدم "اون" در محاوره استفاده میشه، بهتر بود از "آن" استفاده بشه)
در این‌جا:
چی می‌تواند غم‌انگیزتر از این جمله باشد؟
(بهتر بود به جای "چی" از "چه" استفاده بشه)
و در این قسمت:
کوچیکت هستم دلدارت می‌مانم!
(کوچکت هستم! "ی" کلمه رو محاوره‌ای می‌کنه.)
رعایت اصول نگارشی:
در املای کلمات دقت کنید!
چند مورد از کلمات با املای نادرست استفاده شدن. یک مورد رو مثال می‌زنم:
از یاد می‌برم دلهوره‌های سی*ن*ه سوخته‌ام را!
(دلهوره❌ دلهره✅ )
نیم فاصله معمولا رعایت شده بود فقط چند مورد ایراد داشت که یک مورد رو مثال می‌زنم:
نقش‌های ساز و سوز بیگمان صاف
(بی‌گمان✅ بیگمان❌)
به‌غیر از چند پارت تقریبا اندازه‌ی پارت‌ها یکی بود.
وقتی از ( " ِ " " ُ " و " َ " ) استفاده می‌کنید که، کلمه نوع خوانش سختی داشته باشه و امکان این باشه که خواننده در نوع خواندن اون اشتباه کنه، ولی شما در چند مورد بی‌جا از این حروف استفاده کردید. مانند:
بی قرارم دَر هوایت روز و شب
( کلمه‌ی "دَر" اصلا نیازی به حرف " َ " نداره. چون کلمه‌ای واضح و مشخص هست.) در چند مورد دیگه هم نا‌به‌جا استفاده شده، این مورد رو براتون مثال زدم، که متوجه بشید.
باز‌هم در بعضی موارد بی‌جا از "؟" استفاده شده. مانند:
دوریت عذاب شده؟
(این جمله خبری هستش در جمله های خبری از "." استفاده می‌شه)
در یک مورد وقتی شخصیت جمله‌ای رو خطاب به دیگری می‌گفت، شما از "+" استفاده کردید، باید از "-" استفاده می‌کردید:
+ تو جانی نفس یار باش مرا تا رسد رسوای عالمم.❌
- تو جانی نفس یار باش مرا تا رسد رسوای عالمم. ✅
در همین مثال بالا در دو مورد می‌تونستید از "،" استفاده کنید که استفاده نشده بود.
- تو جانی نفس "،" یار باش مرا تا رسد "،" رسوای عالمم.
سخن منتقد:
دلنوشته بسیار زیبایی دارید، اگر از نقد من آزرده خاطر شدید من رو ببخشید.
من فقط برای کمک به بهتر شدن دلنوشته‌تون این نقد رو نوشتم.
قلم‌تون مانا.
با تشکر.

وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
بالا پایین