جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

نقد ادبی نقد ادبی دختری پر از آرزوهای مهال|گیسو پریشان

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته نقد شورا توسط ادوارد کلاه به سر با نام نقد ادبی دختری پر از آرزوهای مهال|گیسو پریشان ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 232 بازدید, 2 پاسخ و 1 بار واکنش داشته است
نام دسته نقد شورا
نام موضوع نقد ادبی دختری پر از آرزوهای مهال|گیسو پریشان
نویسنده موضوع ادوارد کلاه به سر
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط مبینای شهر قصه ها
وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
موضوع نویسنده
طنزنویس
نویسنده حرفه‌ای
ارشد بازنشسته
نویسنده ادبی انجمن
نویسنده انجمن
Apr
7,432
29,265
مدال‌ها
15
بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم
نویسنده عزیز ضمن درود و عرض وقت‌بخیری خدمت شما
سپاس‌گذاریم بابت اعتماد شما از نقد آثار خود در انجمن رمان بوک
*لطفا تا قبل از قرار‌گیری نقد توسط منتقد در این تایپک چیزی ارسال نکنید!
*همچنین پس از ارسال نقد این تایپک به مدت دو روز باز خواهد بود تا شما نظر خود را نسبت به نقد اعلام نمایید!
*در صورتی که از نقد خود ناراضی بودید یا شکایتی از تالار نقد داشتید، می‌توانید شکایت خود را ثبت کنید تا مورد بررسی قرار گیرد!
@💜گیسو پریشان💜
منتقد شما: @VITAMIN
مدیریت تالار ادبیات | آیناز

ویتامین

سطح
5

کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
Feb
8,748
23,195
مدال‌ها
10
با سلام و وقت بخیر خدمت دلنویس عزیز!

عنوان:
عنوان دلنوشته «دختری پر از آرزوهای محال!» است، که به پنج بخش تقسیم می‌شود.
«دختری+پر+از+آرزوهای+محال!»
آرزو به معنای انتظار است.
محال به معنای غیرممکن است.
از نظر معنای عنوان، دو کلمه از عنوان معنا شد.
از نظر استاندارد، عنوان ۴۵٪ کلیشه‌ای محسوب می‌شود و امّا عنوان با دلنوشته مطابقت دارد و همین از میزان کلیشه‌ای بودن آن می‌کاهد.

ژانر:
ژانر دلنوشته «تراژدی، عاشقانه، اجتماعی» انتخاب شده است و به‌طور کلی تمام ژانر‌های انتخاب شده در دلنوشته استفاده و رعایت شده است.

مقدمه:
مقدمه از نظر مفهومی نه خیلی ساده و نه خیلی پیچیده‌ است و در کل مقدمه خوبی انتخاب شده است و خواننده نیازی به چند بار خواندن مقدمه برای درک آن ندارد.

انسجام:
انسجام دلنوشته به‌طور کلی رعایت شده است، امّا در برخی از پارت‌ها کمی زیاد یا کم بودن نوشته‌ها دیده می‌شود.
برای مثال این پارت...
آتشی که در تن من موج می‌زند را، هیچ دریایی نمی‌تواند خاموش کند.
این آتش، خشم است... خشمی که سال‌ها است مرا می‌سوزاند.
این آتش همانند اجبار‌هایی است، که به من تحمیل شده و مرا قایقی بی‌پارو کرده است، بی‌پارو، چگونه تاب بیاورم بر روی دریای افکارم؟
و این پارت...
این‌جا است!
ذهن خسته‌ای که از تکرار دائم شکست‌هایش بی‌زار و درمانده است... این‌جا است.
مگر می‌شود غافل شوم از حق انسانیت خویش؟
مگر می‌شود سکوت کنم وقتی فریاد را دارم؟
سایه‌ی اجبار بر روی تن من افتاده است و خورشید پناهم نمی‌دهد.
مگر می‌شود افکارم را گول بزنم، که دیگر تمام شده و گذشته است؟
مگر می‌شود شب سیه را به طلوع فردا نرساند؟
باز هم گوشه‌ی پنجره افکار من، پریشان و چشم‌های من خیس‌تر از همیشه شده است و تو به من نمی‌رسی؛ مثلِ همیشه!

هدف:
هدف فرعی دلنوشته نشان دهنده، احساس غم و اندوه برای ناعداتی‌هایی است که در حق بانوان انجام می‌شود.
هدف اصلی دلنوشته نشان دهنده، اعتراض در برابر این ناعدالتی‌ها و طلب کردن حق بانوان است.

لحن یا بافت:
لحن دلنوشته ادبی است، ک رعایت شده است.
رعایت اصول نگارشی:
به‌طور کلی اصول نگارشی دلنوشته رعایت شده است.

سخن منتقد:
اوّل از همه خدمت دلنویس عزیز خسته نباشید عرض می‌کنم؛ دلنوشته زیبا و دل‌نشینی بود و با امید آثار بیشتر از شما!
تنها یک نکته دیگر باقی می‌ماند تا شرح دهم. درست است که دلنوشته جالبی است امّا باید به این نکته که ۵۰٪ دلنوشته کلیشه‌ای محسوب می‌شود نیز باید توجّه کرد. درست است که دلنوشته راجب ناعداتی‌هایی است که در برابر زنان صورت می‌گیرد امّا این چیزی از ۵۰٪ کلیشه‌ای بودن موضوع دلنوشته کم نمی‌کند.

نویسنده ادبی انجمن
نویسنده ادبی انجمن
Nov
2,476
37,997
مدال‌ها
5
با سلام و وقت بخیر خدمت دلنویس عزیز!

عنوان:
عنوان دلنوشته «دختری پر از آرزوهای محال!» است، که به پنج بخش تقسیم می‌شود.
«دختری+پر+از+آرزوهای+محال!»
آرزو به معنای انتظار است.
محال به معنای غیرممکن است.
از نظر معنای عنوان، دو کلمه از عنوان معنا شد.
از نظر استاندارد، عنوان ۴۵٪ کلیشه‌ای محسوب می‌شود و امّا عنوان با دلنوشته مطابقت دارد و همین از میزان کلیشه‌ای بودن آن می‌کاهد.

ژانر:
ژانر دلنوشته «تراژدی، عاشقانه، اجتماعی» انتخاب شده است و به‌طور کلی تمام ژانر‌های انتخاب شده در دلنوشته استفاده و رعایت شده است.

مقدمه:
مقدمه از نظر مفهومی نه خیلی ساده و نه خیلی پیچیده‌ است و در کل مقدمه خوبی انتخاب شده است و خواننده نیازی به چند بار خواندن مقدمه برای درک آن ندارد.

انسجام:
انسجام دلنوشته به‌طور کلی رعایت شده است، امّا در برخی از پارت‌ها کمی زیاد یا کم بودن نوشته‌ها دیده می‌شود.
برای مثال این پارت...
آتشی که در تن من موج می‌زند را، هیچ دریایی نمی‌تواند خاموش کند.
این آتش، خشم است... خشمی که سال‌ها است مرا می‌سوزاند.
این آتش همانند اجبار‌هایی است، که به من تحمیل شده و مرا قایقی بی‌پارو کرده است، بی‌پارو، چگونه تاب بیاورم بر روی دریای افکارم؟
و این پارت...
این‌جا است!
ذهن خسته‌ای که از تکرار دائم شکست‌هایش بی‌زار و درمانده است... این‌جا است.
مگر می‌شود غافل شوم از حق انسانیت خویش؟
مگر می‌شود سکوت کنم وقتی فریاد را دارم؟
سایه‌ی اجبار بر روی تن من افتاده است و خورشید پناهم نمی‌دهد.
مگر می‌شود افکارم را گول بزنم، که دیگر تمام شده و گذشته است؟
مگر می‌شود شب سیه را به طلوع فردا نرساند؟
باز هم گوشه‌ی پنجره افکار من، پریشان و چشم‌های من خیس‌تر از همیشه شده است و تو به من نمی‌رسی؛ مثلِ همیشه!

هدف:
هدف فرعی دلنوشته نشان دهنده، احساس غم و اندوه برای ناعداتی‌هایی است که در حق بانوان انجام می‌شود.
هدف اصلی دلنوشته نشان دهنده، اعتراض در برابر این ناعدالتی‌ها و طلب کردن حق بانوان است.

لحن یا بافت:
لحن دلنوشته ادبی است، ک رعایت شده است.
رعایت اصول نگارشی:
به‌طور کلی اصول نگارشی دلنوشته رعایت شده است.

سخن منتقد:
اوّل از همه خدمت دلنویس عزیز خسته نباشید عرض می‌کنم؛ دلنوشته زیبا و دل‌نشینی بود و با امید آثار بیشتر از شما!
تنها یک نکته دیگر باقی می‌ماند تا شرح دهم. درست است که دلنوشته جالبی است امّا باید به این نکته که ۵۰٪ دلنوشته کلیشه‌ای محسوب می‌شود نیز باید توجّه کرد. درست است که دلنوشته راجب ناعداتی‌هایی است که در برابر زنان صورت می‌گیرد امّا این چیزی از ۵۰٪ کلیشه‌ای بودن موضوع دلنوشته کم نمی‌کند.
سپاس گذارم از وقتی که گذاشتید مهربونم💜

وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
بالا پایین