با سلام و وقت بخیر خدمت دلنویس عزیز!
عنوان:
عنوان دلنوشته «دختری پر از آرزوهای محال!» است، که به پنج بخش تقسیم میشود.
«دختری+پر+از+آرزوهای+محال!»
آرزو به معنای انتظار است.
محال به معنای غیرممکن است.
از نظر معنای عنوان، دو کلمه از عنوان معنا شد.
از نظر استاندارد، عنوان ۴۵٪ کلیشهای محسوب میشود و امّا عنوان با دلنوشته مطابقت دارد و همین از میزان کلیشهای بودن آن میکاهد.
ژانر:
ژانر دلنوشته «تراژدی، عاشقانه، اجتماعی» انتخاب شده است و بهطور کلی تمام ژانرهای انتخاب شده در دلنوشته استفاده و رعایت شده است.
مقدمه:
مقدمه از نظر مفهومی نه خیلی ساده و نه خیلی پیچیده است و در کل مقدمه خوبی انتخاب شده است و خواننده نیازی به چند بار خواندن مقدمه برای درک آن ندارد.
انسجام:
انسجام دلنوشته بهطور کلی رعایت شده است، امّا در برخی از پارتها کمی زیاد یا کم بودن نوشتهها دیده میشود.
برای مثال این پارت...
آتشی که در تن من موج میزند را، هیچ دریایی نمیتواند خاموش کند.
این آتش، خشم است... خشمی که سالها است مرا میسوزاند.
این آتش همانند اجبارهایی است، که به من تحمیل شده و مرا قایقی بیپارو کرده است، بیپارو، چگونه تاب بیاورم بر روی دریای افکارم؟
و این پارت...
اینجا است!
ذهن خستهای که از تکرار دائم شکستهایش بیزار و درمانده است... اینجا است.
مگر میشود غافل شوم از حق انسانیت خویش؟
مگر میشود سکوت کنم وقتی فریاد را دارم؟
سایهی اجبار بر روی تن من افتاده است و خورشید پناهم نمیدهد.
مگر میشود افکارم را گول بزنم، که دیگر تمام شده و گذشته است؟
مگر میشود شب سیه را به طلوع فردا نرساند؟
باز هم گوشهی پنجره افکار من، پریشان و چشمهای من خیستر از همیشه شده است و تو به من نمیرسی؛ مثلِ همیشه!
هدف:
هدف فرعی دلنوشته نشان دهنده، احساس غم و اندوه برای ناعداتیهایی است که در حق بانوان انجام میشود.
هدف اصلی دلنوشته نشان دهنده، اعتراض در برابر این ناعدالتیها و طلب کردن حق بانوان است.
لحن یا بافت:
لحن دلنوشته ادبی است، ک رعایت شده است.
رعایت اصول نگارشی:
بهطور کلی اصول نگارشی دلنوشته رعایت شده است.
سخن منتقد:
اوّل از همه خدمت دلنویس عزیز خسته نباشید عرض میکنم؛ دلنوشته زیبا و دلنشینی بود و با امید آثار بیشتر از شما!
تنها یک نکته دیگر باقی میماند تا شرح دهم. درست است که دلنوشته جالبی است امّا باید به این نکته که ۵۰٪ دلنوشته کلیشهای محسوب میشود نیز باید توجّه کرد. درست است که دلنوشته راجب ناعداتیهایی است که در برابر زنان صورت میگیرد امّا این چیزی از ۵۰٪ کلیشهای بودن موضوع دلنوشته کم نمیکند.