با سلام و وقت بخیر خدمت دلنویس عزیز!
عنوان:
عنوان دلنوشته «دختری که عاشق ماه شد.» بود، که به پنج بخش تقسیم میشود.
«دختری+که+عاشق+ماه+شد.»
دختر به معنای دوشیزه است.
عاشق به معنای دلباخته است.
ماه به معنای معشوق است.
از نظر معنایی، کلمات عنوان معنا شدن.
از نظر استاندارد، عنوان کلیشهای محسوب نمیشد و عنوان جالبی برای دلنوشته انتخاب شده بود. امّا داستان عاشقی ماه و خورشید کمی همگانی هست و اگر از موضوع دیگری برای دلنوشته انتخاب میشد بهتر بود.
ژانر:
ژانر عاشقانه و تراژدی بود، که دلنوشته باید ۵۰٪ عاشقانه و ۵۰٪ تراژدی باشد و کاملاً هم رعایت شده بود.
مقدمه:
مقدمه از نظر مفهومی نه خیلی ساده و نه خیلی پیچیده بود و در کل مقدمه خوبی انتخاب شده بود و خواننده نیازی به چند بار خواندن مقدمه برای درک آن نداشت.
امّا از اصول نگارشی دو نکته وجود داشت.
بعد کلمه «غصهها» نیازی به «...» نیست. همچنین در انتها جمله «انسانها نبود...» بعد از یک فاصله باید یک «.» دیگر قرار داده شود.
انسجام:
به طور کلی انسجام دلنوشته خوب بود، امّا اگر بیشتر به آن توجّه میشد بهتر بود.
برای مثال این پارت...
نمیدانم!
ولی هرطور که فکر میکنم آخر خط این است که حداقل ماه زخم نمیزند!
قضاوت نمیکند!
دل نمیشکند!
دورو نیست!
و مهمتر از آن؛ این است که ماه نیز همانند من تنهاست!
و این پارت...
ماه!
روز را دوست ندارم!
زیرا تو در آسمان دیده نمیشوی... !
و من دلم برای لحظهلحظه دیدنت؛ پر میکشد!
اما شبها را خیلی دوست دارم؛ حتی بیشتر از آنکه تصور کنی! میدانی چرا؟
چون شبها میدانم یکی در انتظار دیدنم در کرانههای آسمان نشسته و به پنجرهی اتاقم چشم دوخته؛ تا تمامش گوش شود برای حرفهای دخترکی که آن سوی پنجره؛ به تماشایش نشسته و بیوقفه برایش سخن از عشق میگوید... !
هدف:
هدف فرعی دلنوشته نشان دهنده، حس عاشقی و خوب بودن ماه با دخترک بود.
هدف اصلی دلنوشته نشان دهنده، بیسرانجام و پوچ بودن حس عاشقی دخترک به ماه و ماه و به خورشید بود.
لحن یا بافت:
لحن دلنوشته ادبی بود که کاملاً رعایت شده بود.
رعایت اصول نگارشی:
پارت ۳:
جمله «خسته ام... !از همه چیز... !» اشتباه، چون دو جمله به هم مربوط امّا بهطور اشتباه نوشته شده. «از همه چیز خستهام.» طرز صحیح نوشتن.
پارت ۵:
کلمه «بی ریاست!» اشتباه و اینگونه «بیریاست.» نوشته میشه.
پارت ۶:
کلمه «میدانی» اشتباه و اینگونه «میدانی» نوشته میشه.
پارت ۷:
کلمات «دردودل»، «شب های» و «هرشب» اشتباه و اینگونه «درد و دل»، «شبهای» و «هر شب» نوشته میشه.
پارت ۸:
کلمه «درد هایم» اشتباه و اینگونه «دردهایم» نوشته میشه.
پارت ۹:
کلمه «میدانی» اشتباه و اینگونه «میدانی» نوشته میشه.
پارت ۱۰:
کلمات «دلتنگی هایش» و «هرشب» اشتباه و اینگونه «دلتنگیهایش» و «هر شب» نوشته میشه.
پارت ۱۳:
«...» بعد کلمه «ناب منی» اشتباه چون به «که میپرستمت.» ارتباط دارد.
پارت ۱۵:
«...» بعد کلمه «خاکی» اشتباه چون به «کرانههای» ارتباط داره.
پارت ۱۷:
کلمات «جموهایم» و «شانه هایم» اشتباه و اینگونه «موهایم» و «شانههام» نوشته میشه.
پارت ۲۰:
کلمات «دیوانه ام» و «اینها!» اشتباه و اینگونه «دیوانهام» و «اینها» نوشته میشه.
پارت ۲۱:
کلمه «شب هایی» اشتباه و اینگونه «شبهایی» نوشته میشه. همچنین کلمات «تعجب»، «اما»، «لطفا»، «محبت»، «ذرهذره» و «اولین» اینگونه «تعجّب»، «امّا»، «لطفاً»، «محبّت»، «ذرّهذرّه» و «اوّلین» نوشته میشه.
همچنین عنوان دلنوشته باید بدون علامت باشد که عنوان دلنوشته «دختری که عاشق ماه شد :)» اینگونه بود در حالی که این «:)» اشتباه و باید حذف شود.
در آخر دو نکته بسیار مهم که در اتمام جملات نباید زیاد از علامت تعجّب «!» و سه نقطه «...» استفاده بشه، که متاسفانه در دلنوشته بسیار از این دو استفاده شده بود همچنین اینکه در آخر برخی از جملات فعل قرار داده نشده بود که باعث شده بود معنی جملات کامل نباشد.
سخن منتقد:
اوّل از همه خدمت دلنویس عزیز خسته نباشید میگم؛ دلنوشته زیبا و دلنشینی بود و با امید آثار بیشتر از شما!