جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

نقد ادبی نقد ادبی دلنوشته بی‌خیال | F_PARDIS کاربر انجمن رمان‌بوک

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته نقد شورا توسط شکارچی با نام نقد ادبی دلنوشته بی‌خیال | F_PARDIS کاربر انجمن رمان‌بوک ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 319 بازدید, 4 پاسخ و 1 بار واکنش داشته است
نام دسته نقد شورا
نام موضوع نقد ادبی دلنوشته بی‌خیال | F_PARDIS کاربر انجمن رمان‌بوک
نویسنده موضوع شکارچی
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط SETAREH_M
وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
موضوع نویسنده

شکارچی

سطح
2

کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
Jul
1,398
2,407
مدال‌ها
3
~بسم تعالی~
Negar_۲۰۲۱۰۶۲۱_۱۷۰۳۵۶.png

نام اثر: بی‌خیال
نویسنده: F_PARDIS
ژانر: انگیزشی
*مقدمه*
زمانی که تمام درها را بر رویت بسته اند و دگر راهی نمانده، برای فرار تنها یک راه باقیست؛
باید خود را به بی‌خیالی بزنی؛
اما خود بی‌خیالی هم،
قطعاً خیالی دارد... !

👈🏾برای مطالعه دلنوشته کلیک کن!

• تایید
واکنش‌ها[ی پسندها]: PardisHP
موضوع نویسنده

شکارچی

سطح
2

کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
Jul
1,398
2,407
مدال‌ها
3
Negar_۲۰۲۱۰۴۰۸_۰۱۳۲۰۶.png

بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم
نویسنده عزیز ضمن درود و عرض وقت‌بخیری خدمت شما
سپاس‌گذاریم بابت اعتماد شما از نقد آثار خود در انجمن رمان بوک
منتقد دلنوشته شما: @ستاره لطفی
*لطفا تا قبل از قرار‌گیری نقد توسط منتقد در این تایپک چیزی ارسال نکنید!
*همچنین پس از ارسال نقد این تایپک به مدت دو روز باز خواهد بود تا شما نظر خود را نسبت به نقد اعلام نمایید!
*در صورتی که از نقد خود ناراضی بودید یا شکایتی از تالار نقد داشتید، می‌توانید شکایت خود را در تایپک زیر ثبت کنید تا مورد بررسی قرار گیرد!
🔷️
تایپک جامع انتقادات، پیشنهادات و شکایات

به امید موفقیت روز افزون شما
مدیریت تالار نقد | @شکارچی

SETAREH_M

سطح
0

کاربر رمان‌بوک
کاربر رمان‌بوک
Jun
419
1,200
مدال‌ها
1
به نام خدا

نقد دلنوشته: بی‌خیال
منتقد دلنوشته: @ستاره لطفی
تاریخ تحویل: ۱۳ تیر ۱۴۰۰

📝عنوان:
عنوان، یکی از نکات قابل توجه است که باید در آن بسیار دقت کنیم. اگر ما بخواهیم اثری را بخوانیم یا کتابی را خریداری کنیم، اول از همه نام آن را از روی جلد می‌خوانیم و بعد تصمیم می‌گیریم که خلاصه آن را بخوانیم!
پس باید دانست که انتخاب نام، چیز مهمی است.
عنوان بی‌خیال، نامی تک کلمه‌ای است که در قدم اول، جرقه‌ای در ذهن خواننده می‌زند که «بی‌خیال همه چیز باید شد» نام از واژگان سطحی‌ای استفاده شده که بارها آن را شنیده‌ایم و جا دارد که برای بهتر شدن و نو شدن عنوان، از کلمات مترادف آن استفاده کنیم تا عنوانی جذاب تر و همچنین نو تر به دست بیاریم. هرچقدر که از واژگان نو استفاده کنیم، مهارت خود را بیشتر نشان می‌دهیم و بهتر است برای انتخاب نام، کمی بیشتر دقت کنید.

📝مقدمه:
مقدمه، باید چکیده‌ای از اتفاقات کلی مجموعه‌ی شما باشد که خواننده را با موضوع اصلی، آشنا سازد. مقدمه خوب بود. به طور کامل، توضیح داده بودید که هدف شما از نوشتن این دلنوشته چیست. بی‌خیالی و گریز از مشکلات!
همچنین مقدمه‌ی شما، ارتباط خوبی با عنوان بر قرار کرده بود و این امر، جای تحسین دارد.
یک مشکل کوچک در مقدمه شما دیده می‌شد که بهتر است با جای گذاری بهتر کلمات، آن را رفع کنید که متن خوانا تر باشد.
*باید خود را به بی‌خیالی بزنی؛
در متن ادبی، «بزنی» جلوه جالبی ندارد و به ساختار نوشته شما، لطمه وارد می‌کند. به نظر من،
- باید خود را به بی‌خیالی زد
می‌تواند انتخاب بهتری باشد.
و جدا از اینکه مقدمه به خوبی هدف اصلی شما را به خواننده فهمانده است، جای کار دارد که آن را اصلاح کنید و از کلمات تاثیر گذارتری استفاده کنید و خیلی سریع، از کلمات عبور نکنید. در این ارکان، می‌توانم بگویم خوب عمل شده... .

📝توصیفات و انتقال احساس:
با توجه به ژانر انگیزشی، راستش توقع من بیشتر بود و منتظر روبه‌رو شدن با جملاتی انگیزشی و امیدوار کننده بودم. اما بر خلاف تصورم، با جملاتی روبه‌رو شدم که سر متن اصلی آن‌ها، بی‌خیال بود!
تمامی متن‌ها، گریز از اتفاقات بود و فراموش کردن آن‌ها چرا که هیچ چیز ارزش فکر کردن ندارد. ژانر انگیزشی، فقط می‌تواند یک سوم این نوشته‌ها را پوشش دهد و باید روی این مسئله بیشتر کار شود. راستش خود من با دیدن عنوان و مقدمه و ژانر، انتظاز چیز دیگری را داشتم و خیلی از متن‌ها، تناقص داشتند. بهتر است با توجه به ژانر، بیشتر روی اتفاقات مثبت مانور بدهید.
-او هم رفتنی است، مانند همه...
این جمله، ته ناامیدی است و جایگاهی در متون انگیزشی ندارد...
-آنقدر مسخره‌‌ی شان کردیم که دیگر جز دروغ راهی پیش پای شان نیست.
ساختار متن درست نیست. جدا از آن، متن به دل نمی‌شیند و حسی به خواننده منتقل نمی‌کند. پیشنهاد من این است که بیشتر از کلمات پیچیده‌تر و زیباتری استفاده کنید و حتما از واژگان نو، استفاده ببرید.
-بی‌خیالِ انسان هایی که از انسانیت دور شده و کور گشتند، بگو ما که بینا بوده‌ایم چه دیدم؟
جز غم، تاریکی و وجود پلید انسان‌ها
این متن، هیچ حس انگیزشی به من نداد و بیشتر، حس غم را به من القا کرد.
در مرحله آخر، بهتر است احساسات را قوی‌تر کنید و با توجه به ژانر انتخاب شده، توصیفات را مثبت.تر کنید.

📝بهره‌گیری از آرایه‌ها:
در این قسمت، نویسنده تلاش خود را برای به کار گیری آرایه‌ها کرده بود و ضعیف عمل کرده بود. برای به کار گیری آرایه‌ها، از جملات زیبا الهام بگیرید و با داشتن چند جمله نو و زیبا، آرایه بسازید و جلوه نوشتنتان را زیبا تر کنید.
پیشنهاد من این است که از آرایه‌های سجع متوازن و کنایه و تشبیه که به متن شما می‌خوردند استفاده کنید.

📝ایرادات نگارشی:
نگارش مانند اسکلت بندی یک ساختمان است. اگر اسکلت بندی ناقص باشد، ساختمان فرو ریخته و بد ریخت است و حتی کسی نمی‌تواند در آن زندگی کند. در نوشته نیز، همین طور است. اگر ما متنی با نگارش قوی داشته باشیم، هم متن جلوه زیبایی دارد و هم خوانش آسان‌تری دارد. این یک پوئن مثبت است که شما این قواعد را رعایت کرده‌اید و تا حدودی در این قسمت، موفق بوده‌اید. قابل ذکر است که مشکلات کوچکی به چشم می‌خورد که باید رفع شوند.

مورد اول:
استفاده درست از افعال:
بی‌خیالِ غصه‌ای که گوشه‌ی /دل‌ات/ جا خوش کرده!
درست: دلت

مورد دوم:
بی‌خیالِ رویاهای مان!
رویاهای مان؟!
جمله ناخوانا شده.
رویاهایمان√

مورد سوم:
آنها فقط و فقط خودشان برای خودشان مهم اند و
مهم اند؟!
نیم‌فاصله رعایت نشده و کلمه کاملا اشتباه است.
مهم هستند√
همین نکات ریز اگر رعایت شوند، دلنوشته جلوه خوبی می‌گیرد.

📝سخن منتقد:
امیدوارم نکات گفته شده باعث ناراحتی شما نشده باشه و قصد من فقط این بوده که دانسته‌هام رو در اختیار شما بذارم. امیدوارم موفق باشی❤️
ستاره لطفی
تایپک ‌نقد دو روز باز خواهد بود و پس از ثبت نظر شما قفل خواهد شد!
*دلنوشته شما تحت نظارت منتقدتان قرار خواهد گرفت، بلافاصله پس از مطالعه نقد درصورتی که نکات منتقد را اصلاح نکنید، دیگر از شما نقدی پذیرفته نخواهد شد!
*تا پایان اثر خود می‌توانید با منتقد خود در گفتگوی‌ خصوصی در ارتباط باشید و در صورت بروز سوالی از ایشان مشورت بگیرید!
موفق باشید🌹
@F_PARDIS

آخرین ویرایش توسط مدیر:

PardisHP

سطح
6

𝓣𝓲𝓻𝓮𝓭
نویسنده حرفه‌ای
کاربر ویژه انجمن
نویسنده ادبی انجمن
نویسنده انجمن
Apr
2,823
23,786
مدال‌ها
8
به نام خدا

نقد دلنوشته: بی‌خیال

منتقد: @ستاره لطفی

عنوان:

عنوان، یکی از نکات قابل توجه است که باید در آن بسیار دقت کنیم. اگر ما بخواهیم اثری را بخوانیم یا کتابی را خریداری کنیم، اول از همه نام آن را از روی جلد می‌خوانیم و بعد تصمیم می‌گیریم که خلاصه آن را بخوانیم!

پس باید دانست که انتخاب نام، چیز مهمی است.

عنوان بی‌خیال، نامی تک کلمه‌ای است که در قدم اول، جرقه‌ای در ذهن خواننده می‌زند که «بی‌خیال همه چیز باید شد» نام از واژگان سطحی‌ای استفاده شده که بارها آن را شنیده‌ایم و جا دارد که برای بهتر شدن و نو شدن عنوان، از کلمات مترادف آن استفاده کنیم تا عنوانی جذاب تر و همچنین نو تر به دست بیاریم. هرچقدر که از واژگان نو استفاده کنیم، مهارت خود را بیشتر نشان می‌دهیم و بهتر است برای انتخاب نام، کمی بیشتر دقت کنید.

مقدمه:

مقدمه، باید چکیده‌ای از اتفاقات کلی مجموعه‌ی شما باشد که خواننده را با موضوع اصلی، آشنا سازد. مقدمه خوب بود. به طور کامل، توضیح داده بودید که هدف شما از نوشتن این دلنوشته چیست. بی‌خیالی و گریز از مشکلات!

همچنین مقدمه‌ی شما، ارتباط خوبی با عنوان بر قرار کرده بود و این امر، جای تحسین دارد.

یک مشکل کوچک در مقدمه شما دیده می‌شد که بهتر است با جای گذاری بهتر کلمات، آن را رفع کنید که متن خوانا تر باشد.

*باید خود را به بی‌خیالی بزنی؛

در متن ادبی، «بزنی» جلوه جالبی ندارد و به ساختار نوشته شما، لطمه وارد می‌کند. به نظر من،

- باید خود را به بی‌خیالی زد

می‌تواند انتخاب بهتری باشد.

و جدا از اینکه مقدمه به خوبی هدف اصلی شما را به خواننده فهمانده است، جای کار دارد که آن را اصلاح کنید و از کلمات تاثیر گذارتری استفاده کنید و خیلی سریع، از کلمات عبور نکنید. در این ارکان، می‌توانم بگویم خوب عمل شده... .

توصیفات و انتقال احساس:

با توجه به ژانر انگیزشی، راستش توقع من بیشتر بود و منتظر روبه‌رو شدن با جملاتی انگیزشی و امیدوار کننده بودم. اما بر خلاف تصورم، با جملاتی روبه‌رو شدم که سر متن اصلی آن‌ها، بی‌خیال بود!

تمامی متن‌ها، گریز از اتفاقات بود و فراموش کردن آن‌ها چرا که هیچ چیز ارزش فکر کردن ندارد. ژانر انگیزشی، فقط می‌تواند یک سوم این نوشته‌ها را پوشش دهد و باید روی این مسئله بیشتر کار شود. راستش خود من با دیدن عنوان و مقدمه و ژانر، انتظاز چیز دیگری را داشتم و خیلی از متن‌ها، تناقص داشتند. بهتر است با توجه به ژانر، بیشتر روی اتفاقات مثبت مانور بدهید.

-او هم رفتنی است، مانند همه...

این جمله، ته ناامیدی است و جایگاهی در متون انگیزشی ندارد...

-آنقدر مسخره‌‌ی شان کردیم که دیگر جز دروغ راهی پیش پای شان نیست.

ساختار متن درست نیست. جدا از آن، متن به دل نمی‌شیند و حسی به خواننده منتقل نمی‌کند. پیشنهاد من این است که بیشتر از کلمات پیچیده‌تر و زیباتری استفاده کنید و حتما از واژگان نو، استفاده ببرید.

-بی‌خیالِ انسان هایی که از انسانیت دور شده و کور گشتند، بگو ما که بینا بوده‌ایم چه دیدم؟

جز غم، تاریکی و وجود پلید انسان‌ها

این متن، هیچ حس انگیزشی به من نداد و بیشتر، حس غم را به من القا کرد.

در مرحله آخر، بهتر است احساسات را قوی‌تر کنید و با توجه به ژانر انتخاب شده، توصیفات را مثبت.تر کنید.

بهره‌گیری از آرایه‌ها:

در این قسمت، نویسنده تلاش خود را برای به کار گیری آرایه‌ها کرده بود و ضعیف عمل کرده بود. برای به کار گیری آرایه‌ها، از جملات زیبا الهام بگیرید و با داشتن چند جمله نو و زیبا، آرایه بسازید و جلوه نوشتنتان را زیبا تر کنید.
پیشنهاد من این است که از آرایه‌های سجع متوازن و کنایه و تشبیه که به متن شما می‌خوردند استفاده کنید.

ایرادات نگارشی:

نگارش مانند اسکلت بندی یک ساختمان است. اگر اسکلت بندی ناقص باشد، ساختمان فرو ریخته و بد ریخت است و حتی کسی نمی‌تواند در آن زندگی کند. در نوشته نیز، همین طور است. اگر ما متنی با نگارش قوی داشته باشیم، هم متن جلوه زیبایی دارد و هم خوانش آسان‌تری دارد. این یک پوئن مثبت است که شما این قواعد را رعایت کرده‌اید و تا حدودی در این قسمت، موفق بوده‌اید. قابل ذکر است که مشکلات کوچکی به چشم می‌خورد که باید رفع شوند.

مورد اول:

استفاده درست از افعال:

بی‌خیالِ غصه‌ای که گوشه‌ی /دل‌ات/ جا خوش کرده!

درست: دلت

مورد دوم:

بی‌خیالِ رویاهای مان!

رویاهای مان؟!

جمله ناخوانا شده.

رویاهایمان√

مورد سوم:

آنها فقط و فقط خودشان برای خودشان مهم اند و

مهم اند؟!

نیم‌فاصله رعایت نشده و کلمه کاملا اشتباه است.

مهم هستند√

همین نکات ریز اگر رعایت شوند، دلنوشته جلوه خوبی می‌گیرد.

سخن منتقد:

امیدوارم نکات گفته شده باعث ناراحتی شما نشده باشه و قصد من فقط این بوده که دانسته‌هام رو در اختیار شما بذارم. امیدوارم موفق باشی❤️
ممنون از نقد شما در زمینه ژانر راستش نمی‌دونم چه ژانری مناسبه که بزارم.

SETAREH_M

سطح
0

کاربر رمان‌بوک
کاربر رمان‌بوک
Jun
419
1,200
مدال‌ها
1
ممنون از نقد شما در زمینه ژانر راستش نمی‌دونم چه ژانری مناسبه که بزارم.
ژانر انگیزشی خوب بود، اما خب یکم ناامیدی هم توش دیده می‌شد که بهتره روی متن کار بشه.

وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
بالا پایین