با سلام و وقت بخیر خدمت دلنویس عزیز!
عنوان:
عنوان دلنوشته «زمان» است، که از یک بخش تشکیل شده است.
زمان به معنای، فرصت و وقت است.
از لحاظ معنایی، عنوان دلنوشته معنا شد و معنای واضحی را هم در بر گرفته است.
از لحاظ استاندارد، عنوان جالب و جذب کنندهای برای دلنوشته انتخاب شده است، زمان برای تمام انسانها موردی حیاتی است، به همین دلیل هنگامی که خواننده عنوان را بخواند، خواه یا ناخواه جذب میشود تا دربارهاش اطلاعات بیشتری کسب کند. در نتیجه عنوان مناسبی انتخاب شده است.
ژانر:
ژانر دلنوشته «تراژدی» انتخاب شده است، پس در این صورت باید در تمام پارتهای دلنوشته، ژانر احساس و از سوی خواننده دریافت شود، که این مسئله انجام شده است و خواننده به خوبی با خواندن تک به تک کلمات میتواند بدون دانستن ژانر، آن را با خواندن دلنوشته حدس بزند.
مقدمه:
مقدمه دلنوشته از لحاظ مفهوم، درک و دریافت آن از سوی خواننده کاملاً واضح است و برای خواننده خواندن آن دشوار و پیچیده نیست، در نتیجه مقدمهی خوبی برای دلنوشته انتخاب شده است.
انسجام:
انسجام پارتها بهطور کلی رعایت شده است امّا در برخی از پارتها کم یا زیاد بودن نوشته مشاهده میشود.
برای مثال این پارت...
سخنان، محبتها، خندهها، گریهها، شادیها، غمها و کرور کرور چیز دیگر نیز زمان خاص خود را دارند. بیمعنا است که پس از جدایی و دلشکستگی کسی از عاشقی صحبت کند. معنایی ندارد که پس از گذر غم از قلب کسی از دلیل اندوهاش سخن بگوید. بیمفهوم است پس از آنکه شادمانی کولهبارش را بست و روح را ترک کرد انسان بخندد. حتی چیزهای قشنگ هم در زمان خود قشنگ هستند. پس از گذر لحظات چه غمانگیز و چه شادیآور، گریه و خنده هر دو پوچ و خالی از احساسات واقعی میشوند و وجود زمان و نظم سبب شده که هر احساسی را به موقعیتی نسبت داده شود.
و این پارت...
همیشه این زمان است که انسانها را مسخ میکند و انسانها حتی با داروی عشق نمیتوانند دیگری را تغییر دهند. هنگامی که برای ایجاد کردن تحول در انسانها معجون عشق به خوردش میدهند؛ شاید دو روزی از هراس رها نشدن تظاهر کند؛ امّا هرگز تغییر نمیکنند. شاید میخواهند با این تظاهر خودشان را فریب دهند؛ امّا این تنها زمان است که آنها را تغییر میدهد.
هدف:
هدف فرعی دلنوشته، نشان دهنده این است که هرگز نمیشود در زمان صرفه جویی کرد و با سرعت زیادی در حال گذر است.
هدف اصلی دلنوشته، نشان دهنده این است که اگر فرد زندگی خود را دوست دارد و قدر تکتک لحظاتاش را میداند، زمان را هدر نمیدهد و از تمام فرصتهایش نیز بهره میبرد.
لحن یا بافت:
لحن دلنوشته ادبی انتخاب شده است، که کاملاً رعایت شده است.
رعایت اصول نگارشی:
بهطور کلی اصول نگارشی در دلنوشته رعایت شده است، امّا دو نکته قابل توجّه وجود دارد.
اوّل اینکه جملهای مشاهده شد، مانند «برگها خشک نارنجی در خزان!» این جمله که در آخر آن فعل قرار داده نشده است.
نکته دوّم اینکه واژگانی مشاهده شد، مانند «منحصربهفرد، کرور کرور، همان جا و همه جا» که بهصورت صحیح نوشته نشده است.
سخن منتقد:
اوّل از همه خدمت دلنویس عزیز خسته نباشید عرض مینمایم و در وهله دوّم برایشان آرزوی آثار بیشتر را دارم.