جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

نقد شورا نقد شورای رمان رویای بزرگم(جلد اول) | سارا مرتضوی کاربر انجمن رمان‌بوک

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته نقد شورا توسط شاهبانو با نام نقد شورای رمان رویای بزرگم(جلد اول) | سارا مرتضوی کاربر انجمن رمان‌بوک ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 285 بازدید, 7 پاسخ و 1 بار واکنش داشته است
نام دسته نقد شورا
نام موضوع نقد شورای رمان رویای بزرگم(جلد اول) | سارا مرتضوی کاربر انجمن رمان‌بوک
نویسنده موضوع شاهبانو
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط SETI_G
وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
موضوع نویسنده

شاهبانو

سطح
0

کاربر رمان‌بوک
کاربر رمان‌بوک
Apr
116
401
مدال‌ها
1
"بسم‌تعالی"

1626169679557.png
نام رمان: رویای بزرگم(جلد اول)
نام نویسنده:
سارا مرتضوی
ژانر:
اجتماعی، تراژدی
خلاصه:

این رمان روایت زندگی من است. از بدو تولد تا سیزده سالگی. من را با مشکلاتم بشناسید.
این رمان را نوشتم تا دردهایم شود تجربه‌ا‌ی برای آیندگان.
نوشتم تا به یاد داشته باشم تا آخر عمرم، سارا که بود، کجا بود، چه شد و به کجا رسید.
نوشتم تا یاد بدهم در پس همه‌ی مشکلات ریز و درشت زندگی، نیکی وجود دارد.
روایت زندگی‌ام را با تمام خوبی‌ها و بدی‌هایم ثبت کردم تا دوستانم را برای همیشه زنده نگه دارم.
ثبت کردم تا یاد پدر و مادر و تمام کسانی که در زندگی کوتاه من فداکاری کرده‌اند در ذهن‌ها باقی بماند.
👈برای مطالعه رمان کلیک کنید!

موضوع نویسنده

شاهبانو

سطح
0

کاربر رمان‌بوک
کاربر رمان‌بوک
Apr
116
401
مدال‌ها
1
1626169954409.png
بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم
نویسنده عزیز ضمن درود و عرض وقت‌بخیری خدمت شما
سپاس‌گذاریم بابت اعتماد شما از نقد آثار خود در انجمن رمان بوک
منتقد رمان شما: @ستی
*لطفا تا قبل از قرار‌گیری نقد توسط منتقد در این تایپک چیزی ارسال نکنید!
*همچنین پس از ارسال نقد این تایپک به مدت دو روز باز خواهد بود تا شما نظر خود را نسبت به نقد اعلام نمایید!
*در صورتی که از نقد خود ناراضی بودید یا شکایتی از تالار نقد داشتید، می‌توانید شکایت خود را در تایپک زیر ثبت کنید تا مورد بررسی قرار گیرد!
🔷️تایپک جامع انتقادات، پیشنهادات و شکایات

به امید موفقیت روز افزون شما
مدیریت تالار نقد | @شاهبانو

SETI_G

سطح
4

کاربر محروم شده
کاربر محروم شده
Jun
888
3,103
مدال‌ها
4
نقد رمان رویای بزرگم به نوشته ی سارا مرتضوی

عنوان رمان:
در مورد نام رمان باید بهتون بگم نام خوبی را انتخاب کردید!
در این عنوان، معنی های بسیاری نهفته هستند که بسیار پر معنی هستند! معنی این عنوان، یعنی آرزوهای بزرگ، بلند پروازی و پرواز به اوج آسمانها!
این نام این قدرت رو دارد که خوانندگان را به طرف خودش جذب کند!
شما در خلاصه گفتید این رمان رو برای این نوشتید تا بدونید سارا که بود و که شد! این نام برازنده‌ی این رمان است!
این نام نشاندهنده این است که سارا با وجود تمام گرفتاری ها و مشکلات و غم ها، توانست همه رو از پیش رو بردارد به اوج و موفقیت پرواز کند!

ژانر رمان:
خب بهترین ژانری که میتونستید انتخاب کنید همین ژانر اجتماعی و تراژدی بود. چون همانطور که گفتید از زمان تولد تا سیزده سالگی را دارید به نمایش می گذارید و در این زمان جز این دو ژانر، ژانر دیگری رو نمیشه استفاده کرد .
از نظر همخوانی ژانر با مفهوم رمان هم باید بگم که باهم همخوانی دارند.

جلد رمان:
درباره‌ی جلد رمان هم باید بگم که این جلد از نظر زیبایی و کیفیت عالیه و این جلد نشان‌دهنده این می باشد که با وجود تمام سختی ها، سارا روح پاک خودش را حفظ کرده و دنیای رنگارنگش از هم پاشیده نشده!
ولی باید بگم این جلد تنها شادی و انرژی رو به نمایش میرسونه ولی همانطور که در ژانر رمان گفته شده رمان تراژدی هم هست پس جلد باید غمگین هم باشه! پس جلد باید عوض بشود تا بتواند معنی و مفهوم رمان را هم به نمایش بگذارد. درسته زیبایی مهمه ولی مهم تر از زیبایی این هست که معنی و مفهوم رمان را در برگیرد!

خلاصه رمان:
در مورد خلاصه باید بگم توضیح خوبی دارید ولی متاسفانه زیاد طولانی کردید و اینکه گفتیم خلاصه یعنی توضیحی سطحی در مورد رمان! شما وقتی خلاصه را گفتید در مورد هدفتون هم گفتی این هدف را میتونستید در پایان رمان بگید ولی اینکه با خلاصه بگید زیاد به دل نمیشینه.

مقدمه رمان:
مقدمه هم بسیار زیاد توضیح دادید اگر کنار میشد بهتر بود شما به اندازه یک پارت از رمان یا حتی بیشتر را به مقدمه پرداخته اید و این حجم برای مقدمه اصلاً مورد پسند نیست.
مقدمه حداقل باید بین ۵ تا ۱۰ خط باشه ولی مقدمه رمان شما بیشتر از ۴۰ خط بود.
همچنین این حجم زیاد مقدمه باعث میشود خواننده از خواندن مقدمه حوصله اش سر برود و نظرش راجع به رمان عوض بشود و از خواندن صرف نظر کند.
اینم بگم مقدمه بسیار پر معنی و زیبایی تحویل دادید ولی اگر بتوانید جمع تر کنید بسیار بهتر میشود.
شما میتوانید همین معنی و مفهوم را با شعر هم به نمایش بگذارید.

ساختار رمان:
شروع رمان بسیار عالی بود.
این خیلی خوب است که برای شروع از آسمان آبی استفاده کردید. خیلی از رمان ها شروع تکراری دارند و این تکراری بودن ها باعث کلیشه ای بودن رمان میشود ولی رمان شما شروعی بسیار متفاوت با خیلی از رمان ها داشت و این متفاوت بودن خودش خوانندگان بیشتری را جذب میکنند.
در میانه ها هم که از سارای کوچک و شیطون گفتید بسیار عالیه و هیچ مشکلی نداره.

لحن رمان:
لحن رمان هم لحن ادبی بود و خداروشکر تا جایی که نوشتید به همین سبک بوده و با لحن محاوره یا شکسته قاطی نشده و این نشان از قلم قوی شما میدهد!
ولی همیشه به این دقت کنید که لحن ها با هم قاطی نشه!

زاویه دید رمان:
زاویه دید رمان شما دانای کل بود که به خوبی کنترل شده بود و چرخش زاویه دید نیز مشاهده نمی شد که نشان از مهارت نویسنده می داد!

دیالوگ و مونولوگ رمان:
در مورد دیالوگ به خوبی تمام نکات رعایت شده. از نظر اندازه، معنی و مفهوم هیچ ایرادی نداشته. فقط این رو یادتون بمونه که همیشه تمام نکات را رعایت کنید!
مونولوگ ها هم به خوبی تمام نکات رعایت شد چه از نظر اندازه و چه از نظر معنی معنی و مفهوم هم ایرادی نداشت و من بسیار از این متنتون خوشم اومد.

شخصیت سازی رمان:
در مورد شخصیت سازی هم باید بگم تو این قسمت هم عالی عمل کردید.
بیشتر زیبایی در این کار شیطنت های سارا کوچولو بود که دلنشینی و شیرینی خاصی داشت که حتی به خواننده هم القا میکرد.

فضا سازی رمان:
در این قسمت هم بسیار خوب عمل کردید.
مکان ها به خوبی در ذهن خواننده شکل می گرفت و توصیفات اضافی یا کوتاهی در توصیفات نیز وجود نداشت! همه چیز به اندازه و ماهرانه توصیف شده بود!

توصیفات:
احساسات: در این مورد هم بسیار عالی عمل کردید مخصوصا وقتی از احساسات مادربزرگ تعریف کردید که نوه خودش رو گم میکنه شما جوری این اتفاق رو نوشتید که انگار خود خواننده در اون شرایط قرار گرفته و همون حس و حال و داره.
حالات کاراکتر: این قسمت هم به خوبی رعایت شده ما میتونیم از توضیحات شما از فاطمه مادر سارا برای به دنیا آوردن فرزند و محمد پدر سارا که در انتظار به دنیا آمدن فرزندشان بود به خوبی این موضوع را بفهمیم.
زمان: زمان هم به خوبی توضیح داده شده، گذر زمان هم برای ما از بزرگ شدن سارا کوچولو بسیار عالی بود زیرا نکات مهم رو شرح دادید ولی وقت طرف هم نکردید.
مکان: مکان هم بسیار عالی توصیف کردید من به شخصه از توصیف شما از منزل سارا خیلی خوشم اومد.

هدفمندی و پیام رمان:
در این مورد باید بگم همونطوری که در خلاصه گفتند شما قصد داشتید با گفتن زندگینامه تون به خوانندگان بگوئید که زندگی پستی بلندی های بسیاری دارد، روزی شادیم و روزی ناراحت این خود ماییم که در نهایت سرنوشت خود را می سازیم پس صبر نکنیم تا کسی سرنوشتمان را بسازد خودمان دست به کار بشویم.

ایرادات نگارشی:
۱. درست نویسی: در درست نویسی هم عالی عمل کردید. همیشه یادتون باشه نیم فاصله ها رعایت شود.
۲. علائم نگارشی: علائم نگارشی را بسیار خوب رعایت کردید.
۳. پارت و پاراگراف: بسیار دقیق رعایت شده است. و از ۶۰ خط بیشتر نشده ولی مقدمتون خیلی زیاد بود و باید اصلاح شود.

سخن آخر:
در سخن آخر تنها میتونم بگم سارا جون رمان شما، رمان بسیار خوبی است شاید چند اشکال داشته باشد ولی این اشکالات هیچ از ارزش های رمان خوبتون کم نمیکنه و امیدوارم همینطوری ادامه دهید و این رمان را با موفقیت پایان برسانید.​

آخرین ویرایش توسط مدیر:
کاربر رمان‌بوک
کاربر رمان‌بوک
Apr
540
2,245
مدال‌ها
2
خلاصه رمان:
در مورد خلاصه باید بگم توضیح خوبی دارید ولی متاسفانه زیاد طولانی کردید و اینکه گفتیم خلاصه یعنی توضیحی سطحی در مورد رمان! شما وقتی خلاصه را گفتید در مورد هدفتون هم گفتی این هدف را میتونستید در پایان رمان بگید ولی اینکه با خلاصه بگید زیاد به دل نمیشینه.
ممکنه توضیح بیشتری در این مورد بدین تا بدونم چه تغییراتی بدم؟

SETI_G

سطح
4

کاربر محروم شده
کاربر محروم شده
Jun
888
3,103
مدال‌ها
4
این رمان روایت زندگی من است. از بدو تولد تا سیزده سالگی. من را با مشکلاتم بشناسید.
(خب نگاه کنید تا اینجای کار بسیار عالی عمل کردید و بیشتر از این نمیتونستید توضیح بدید و به دلیل اینکه این رمان واقعیت است، شما از قبل به دنیا اومدن تا سیزده سالگیتان را دارید به نمایش می گذارید خلاصه ای بهتر از این نمیتوانستید انتخاب کنید )
《مشکل خلاصه اینجاست👇》
این رمان را نوشتم تا دردهایم شود تجربه‌ا‌ی برای آیندگان.
نوشتم تا به یاد داشته باشم تا آخر عمرم، سارا که بود، کجا بود، چه شد و به کجا رسید.
نوشتم تا یاد بدهم در پس همه‌ی مشکلات ریز و درشت زندگی، نیکی وجود دارد.
روایت زندگی‌ام را با تمام خوبی‌ها و بدی‌هایم ثبت کردم تا دوستانم را برای همیشه زنده نگه دارم.
ثبت کردم تا یاد پدر و مادر و تمام کسانی که در زندگی کوتاه من فداکاری کرده‌اند در ذهن‌ها باقی بماند.
(سارا جون نگاه کنید خودتون هم گفتید نوشتم تا... شما در واقع از این به بعد داشتید در مورد هدف نوشتن رمانتونون میگفتید، درسته که شما تا ۵ خط حق دارید در مورد خلاصه بنویسید ولی این که از اول رمان بخواید هدف و بگید خوب نیست همانطور که میدونید خوانندگان هم باید از خواندن رمان شما چیزی دستگیرشون بشه شما می‌تونید آخر این جلد رمانتونم بگید هدفتون از نوشتن چه بود، اینطوری خواننده هم با خودش فکر میکنه آیا واقعا من اون طوری که باید این رمان را درک کردم؟ آیا من تونستم بفهمم دلیل نویسنده از این رمان چه بود؟ این ها سوالاتی هستند که یک خواننده از خودش می پرسه پس اگه هدفتون و آخر رمان قرار دهید یک خواننده اگر هم نتونست معنی و مفهوم رمانتونم رو درک کنه شما با گفتم اهدافتان آخر رمان آن را مطلع میکنید.)

وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
بالا پایین