جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

نقد شورا نقد شورای رمان مسافران راه‌آهن | فاطمه شم آبادی کاربر انجمن رمان بوک

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته نقد شورا توسط سارا حیدریان با نام نقد شورای رمان مسافران راه‌آهن | فاطمه شم آبادی کاربر انجمن رمان بوک ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 278 بازدید, 4 پاسخ و 2 بار واکنش داشته است
نام دسته نقد شورا
نام موضوع نقد شورای رمان مسافران راه‌آهن | فاطمه شم آبادی کاربر انجمن رمان بوک
نویسنده موضوع سارا حیدریان
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط سارا حیدریان
وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
موضوع نویسنده
کاربر فعال انجمن
فعال انجمن
کاربر محروم شده
May
779
3,677
مدال‌ها
5
بسم تعالی
نام رمان: مسافران راه آهن
نویسنده: فاطمه شم آبادی کاربرانجمن رمان‌بوک
ژانر: عاشقانه، طنز، پلیسی
خلاصه:
چهار تا دختر از جنس شیطنت و سادگی....
چهار تا پسر از جنس خودخواهی و غرور و شیطنت...
چهار تا دختر که به دلیل شغل پدر و مادرشون مجبور میشن تعطیلات تابستون رو تو شمال بگذرونن و اونجاس که با پسرای قصه‌مون آشنا می‌شن، باهم لج می‌افتن و بدون اینکه متوجه چیزی بشن باهم به دهن شیر میرن. جایی که در اصل مخفی گاه بزرگترین قاچاقچی های مواد مخدرِ. اونجاس که باهم متهد میشن و از اونجا فرار میکنن. ولی هیچ کدومشون نمیدونستند که اونها برای به دست آوردن دل دیگری نقشه ها دارن، حالا شما قضاوت کنید که آخر قصه چی میشه؟!
پسرایی که غیر از دختر بازی کار دیگه‌ای نداشتند و دخترایی که آزاد زندگی کردن و آزادی رو به هرچیزی ترجیح می‌دادند؛ حالا گرفتار عشق شدن و باهم زندگی جدیدی رو شروع می‌کنن...
رمانی سراسر هیجان، شیطنت، دلشوره و سرانجام عشق...
لینک رمان:
کلیک کن

موضوع نویسنده
کاربر فعال انجمن
فعال انجمن
کاربر محروم شده
May
779
3,677
مدال‌ها
5
Negar_۲۰۲۱۰۴۰۸_۰۱۳۲۰۶.png

بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم
نویسنده عزیز ضمن درود و عرض وقت‌بخیری خدمت شما
سپاس‌گذاریم بابت اعتماد شما از نقد آثار خود در انجمن رمان بوک
منتقد رمان شما: @SHAYAN.M
*لطفا تا قبل از قرار‌گیری نقد توسط منتقد در این تایپک چیزی ارسال نکنید!
*همچنین پس از ارسال نقد این تایپک به مدت دو روز باز خواهد بود تا شما نظر خود را نسبت به نقد اعلام نمایید!
*در صورتی که از نقد خود ناراضی بودید یا شکایتی از تالار نقد داشتید، می‌توانید شکایت خود را در تایپک زیر ثبت کنید تا مورد بررسی قرار گیرد!
🔷️
تایپک جامع انتقادات، پیشنهادات و شکایات

به امید موفقیت روز افزون شما
مدیریت تالار نقد | @شکارچی

شایان

سطح
4

کاربر رمان بوک
فعال انجمن
کاربر رمان‌بوک
Mar
158
1,170
مدال‌ها
2
بسمه تعالی
نقد رمان مسافران راه آهن
نویسنده: فاطمه شم‌آبادی
منتقد: SHAYAN.M
✴عنوان رمان✴
نام رمان شما از دو کلمه تشکیل شده است. کلماتی که باید بیان کننده ژانر و داستان شما باشند. عنوانی که انتخاب کرده‌اید فاقد هیچ‌گونه کلیشه است و نامی است متفاوت، اما ژانر رمان به خوبی بیان نکرده است! یکی از ژانرهای اثر شما پلیسی است، پس باید نامی را برگزینید که شم پلیسی خواننده را تحریک کند. با دیدن عنوان مسافران راه آهن، در ذهن خواننده ژانر طنز جرقه نخواهد زد و این امر بدین معناست که می‌شود در نام رمان تجدید نظر کرد.
✴ژانر رمان✴
در مورد انتخاب ژانر، نویسنده باید بیشتر دقت کند. ژانر عاشقانه درست انتخاب شده بود، ولی مابقی ژانرها؛
ژانر طنز، در مورد انتخاب این ژانر، نویسنده باید توجه داشته باشد که اثر دارای ژانر طنز باید از جملاتی استفاده کند که هم بیان‌کننده طنز باشد و هم کلیشه‌ای نباشد. ژانر طنز برای کل‌کل دوستان ژانر مناسبی نیست.
ژانر پلیسی، در مورد این ژانر باید دقت داشته باشید که یک صحنه پلیسی برایش کافی نیست و بهتر بود از ژانر معمایی استفاده می‌شد، گر چه این ژانر نیز زیاد مناسب نیست، چون باید با سرنخ به خواننده بفهمانید ،
✴خلاصه رمان✴
خلاصه چیست؟ خلاصه یعنی چکیده‌ای که بتواند سیر داستان شما را به خواننده بفهماند. خلاصه اثر نویسنده، کامل بود و به خواننده می‌فهماند سیر داستان را، ولی در خلاصه ژانر پلیسی دیده نشده بود. این یکی از بارزترین مشکلات ژانر اثر است.
✴مقدمه✴
مقدمه اثر باید بیان احساسات نویسنده باشد و حس نویسنده را انتقال بدهد. در مقدمه مذکور، با توجه به تکرار افعال و یکسان بودن معانی جملات احساس نویسنده به خوبی بیان نشده بود. مقدمه می‌تواند شامل آرایه‌های ادبی باشد. نوشتن مقدمه همانند نوشتن دلنوشته است، آنچه در دل نویسنده هست را باید در ذهن خواننده مورد توجه قرار بدهد. در مقدمه ژانر معمایی را مورد توجه قرار دادید و این یعنی تضاد!
✴شروع رمان✴
برای شروع رمان خود از خواب یکی از کاراکترهای اثر خود استفاده کردید، ایده جالبی است، اما کلیشه‌ای. شروع رمانی با ژانرهای پلیسی و طنز می‌توانست متفاوت‌تر باشد. شروعی که خواننده را جذب کند، شروعی پر از هیاهو!
✴سیر رمان✴
خالق اثر در سیر رمان به خوبی عمل کرده است، اما، تمام اما‌ها به انتخاب ژانر برمی‌گردد! خشت اول چو نهد معمار کج تا ثریا می‌رود دیوار کج! در انتخاب ژانر متذکر شدم که در ژانر طنز، جملات باید طنز باشند و تنها شوخی‌ و کل‌کل‌های دوستانه کافی نیست. در سیر رمان ژانر پلیسی را مورد توجه قرار ندادید و خواننده با توجه به مقدمه، در تحیر خواهد ماند.
✴میانه رمان✴
در طول رمان خالق اثر پیاپی پرش می‌‌زند و خواننده می‌ماند که کدام موضوع و شخصیت را در ذهن نگه دارد. اصلی‌ترین نکته قابل ذکر در اثر شما نویسنده گرامی این است که، به نویسنده اجازه تجزیه و تحلیل نداده‌اید و اتفاقات پشت سر هم رخ می‌داد.
✴لحن✴
لحن محاوره‌ای بود و هیچ نقصی در بافت اثر دیده نشده بود و این نکته مثبتی در قلم نویسنده می‌باشد.
✴دیالوگ و مونولوگ‌ها✴
در مورد دیالوگ و مونولوگ‌های اثر نمی‌توان هیچ‌گونه حرفی زد، چون خالق اثر نتواسته است به خوبی از پس آن بربیاید.
✴توصیفات✴
در مورد توصیفات، نویسنده مقداری ضعیف عمل کرده است و این نکته‌ای مهم در خلق یک اثر است. نویسنده باید درباره حالات کاراکتر و حتی نحوه حرف زدن آن‌ها دقت بیشتری بکند! کاراکتر، سریع حرف می‌زند، آرام حرف می‌زند، لکنت دارد و یا هر چیز دیگری. نویسنده باید جوری کلمات و جملات را بیان کند که خواننده خود را به جای تمامی کاراکترها تصور کند.
✴فضاسازی✴
فضاسازی‌های اثر بسیار کم بود و خواننده نمی‌تواند تصوراتش را کامل کند و اینگونه از خواندن خسته می‌شود. خالق اثر باید تلاش کند تا خواننده بفهمد در چه مکان و فضایی قرار دارد.
✴زاویه دید✴
نکته مهم در این اثر پرش‌های بیش از حد بود. اینگونه در ذهن خواننده چندگانگی رخ می‌دهد و اتفاقات در ذهنش گم می‌شود و بارها بارها باید به عقب برگردد تا بداند چگونه و توسط چه کسی اتفاقات رخ داده است.
✴کشمکش‌ها✴
کشمکش بین کاراکترها رو اگه بخوایم بگیم بین متوسط خوب و خیلی خوب، مقایسه کنیم، خوب رو به اثر شما خواهم داد. ژانر شما طنزه، پس باید کشمکش‌های بیشتری بین کاراکترها با عنوان طنز و فاقد هر گونه کلیشه‌ دیده شود. کشمکش‌هایی که باعث جذب خواننده شود.
✴بررسی ایده رمان✴
ایده رمان مقداری کلیشه‌ای است. چند پسر و چند دختر که در زندگی همدیگر دخیل هستند و کل‌کل‌هایی که بین کاراکترهای داستان رخ می‌دهد، فضای تکراری را در ذهن خواننده ایجاد خواهد کرد.
✴ایرادات نگارشی✴
از نظر پاراگراف بندی مشکلی در اثر دیده نشد، ولی از نظر علائم نگارشی و شکسته نویسی اشکالات زیادی دیده شد.
مثل:
پارت اول خط دوم:
نجاتت بدم...
☑نجاتت بدم!
در بیان دیالوگ توسط اشخاص باید اینگونه عمل کنید:
کیمیا: ....
نحوه غلط:
کیمیا- ...
در مواردی بدون مکث و تمام جملات را پشت سر قطار کردید.
چشمای هردومون میشیه هردومون سفیدیم اما فرهاد چون میره سرساختمون یکم
☑هر دومون سفیدیم، اما فرهاد...(پارت هفت، خط بیست و دو)
مشکلات ریز نگارشی را با کمک ناظر گوشزد خواهم کرد.
✴سخن آخر✴
اثری زیبا خلق کرده‌اید و امیدوارم نقد ناچیز من کمکی در رشد بیشتر اثر شما بکند. توصیه‌ای که دارم این است، کتاب‌های بیشتری مطالعه کنید تا به اندوخته‌های خودتان افزوده شود. کتاب‌هایی که ژانر طنز و پلیسی دارند کمک بزرگی به شما خواهد کرد.
*تایپک ‌نقد دو روز باز خواهد بود و پس از ثبت نظر شما قفل خواهد شد!
*دلنوشته شما تحت نظارت منتقدتان قرار خواهد گرفت، بلافاصله پس از مطالعه نقد درصورتی که نکات منتقد را اصلاح نکنید، دیگر از شما نقدی پذیرفته نخواهد شد!
*تا پایان اثر خود می‌توانید با منتقد خود در گفتگوی‌ خصوصی در ارتباط باشید و در صورت بروز سوالی از ایشان مشورت بگیرید!
قلمتان مانا
موفق باشید
@فاطمه شم آبادی

آخرین ویرایش توسط مدیر:
کاربر ممتاز انجمن
کاربر ممتاز
Feb
344
1,010
مدال‌ها
3
مرسی واقعا ازتون ممنونم. خیلی زحمت کشیدید فقط من این نکته رو باید بگم که وقتی دخترا به سفر میرن تازه اتفاق های پلیسی شروع میشه و در مورد طنز...
قبول دارم به شدت در این ژانر ضعیفم.
نام رمانم خودم خوشم نمیاد🤦‍♀️
راستش دلیل انتخابم همین بود که ژانرم طنزه اما کم کم تو تخیلاتم تغییر یافت و شد پلیسی.
اسمش نشونگر طنزه اما تعویضش میکنم و ژانر طنز رو برمیدارم. تمام سعیمو کردم اما در این ژانر قبول دارم ضعیفم. شروع رمانم کلیشه ای بود درست. درستش میکنم...
منظورتون از پرش اینه که زاویه دید تند تند عوض میشه؟ یا اینکه موضوع قطع میشه؟
فضا سازی، توصیفات و ایده رمان رو ویرایش میکنم پ از کلیشه بودن سعی میکنم درش بیارم.
و درمورد مونولوگ و دیالوگ میشه کاملا توضیح بدید که چی اضافه یا کم داره؟

پی اگه اینطوری باشه که اصلا تگی تعلق یافته نمیشه😂😂 باید بیخیال تگ رمان بشم🤣

بسیار سپاسگزارم...
@SHAYAN.M
@شکارچی

آخرین ویرایش:
موضوع نویسنده
کاربر فعال انجمن
فعال انجمن
کاربر محروم شده
May
779
3,677
مدال‌ها
5
مرسی واقعا ازتون ممنونم. خیلی زحمت کشیدید فقط من این نکته رو باید بگم که وقتی دخترا به سفر میرن تازه اتفاق های پلیسی شروع میشه و در مورد طنز...
قبول دارم به شدت در این ژانر ضعیفم.
نام رمانم خودم خوشم نمیاد🤦‍♀️
راستش دلیل انتخابم همین بود که ژانرم طنزه اما کم کم تو تخیلاتم تغییر یافت و شد پلیسی.
اسمش نشونگر طنزه اما تعویضش میکنم و ژانر طنز رو برمیدارم. تمام سعیمو کردم اما در این ژانر قبول دارم ضعیفم. شروع رمانم کلیشه ای بود درست. درستش میکنم...
منظورتون از پرش اینه که زاویه دید تند تند عوض میشه؟ یا اینکه موضوع قطع میشه؟
فضا سازی، توصیفات و ایده رمان رو ویرایش میکنم پ از کلیشه بودن سعی میکنم درش بیارم.
و درمورد مونولوگ و دیالوگ میشه کاملا توضیح بدید که چی اضافه یا کم داره؟

پی اگه اینطوری باشه که اصلا تگی تعلق یافته نمیشه😂😂 باید بیخیال تگ رمان بشم🤣

بسیار سپاسگزارم...
@SHAYAN.M
@شکارچی
درود...
طبق صحبتی که در ارتباط با رمانتون با شما کردیم قرار بر این شد که تغییراتی هم در روند رمان و هم خلاصه و هم عنوانتون ایجاد کنین...
منظور از پرش زوایه دید یعنی تغییر پی در پی راوی بوده که طبق نقد منتقد احتمالا تغییر راوی در رمان شما بیش از اندازه بوده... تغییر راوی باورپذیری رمان رو کاهش میده و همین علت سبب میشه تا رمان برای خواننده گیج کننده باشه...
در ارتباط با دیالوگ ها و مونولوگ ها با منتقد خود در گپ خصوصی ارتباط بگیرین تا شما رو راهنمایی کنن...
موفق باشین

وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
بالا پایین