جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.

نقد شورا نقد شورا جانان من باش

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته نقد شورا توسط DELVAN. با نام نقد شورا جانان من باش ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 236 بازدید, 2 پاسخ و 0 بار واکنش داشته است
نام دسته نقد شورا
نام موضوع نقد شورا جانان من باش
نویسنده موضوع DELVAN.
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط مستوره🇮🇷
وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
موضوع نویسنده

DELVAN.

سطح
5

ارشد بازنشسته
نویسنده ادبی انجمن
ارشد بازنشسته
نویسنده انجمن
Dec
3,958
24,796
مدال‌ها
6
نام رمان: جانان من باش
نام نویسنده: شکوفه فدیعمی
ژانر: اجتماعی، عاشقانه، تراژدی
عضو گپ نظارت: S.O.W(5)

خلاصه:
یعنی می‌شود تابستان، بشود عروس زمستان؟ یعنی می‌شود جانان قصه‌ی ما بشود عروس کوه سرد غرور؟
یعنی می‌شود دختر قصه‌ی ما وقتی از طوفان‌های بزرگ زندگی‌اش، تن نحیفش شروع به لرزش کند،
کسی باشد که دست‌های او را بگیرد و با وجودش وجود او را سراسر گرما و آرامش کند؟
اما...چه کسی می‌تواند باور کند که کوه غرور سرد دارای دستان گرمی باشد.
تقدیر چه سرنوشتی را برای دختر قصه‌ی ما رقم خواهد زد و جانان ما، جنون و جانان چه کسی خواهد شد؟

موضوع نویسنده

DELVAN.

سطح
5

ارشد بازنشسته
نویسنده ادبی انجمن
ارشد بازنشسته
نویسنده انجمن
Dec
3,958
24,796
مدال‌ها
6
Negar_۲۰۲۳۰۱۰۴_۱۲۲۱۵۸.png

بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم

نویسنده عزیز ضمن درود و عرض وقت‌بخیری خدمت شما
سپاس‌گذاریم بابت اعتماد شما از نقد آثار خود در انجمن رمان بوک
منتقد رمان شما: @کهن دل؛
*لطفا تا قبل از قرار‌گیری نقد توسط منتقد در این تایپک چیزی ارسال نکنید!
*همچنین پس از ارسال نقد این تاپیک به مدت دو روز باز خواهد بود تا شما نظر خود را نسبت به نقد اعلام نمایید!
*در صورتی که از نقد خود ناراضی بودید یا شکایتی از تالار نقد داشتید، می‌توانید شکایت خود را در تاپیک زیر ثبت کنید تا مورد بررسی قرار گیرد!
🔷️
تایپک جامع انتقادات، پیشنهادات و شکایات

به امید موفقیت روز افزون شما
[مدیریت تالار نقد]

ونلوپه فون شویتز🍫
نویسنده حرفه‌ای
ارشد بازنشسته
کاربر ویژه انجمن
کاربر رمان‌بوک
May
2,987
21,634
مدال‌ها
15
هو الرزاق
بسم رب النور
به نام نامی نام

عنوان: جانان+من+باش
عنوان از سه کلمه با معانی متفاوت تشکیل شده بود و یک جمله را تشکیل می‌داد. جانان از ۸۰٪ کلیشه، من ۹۰٪ و باش ۵۰٪ کلیشه متشکل شده بود. با این حال اندازه عنوان استاندارد بود.
عنوان با ژانر عاشقانه مطابقت داشت ولی با اجتماعی و تراژدی اصلا مطابقت نداشت. عنوان باعث کنجکاوی خواننده‌ها نمیشد و به کل، عنوان مناسب نبود.

خلاصه:
خلاصه مناسب نبود. خلاصه برای اینکه مخاطب بفهمد قصه درباره چیست، و در پارت‌های اول چه اتفاقی می‌افتد نوشته می‌شود. خلاصه شما برای من جذابیت نداشت، چون نمی‌توانستم بفهمم چه می‌خوانم و قرار است با چه چیزی رو به رو شوم؟ در خلاصه کلمات جدید و مدرنی دیده نمی‌شد. پیشنهاد می‌کنم بازی با کلمات را بیشتر کنید و به خلاصه جذابیت بیشتری ببخشید.
فقط می‌توانستم بفهمم نام شخصیت اصلی قصه جانان است و یک‌نفر عاشق او خواهد شد یا بالعکس.

مقدمه:
مقدمه دل‌نوشته‌ای تقریبا بلند بود و حالت استاندارد نداشت. می‌توانید از مقدمه‌ای کوتاه تر انتخاب کنید.
با ژانر ها یکی بود و مناسب بود. با اینکه مبهم و کنجکاو کننده بود از ماجرای قصه حرف نمی‌زد و مخاطب متوجه ماجرای قصه نمی‌شد.
از یک‌طرف این حالت خوب بود و از طرفی دیگر نه.
برای مقدمه می‌توانید تکه‌ای از پارت‌های آینده رمان، یا دلنوشته‌ای نزدیک تر به ماجرای قصه را انتخاب کنید.

جلد:
تصویر جلد عکس زوجی را در طبیعت نشان می‌داد. می‌توانستم بخشی از قصه را در جلد ببینم. رنگ‌های عکس، رنگ‌هایی امید بخش بودند.
چینش فونت تقریبا مناسب بود و بازهم تقریبا به هر سه ژانر می‌خورد. ولی رنگ فونت مناسب نبود. رنگ سیاه و سفید را می‌توان به ژانر تراژدی ربط داد.
تصویر به ژانر اجتماعی و عاشقانه مربوط بود ولی به ژانر تراژدی نه.

آغازین:
قصه با ورود دختری به دانشگاه آغاز میشد. این آغاز، باعث میشد مخاطب قصه را در همان پارت های اول به حال خودش رها کند. در آغاز قصه، به جانان پیشنهاد مهمانی داده می‌شود، مخاطب می‌تواند با کمی فکر کردن به راحتی اتفاقاتی که قرار است بیفتد را حدس بزند. مخصوصا اگر رمان‌های زیادی خوانده باشد.

میانه:
اینکه در میانه رمان چه اتفاقی می‌افتد از همان اول مشخص بود.
مشخص بود که جانان دختری پولدار است و قرار است چه ماجراهایی برایش پیش بیفتد. حتی از همان اول نقش ساحل در رمان مشخص بود و مخاطب تلاشی برای فکر کردن به پایان قصه نمی‌کرد، چون همه‌چیز واضح بود و رمان پیچیدگی خاصی نداشت.
تصادف، وارد شدن امیرحسین به قصه و...
اینکه پدری نگران تصادف دخترش نباشد و فقط آهی عجیب بکشد، از واقعیت پذیری قصه کم می‌کند. حتی در میانه، مشخص بود که پسری که با جانان تصادف کرده بود چه اتفاقی برایش می‌افتد و... . حتی مشخص بود که امیرحسین کیست و قرار است با جانان ازدواج کند. به کل میانه واضح بود و ماجراها در تمام رمان‌ها دیده می‌شد. اگر همین ماجراها را با پیچیدگی خاصی و به شکل دیگر طرح می‌زدید، به جذابیت قصه کمک می‌کرد.

شخصیت پردازی:
شخصیت پردازی مستقیم بود. یعنی مخاطب تلاشی برای فکر کردن به شخصیت و چهره شخصیت قصه نمی‌کرد، به محض وارد شدن شخصیت به قصه چهره‌اش توسط راوی آنالیز می‌شد.
شخصیت پردازی غیر مستقیم:
- موهای طلاییشو دور انگشتم پیچوندم.
- چشم‌های قهوه‌ایش برق زد و بهم گفت...
- شبیه تمام پسرهای جلفی که دیده بودم، به من گفت:

سیر قصه:
سیر قصه تند بود و پارت ها کوتاه.
مخاطب هنوز ماجرای قبلی را هضم نکرده بود، ماجرای دیگری در رمان اتفاق می‌افتاد.
به کل، سیر رمان تند بود.

ژانرها:
اجتماعی: ژانر اجتماعی نود درصد با رمان مطابقت داشت.
عاشقانه: این ژانر با توجه به احساسات شخصیت ها به هم، هشتاد درصد متناسب بود.
تراژدی: در اوایل و میانه قصه این ژانر خودش را به سختی نشان می‌دهد، در کل بیشتر روی این ژانر کار کنید.

واقعیت پذیری:
در اجتماع اتفاقاتی می‌افتد که شاید تصور نکنیم.
می‌توان گفت قصه شما در حال حاضر ممکن است اتفاق بیفتد و از این بابت مشکلی نداشتید.

پیرنگ:
پیرنگ درباره دختری پولدار به اسم جانان بود که به همراه دوستش به مهمانی دعوت می‌شود و در مسیر بازگشت با پسری تصادف می‌کند و...
پیرنگ تکراری بود.

ایرادات نگارشی:
ایرادات نگارشی شامل نیم فاصله ها می‌شد.
مثل
میکنم❌
می‌کنم✅
میروم❌
می‌روم✅
در هشتاد درصد به خوبی عمل کرده بودید.

آواها و صداها:
در اینجا به خوبی عمل کرده بودید.
آوازهایی و آواهایی مثل
- صدای باد و ماشین ها
- صدای دست زدن
- صدای ترمز ماشین
و...
توصیف آواها و صداها مثل توصیف مکان است و نویسنده برای درک بهتر فضا برای خواننده، توصیفی درباره‌ی صدا‌ها و آوا‌های محیط نیاز دارد. برای مثال آواهای موجود در محیط مانند خش‌خش برگ‌ها، صدای پرندگان و... . همین‌طور تن صدای شخصیت‌ها مثل بم، زیر و... . جهت صدا و آواها: مثل پشت سر، جلو و... یا حالت صدا.

کشمکش و تعلیق:
افکار و حرف زدن جانان با خود، کشمکش های درونی قصه و تصادف، دزدیده شدن جانان، ماجراهای امیرحسین و جانان، ارتباط جانان با ساحل و... کشمکش های بیرونی قصه نامیده می‌شوند.
همه این‌ها به خوبی درک می‌شد.

احساسات: توصیف احساسات در قصه نود درصد خوب بود.
مثلا مخاطب به راحتی می‌توانست با شخصیت ارتباط بگیرد و احساساتش را درک کند.
احساساتی مثل:
- گریه کردن و ناراحت شدن، خندیدن، و...
- اینکه شخصیت چه چیزی را دوست دارد.
از چه مدل آدم‌هایی خوشش می‌آید
و...

لحن و بافت:
لحن رمان شما محاوره بود و گاه‌ها به ادبی تغییر می‌کرد.
مثلا "رو" "را" نوشته می‌شد.

قوت ها:
توصیف احساسات
توصیف آواها
ایرادات نگارشی کم.
و...

ضعف ها:
وجود ۲۰ درصد ایرادات نگارشی
ضعف در مقدمه و خلاصه
جلد
عنوان
و...

سخن آخر:
شب‌های‌هجر‌را‌گذراندیم‌و‌زنده‌ایم
ما‌را‌به‌سخت‌جانی‌خود‌این‌گمان‌نبود.
فقط کتاب او بی نقص است.
از خواندن رمان زیبایتان لذت بردم.
خسته نباشید.

وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
بالا پایین