عنوان رمان:
عنوان رمان شما تکرار موسیقی یک خاطره بود، این نام کمی کلیشه هست کلمات موسیقی و خاطره جدیدا داخل عنوان رمان ها دیده میشه نام کمی هم طولانی هست ولی در خواندن مشکلی نداره، در کل عنوان رمان شما نسبتاً خوب بود.
ژانر رمان:
تک ژانری عموما باید غالب رمان باشه، ژانر عاشقانه رو میشه عشق بین مهسا و آریا و عشق آریا به پدرش و عشق یک طرفه دختر عموی آریا نسبت داد، ولی در اوایل رمان ژانر عاشقانه دیده نمیشه توصیه میکنم از ژانر اجتماعی اضافه کنید که نمایان گر زندگی عادی و اجتماعی مهسا هست
خلاصهی رمان:
خلاصه رمان تقریباً کلیشه هست، یک پسر خوشتیب و پولدار و جذاب، همین یک جمله کافی هست تا خواننده از خوندن رمان دست بکشه، اما به خوبی با بدنه رمان هم خونی داشت.
مقدمهی رمان:
رمان مقدمهای نداشت! توصیه میکنم حتما برای اثرتون مقدمه قرار بدید.
ایدهی اصلی رمان:
ایده رمان رو میشه گفت کلیشه ای هست اما با شخصیت های جدید، برای مثال آریا که خوشتیپ و پولدار و جذاب، مثل تمامی رمان های کلیشه اما آشنایی متفاوتی با مهسا داشت و میشه گفت یکی از نقاط قوت شماست.
شروع رمان:
بیدار شدن از خواب و بعد رفتن به شرکت هم کلیشه هست، شما میتونستین شروع جذاب تری داشته باشین مثلا شروعی از داخل شرکت یا داخل مهمانی شب قبل رمان شمارو جذاب تر میکرد
دیالوگها و مونولوگها:
تناسب بین دیالوگ و منولوگ رعایت نشده، برای مثال گاهی اوقات در دیالوگ نویسی تفریط میکردید طوری که حالت های شخص یا فضا سازی به کل از یادتون می رفت، یا گاهی اوقات متوجه نمیشدم کدوم دیالوگ مال کدوم شخص هست
سیر رمان:
سیر رمان یا پیرنگ یعنی خط رمان، خط رمان شما ابتدا از بیدار شدن خواب آریا و رفتن به شرکت که شریکش دختر عمویش هست و....، خط رمان شما تقریبا خوب نسبتاً به بالا بود.
کشمکش موجود در رمان:
کشمکش موجود در رمان دو نوع هست: خود درگیری و کشمکش لفظی یا فیزیکی، تا اینجای رمان بیشتر کشمکش ها لفظی یا خود درگیری بودن و درگیری فیزیکی دیده نمیشد، البته این کشمکش های لفظی هم به پستی یا بلندی رمان که باعث جذابت رمان میشه کمک میکنه.
فضا سازی رمان:
فضا سازی از اون قسمت هایی هست که جای کار فراوونی داره برای مثال اگه کمی بیشتر از خونه و شرکت و... توصیف میکردید قطعا سطح قلمتون بهتر میشد مثلا من به عنوان یک خواننده تصوری از شرکت یا خونشون نداشتم.
شخصیتپردازی رمان:
شخصیت پردازی رو با چهره پردازی اشتباه نگیرید. شخصیت پردازی یعنی ترس، غرور، بازیگوشی هر فردی که داخل رمان هست شما به خوبی تونستید داخل این بخش عمل کنید، یعنی خواننده به خوبی میتونست تنفر یا احساسات رو به اطرافیانش بفهمه.
چهرهپردازی:
متاسفانه در این رکن شما نتونستید به خوبی عمل کنید، یک خواننده باید تصویری از چهره هر شخص داخل ذهنش داشته باشه ولی شما در این مورد ضعف داشتید که البته با تمرین و تجربه این ضعف ها هم از بین میروند.
توصیف حالات رمان:
داخل این رکن همین طور که بالاتر گفتم شما تونستید به خوبی عمل کنید.
بافت رمان:
متاسفانه شما بافت یکدست نداشتید، مثلا گاهی اوقات وقتی که بافتتون داخل شرکت بود یکهو میپردید به یک مکان و زمان دیگه.
باورپذیری رمان:
باورپذیری رمان شما در سطح خوبی قرار داره اما نقطه ضعف هایی هم داره برای مثال اینکه یک منشی بیاد و بگه که همسر داره ولی بعد مشخص بشه که همسری نداره قابل قبول نیست، داخل هر شرکتی که بخواید استخدام بشید( فرقی نداره خصوصی باشه یا دولتی) اگه دارای همسر باشید قباله ازدواج و سند محضر میخوان.
پر و بال دادن:
پر و بال دادن یا همون جزر و مد که باعث جذابتر شدن رمان میشه، شما با اضافه کردن جزئیات ریز این موضوع رو کنترل کردید اما توصیه میکنم حتما پر و بال دادنتون رو بیشتر و وسیع تر کنید.
درست نویسی:
مشکلی در درست نویسی نداشتید.
قلمتان ماندگار و پایدار.