پیچک صحرایی
عنوان: از دو بخش پیچک + صحرایی تشکیل شده است.
اندازه عنوان مناسب و استاندارد است و عنوان از نوع عنوانهای کلیشهای نیست و عنوان با بدنه ارتباط داره اما ژانر اجتماعی زیاد ارتباط خواصی با عنوان ندارد.
ژانر: عاشقانه.اجتماعی، تراژدی است که ژانر با بدنه و عنوان ارتباط دارد و ژانر هم با مقدمه ارتباط محسوسی دارد
خلاصه رمان: خلاصه رمان اندازه متناسبی دارد.
از کلمات کلیشهای در خلاصه استفاده نکرده است و خلاصه با ژانر ارتباط دارد، خلاصه ادامه رمان را لو نمیدهد و از کلمات ساده و روان که توصیف زیبایی دارند استفاده کرده است مثل بهشتی گون، پیچک و نحیفش و غیره.
جلد رمان: جلد با عنوان ارتباط دارد و همچنین با بدنه هم ارتباط دارد، شکل و چینش و تکست جلد به درستی انتخاب شده است.
مقدمه رمان: مقدمه رمان کلیشهای شروع نشده است و تعداد های خط ها مناسب است و از متن ساده و روان استفاده کرده است در مقدمه از توصیفات مستقیم و هم غیر مستقیم استفاده کرده است و مقدمه با خلاصه و میانه و بدنه ارتباط دارد
.
آغاز رمان: آغاز هم کلیشهای شروع نشده و توصیف مکان به خوبی در رمان درج شده است مثل محل سکونت نیلوفر یا حوادث نیلوفر کجا اتفاق افتاده و از صداها و آواهای مناسبی استفاده کرده است و احساس خواننده با خواندن آغاز کنجکاو خواندن ادامه رمان میشود و آغاز با ژانر ارتباط دارد.
میانه رمان: میانه هم باز کلیشهای شروع نشده است و پرش موضوعی در میانه رمان دیده نمیشود.
اتفاقات و حوادث آرام آرام به خواننده منتقل میشوند که این نکته بسیار مثبتی است مثل رفتن نیلوفر به روستا و دیدن آوات مرگ بی بی و نقطه اوج داستان باردار شدن نیلوفر، عاشق شدن آوات و ازدواج نیلوفر و محمد رضا و میانه با ژانر ارتباط دارد.
لحن و بافت: از دیالوگ و مونولوگ های ادبی و محاورهای استفاده کرده است که بعضی از پارت از ادبی به محاوره ای تبدیل شده است و و این روند را در تمام پارتها رعایت نکرده است.
سیر رمان: سیر رمان نه تند بود نه کند و متوسط بود مثل حوادثی که برای نیلوفر پیش اومد رفتن آوات برای کار به جنوب اومدن نیلوفر به مشهد و مرگ محمد رضا که این تعادل در تمام پارتها رعایت شده است.
دیالوگ و مونولوگ: توصیفات بیشتر مستقیم و کمتر به صورت غیر مستقیم اشاره شده است و احساس در دیالوگ و مونولوگها خیلی خوب است و در توصیف صداها و آوا هم به خوبی عمل کرده است و درمورد کارکتر ها یه صورت مستقیم اشاره کرده است.
شخصیت پردازی: در رمان از شخصیت پردازی کلیشهای استفاده نکرده اما بیشتر توصیفات مستقیم بودند و توصیفات غیر مستقیم کمی دارد و زیاد از توصیفات خوبی در رمان استفاده نکرده است.
توصیف مکان: در توصیف مکان نویسنده به طور کامل به جا و مکان اشاره کرده است
توصیف صدا و آواها: مثل گریه کردن نیلوفر درد کشیدن از عشق آوات، غر زدنهاش.
توصیف احساسات: توصیف احساسات در رمان به ذکر شده است.
زاویه دید: از نوع سوم شخص است که این را در تمام پارتها رعایت شده است.
کشمکش و تعلیق: نویسنده از کشمکش و تعلیق های مناسبی استفاده کرده است تعلیق مثل عاشق شدن نیلوفر و بدنیا اوردن علیرضا و کشمکش مثل دعواهای نیلوفر باباش و آوات.
ایده و پردازش: در مورد دختری به نام نیلوفر است که به یکی از روستاهای دور افتاده برای معلمی انتقالی میگیرد اما در آنجا عاشق چوپان روستا یعنی آوات میشود که این عشق به جاهای خوبی کشیده نمیشود نویسنده از ایده خوب و پردازش خوب استفاده کرده است
ایرادات نگارشی : در رمان ایرادات نگارشی زیادی هست که نویسنده از اول باید ویرایش بزند مثل دستهات: دستهایت
اونجا: اونجا
لپ تاپم: لپتاپم
نا زیبای: نازیبای
ارزششان: ارزششان
اگه: اگر
سرده ها: سردهها
این قدر: اینقدر
اون جا: اونجا
اینکه: اینکه
خدای: خدایی
چه کار: چهکار
جوابشون: جوابشون
این ها نمونهای از ایرادات نگارشی است لطفا نویسنده ویرایش بزند.
نقاط ضعف: ایرادات نگارشی و لحن و بافت
نقاط قوت: عنوان، ژانر ، خلاصه، جلد رمان، مقدمه، آغاز، میانه، سیر رمان، دیالوگ و مونولوگ، توصیف مکان، توصیف صدا و آواها، توصیف احساسات، زاویه دید، کشمکش و تعلیق، ایده و پیرینگ
سخن منتقد: منتقد:قلمت را بردار و از نوشتن دست نکش چون زیباترین کلمات هم که با زبان عامیانه نوشته شده باشند با احساس تو زیبا میشوند با رنگ و بو دادن تو به این جملات جان میگیرند تو لایق بهترین ها هستی بنویس که هیچ چیز بالاتر از نوشتن نیست قلمت ماندگار و جاودان باشد گلی🌹💞