نام اثر: گاه فراق و شکیب
عنوان رمان: عنوان از سه بخش تشکیل شده است.گاه+فراق+شکیب اندازه استانداردی دارد و کلیشهای نیست.عنوان با بدنه ی رمان ارتباط داره و احساس درد و عشق را به خواننده القا میکند و عنوان به ژانر عاشقانه ارتباط داشت و به ژانر اجتماعی ارتباط نداشت.
ژانر: اجتماعی و عاشقانه تشکیل شده است ژانر های اجتماعی و عاشقانه با رمان ارتباط عمیقی داشتند داستان بیشتر بر محور ژانر عاشقانه میچرخید و فقط زمانی که از حق زن در دادگاه صحبت میشد داستان بر محور ژانر اجتماعی میچرخید، انتظار میرود که در ادامه بیشتر ژانر اجتماعی به چشم بیاید.
خلاصه رمان: اندازه خط های خلاصه رمان از نه خط بیشتر است در خلاصه از کلمات کلیشه ای استفاده نکرده است و یک خلاصه زیبا با بدنه نوشته مرتبط است و از کلمات ادبی عالی استفاده کرده است.خلاصه با ژانر اجتماعی ارتباطی نداشت ولی در ادامه رمان ژانر ها دیده میشوند.
خلاصه ادامه ی رمان را لو میدهد ولی باعث میشود خواننده با دیدن آن کنجکاو به خواندن رمان شود و حس درد و عشق را به بیننده نشان میدهد.
خلاصه رمان گنگ و مبهم نیست که خواننده گیج شود و با خواندن چند بار بفهمد اصلا رمان درمورد چه چیزی است و نویسنده خلاصه خوبی را برای رمانش انتخاب کرده است.
جلد رمان: جلد رمان با عنوان و بدنه ی رمان ارتباط داشت نویسنده تکست خوبی انتخاب کرد، جلد رمان به خوبی با بدنه رمان و شغل گیسو ارتباط دارد و اندکی با ژانر اجتماعی ارتباط دارد ولی با ژانر عاشقانه ارتباطی ندارد. انتظار میرود که جلد با هر دو ژانر ارتباط داشته باشد.
مقدمه رمان: شروع مقدمه دور از کلیشه است ولی مقدمه بیشتر از ۹ خط شده است که این بیشتر شدن خط ها باعث میشه خواننده بیشتر به رمان جذب شه.مقدمه ساده و روان شروع شده است و نویسنده از توصیف مستقیم برای مقدمه استفاده کرده است.
آغاز رمان: در شروع آغاز رمان کلمات و جملات زیاد کلیشه ای نبود و در خط ها توصیف شخصیتها به خوبی دیده میشود و کلمات به صورت مستقیم و آرایه های مختلف در متن نوشته شده است.
احساس خواننده در آغاز با اشتیاق شروع میشود و با اشتیاق هم تمام میشود تمام حس های گیسو در تمام متن قابل تماشا است آغاز رمان در شروع با ژانر اجتماعی ارتباط داشت و ژانر عاشقانه در آن دیده نمیشد.
میانه رمان: میانه رمان به دور از کلیشه بود.
بدنه رمان با ژانر ها ارتباط داشت و نویسنده کار درستی که انجام داده است این بود که هر از گاهی از گذشته صحبت کرده و اشتیاق خواننده را برای دانستن گذشته برافراشته. اتفاقات آرامآرام و به جا رخ میداد و توصیف اتفاقات مناسب و خوب بود.
لحن یا بافت: در متن از دیالوگ های محاورهای و مونولوگ های ادبی استفاده کرده و در تمام پارت این ها را رعایت کرده است.
سیر رمان: در همه پارت ها سیر رمان متعادل بود و انتظار میرود که تا آخر رمان این نوع سیر رعایت شود.
دیالوگ و مونولوگ: دیالوگ ها و مونولوگ ها از توصیفات خوبی برخورد دار است و بافت و لحن دیالوگ ها رو همانطور که گفتم از دیالوگ محاوره ای و مونولوگ ادبی استفاده کرده است که باعث جذاب تر شدن رمان میشود.
شخصیت پردازی: در شخصیت پردازی از توصیفات خوبی استفاده کرده است و آرایه های خوبی استفاده کرده. در متن به کاراکتر ها اشاره مستقیم کرده است و بیشتر توصیفات و پردازش نویسنده به رمان در مورد شخصیت ها مستقیم بوده است.
توصیف مکان: توصیف مکان به خوبی در رمان دیده میشود. مثل باغ عمو فردوس که خیلی خوب توصیف شده است.
توصیف صداها و آواها: نویسنده در توصیف صداها بسیار خوب عمل کرده او صداهای گیسو در شرایط سخت و غیر منتظره را خوب به خواننده القا میکند.
توصیف احساسات: در رمان توصیفات احساس به خوبی ذکر شده است.
زاویه دید: زاویه دید اول شخص است و در تمام پارت ها رعایت شده.
کشمکش و تعلیق: در رمان از کشمکش و تعلیق خوبی نویسنده استفاده کرده است.
و تعلیق آن عشق بین گیسو و سیروان بود و کشمکش هم دعوا هایی بر سر ازدواج آن دو و بحث زهره در خانه نوید برای طلاق گیسو. کشمکش و تعلیق به گونه ای بود که خواننده جذب رمان شود.
ایده و پرینگ: رمان درباره گیسو که دختر ته تغاری خانواده و از مادر ناتنی است و با سیروان ازدواج میکند و برای پنج سال سیروان ناپدید میشود و درست زمانی که گیسو درخواست طلاق غیابی میدهد سیروان پیدا میشود و خانواده سیروان حاضر به طلاق هستند اما خود سیروان دنبال فرصتی است تا ماجرا را برای گیسو توضیح دهد. در رمان از ایده و خوب و پردازش خوب استفاده کرده است.
ایرادات نگارشی: در متن ایرادات نگارشی کمی دیده میشود. بعضی از کلمات را جا انداخته بودن.
نقاط قوت: عنوان رمان، خلاصه رمان، مقدمه رمان، آغاز رمان، میانه رمان، شخصیت پردازی، ، توصیف صداها و آواها، توصیف احساسات، زاویه دید، ایده و پیرینگ،کشمکش و تعلیق، سیر رمان، لحن یا بافت،ژانر رمان، دیالوگ و مونولوگ.
نقاط ضعف: جلد رمان ،توصیف مکان، ایرادات نگارشی.( انتظار میرود کمی بیشتر مکان های رمان توصیف شود)
سخن منتقد:نوشتن مقصد نیست مسیر است، هیچگاه نمیتوان نهایت خوب نوشتن را تجربه کرد، اما همیشه میتوان در مسیر نوشتن گام برداشت و لذت برد🌱🤍