روش آموزش انشا
زمینه یادگیری انشاء مانند کودکی میماند برای سخن گفتن،غذا خوردن،راه رفتن از ساده به مشکل نیاز به کمک بسیار ما دارد.
*پایه نوشتن صحیح و مستقل از همان کلاسهای اولیه گذاشته میشود. دانش آموزان از سال اول تحصیل میآموزند که چگونه منظور خود را درست بیان کنند در کلاس دوم علاوه بر جملهسازی و تکمیل جملههای ناقص،با کلمههای آشنا جواب سؤالات را به صورت کتبی مینویسند و از کلاس سوم نوشتن انشاء عملاً آغاز میگردد و دانشآموزان ابتدا برای هر انشاء طرحریزی مینمایند و این طراحی در مرحله اول به طور شفاهی انجام میگیرد و بعد به صورت کتبی درمیآید.
باید نظم فکری داشته باشید و در مشاهدات خود دقیق باشید،درست بیندیشین،خوب بیان کنید و به قاعده بنویسید.
تنها دادن موضوع برای نوشتن انشاء کافی نیست و لازم است که بیاموزید که قبلاً فکر کنند و ریزهکاریها را دقیق مشاهده نمایند و پس از آنکه فکر و مایهای برای نوشتن پیدا کردید به کارگیری اصول نگارشی را که از خود فرا گرفتهاید شروع به نوشتن انشاء نماید.
*یکی از شرایط نوشتن انشاء تسلط و مهارت یافتن در خواندن است برای این کار یکی از بهترین روشها جمع کردن کتاب داستان و دادن کتابها برای خودآن کتابها را نخواندهاند و به همین ترتیب تا همه در مدت یکی دو هفته متوالی بتوانید تمامی کتاب داستانها را بخوانید و خلاصهی آن را در دفتر خود بنویسید.گاهی اوقات نوآموز نمیتواند فکر خود را روی موضوعی متمرکز کند و یا مایه ذهنی لازم و کافی در آن زمینه ندارد.در این صورت میتوانید معانی و مفاهیم را به او خود القاء کنید و به آن معانی لباس مناسب بپوشانید و به صورت مکتوب درآورد.