گلناز فتحی، خوشنویس، گرافیست و از میراثداران متأخر جریان نقاشیخط است.
فتحی از نوجوانی بهواسطهی علاقهای که پدرش به خط خوش داشت در مسیر این هنر قرار گرفت. در 13 سالگی به انجمن خوشنویسان رفت و سه سال زیر نظر عبدالله فرادی تعلیم خط گرفت. او در سال 1374 در رشتهی گرافیک از دانشگاه آزاد اسلامی تهران فارغالتحصیل شد و همان سال در زمینهی خط کتابت جایزهی بهترین خوشنویس زن ایرانی را از آن خود کرد. یکسال پس از آن دیپلم خطاطی خود را از انجمن جامعهی خوشنویسان ایران دریافت کرد. فتحی تا آن زمان نقاشی را بهصورت خودآموخته پیش برده بود. او درنهایت بین خوشنویسی کلاسیک و نقاشی، راه دوم را انتخاب کرد. «به انجمن رفتم و لبخندی که روی لب اساتیدم بود را گرفتم و گفتم که نقاشی را انتخاب کردهام. انجمن به من گفت که موفق باشی ولی روزی را میبینیم که به سراغ خوشنویسی میآیی و دیگر دیر است. اساتید جوری با من رفتار کردند که گویی تصمیمام اشتباه بوده ولی برای من تا به حال روزی پیش نیامده که بگویم اشتباه کردم.» سال 1375 او نخستین نمایشگاه نقاشیخطهایش را در گالری سیحون برگزار کرد.
نمایشگاههای گروهی:
۱۳۴۷، بلژیک، نمایشگاه بینالمللی هنرمندان جوان
۱۳۵۰، تهران، ایران، نمایشگاه بینالمللی تهران
۱۳۵۲، تهران، ایران، نمایشگاه بینالمللی تهران
۱۳۵۴، تهران، ایران، انجمن ایران - آمریکا، چهار نقاش زن
۱۳۵۷، بازل، سوئیس، نمایشگاه بینالملل
۱۳۹۰، تهران، نمایشگاه گروهی «شش الهام از طبیعت» در گالری هور
وی در تهران متولد شد و در رشته طراحی گرافیک از دانشگاه آزاد اسلامی فارغ التحصیل شد و در سال 1374 لیسانس گرفت . وی با اخذ دیپلم از انجمن خوشنویسی ایران به تحصیل در خط سنتی فارسی پرداخت . فتحی در سال 1374 به عنوان بهترین زن خوشنویس از سوی انجمن خوشنویسی ایران انتخاب شد.
فتحی سبک انتزاعی خود را برگرفته از رسم خوشنویسی سنتی توسعه داده است. بر خلاف خط سنتی، نقاشی او دارای ضربات قلم مو قوی و رنگ های زنده است. اگرچه آثار او ممکن است شامل حروف عربی باشد، اما فتحی میخواهد به آن بهعنوان تصاویر انتزاعی دیده شود تا متن. برای ادامه استفاده از خوشنویسی در طرحهای انتزاعی، او به عنوان بخشی از جنبش هنری حروفیه در نظر گرفته میشود. مورخ هنر، رز عیسی، کار خود را به عنوان یک هنرمند نسل سوم حریفیه توصیف کرده است.
آثار او در نمایش های انفرادی در لندن ، نیویورک ، شانگهای ، هنگ کنگ ، سنگاپور ، دبی ، دوحه ، منامه ، شهر کویت و بیروت ظاهر شده است. آثار او در مجموعههای موزه بریتانیا و موزه هنر متروپولیتن گنجانده شده است.