جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

آموزشی پیرنگ؛ چراغ قوه‌ی یک نویسنده

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته جمع‌آوری نکات توسط -pariya- با نام پیرنگ؛ چراغ قوه‌ی یک نویسنده ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 165 بازدید, 12 پاسخ و 1 بار واکنش داشته است
نام دسته جمع‌آوری نکات
نام موضوع پیرنگ؛ چراغ قوه‌ی یک نویسنده
نویسنده موضوع -pariya-
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط -pariya-
موضوع نویسنده

-pariya-

سطح
6

[ مدیر ارشد بخش علوم و فناوری ]
پرسنل مدیریت
مدیر ارشد
مدیر تالار رمان
مترجم ارشد انجمن
آموزگار انجمن
عضو تیم تعیین سطح ادبیات
Jul
26,116
53,853
مدال‌ها
12
تا حالا به این فکر کردین که ایندینا جونز بدون نقشه ی گنج میتونست به اون غار های عجیب و اون همه ثروت دفن شده دست پیدا کنه؟ یا بذارید یک سوال ساده تر بپرسم.

به نظر شما اگر نقشه ساخت (Blueprint) برج خلیفه در سال ۲۰۰۴ گم می شد، برج نهایی به این زیبایی امروز درمیومد؟

موضوع نویسنده

-pariya-

سطح
6

پرسنل مدیریت
مدیر ارشد
مدیر تالار رمان
مترجم ارشد انجمن
آموزگار انجمن
عضو تیم تعیین سطح ادبیات
Jul
26,116
53,853
مدال‌ها
12
از همین دو تا مثال می شه برداشت کرد که برای انجام دادن هر کاری که به یک دست آورد منطقی و قابل قبولی ختم می شه، نیازه که طرح و نقشه دقیق رو تهیه کنیم وسط راه گم نشیم. خب این مسئله در راه نویسندگی هم صدق می کنه.

موضوع نویسنده

-pariya-

سطح
6

پرسنل مدیریت
مدیر ارشد
مدیر تالار رمان
مترجم ارشد انجمن
آموزگار انجمن
عضو تیم تعیین سطح ادبیات
Jul
26,116
53,853
مدال‌ها
12
مجموعه ای از رویداد ها و اتفاق هایی است که ما رو با شخصیت های اصلی، فضا داستان و هدف کلی قصه آشنا می کنه. یکم تعریفم گنگ بود، نه؟ بذار ساده تر بگم. شما وقتی می خوایی یک ساختمون درست کنی اول یک نقشه ی کلی روی کاغذ می کشی.

موضوع نویسنده

-pariya-

سطح
6

پرسنل مدیریت
مدیر ارشد
مدیر تالار رمان
مترجم ارشد انجمن
آموزگار انجمن
عضو تیم تعیین سطح ادبیات
Jul
26,116
53,853
مدال‌ها
12
بعد از گود برداری و اسکلت بندی ساختمونت رو می چینی. حالا می توی روی این اسکلت آجر بذاری و کلی ریزه کاری ساختمون رو انجام بدی.

پیرنگ هم همین کار رو انجام می ده. پیرنگ مثل اسکلت داستانته و از اون موقع تو دقیقا می دونی که قرار چه حرف هایی رو داخل قصه ات به مخاطبت منتقل کنی.

موضوع نویسنده

-pariya-

سطح
6

پرسنل مدیریت
مدیر ارشد
مدیر تالار رمان
مترجم ارشد انجمن
آموزگار انجمن
عضو تیم تعیین سطح ادبیات
Jul
26,116
53,853
مدال‌ها
12
خب چه چیز هایی باید تو پیرنگ باشه؟
نه کافی نیست، اصلا هم کافی نیست. بذار اول یکم درمورد اصول پیرنگ نوشتن توضیح بدم که این طوری با جزییاتش بهتر آشنا بشی.

پیرنگ یک سند نوشته شده است
خب در گام اول یک نکته ی واضح رو گوش زد کنم؛ پیرنگ باید نوشته بشه که هرموقع بهش نیاز پیدا کردی بتونی بهش رجوع کنی. البته اینکه حتما باید به صورت نوشته دربیاد یه قانون نیست. به عنوان مثال من برای یک قصه ی کوتاهی که نوشتم پیرنگ رو به صورت ویس داخل گوشیم ضبط کردم.

موضوع نویسنده

-pariya-

سطح
6

پرسنل مدیریت
مدیر ارشد
مدیر تالار رمان
مترجم ارشد انجمن
آموزگار انجمن
عضو تیم تعیین سطح ادبیات
Jul
26,116
53,853
مدال‌ها
12
اگه پیرنگ در همان ابتدای پروسه ی خلق یک اثر ثبت نشه احتمال داره شما در طول مسیر نوشتنتون هدف و جهت قصه رو گم کنید. شاید به ظاهر اتفاق عجیبی نیوفتاده باشه، ولی وقتی که داستانتون تموم شد و از اول قصه رو مرور کردین

موضوع نویسنده

-pariya-

سطح
6

پرسنل مدیریت
مدیر ارشد
مدیر تالار رمان
مترجم ارشد انجمن
آموزگار انجمن
عضو تیم تعیین سطح ادبیات
Jul
26,116
53,853
مدال‌ها
12
شما قرار نیست تمام جزییات داسانتون رو داخل پیرنگ بنویسید، بلکه فقط ایده ی کلی داستان باید نوشته بشه. مثلا من برای آخرین داستانی که نوشتم یک پیرنگ کلی از داستان رو داخل فایل مموی گوشیم ذخیره کردم. داخل این فایل هدف کلی و شخصیت اصلی داستانم رو مشخص می کردم کمی درمورد فضا و مود کلی داستان توضیحی می داد.

موضوع نویسنده

-pariya-

سطح
6

پرسنل مدیریت
مدیر ارشد
مدیر تالار رمان
مترجم ارشد انجمن
آموزگار انجمن
عضو تیم تعیین سطح ادبیات
Jul
26,116
53,853
مدال‌ها
12
مقداری از ویژگی های ظاهری و اخلاقی شخصیت اصلی داستان یادداشت کردم و فراز و فرود اصلی داستان رو داخلش آوردم. در انتها نیز به پایان بندی داستان که در فکرم بود اشاره کردم. بسیاری از اتفاق هایی که داخل قصه افتادن اصلا داخل پیرنگ بهش اشاره نشده بودند. تجربه ی شخصیم بهم این رو نشون داده که قسمت های زیادی از داستان در طول نوشتن تولید می شه

موضوع نویسنده

-pariya-

سطح
6

پرسنل مدیریت
مدیر ارشد
مدیر تالار رمان
مترجم ارشد انجمن
آموزگار انجمن
عضو تیم تعیین سطح ادبیات
Jul
26,116
53,853
مدال‌ها
12

نوشتن پیرنگ اجباریه، اما حجمش دست خودته!
مسلما پیرنگ یک داستان کوتاه که در ژانر عاطفی نوشته می شه قرار نیست خیلی طولانی و در چند صفحه نوشته بشه، اما حتما برای یک رمان بلند شما باید یک پیرنگ جامع بنویسید که اتفاق های مهم و شخصیت های اصلی داستان رو توضیح بده. مهم ترین نکته ای که باید بدونید اینه که به هیچ عنوان نباید نوشتن پیرنگ رو پشت گوش بندازید. هیچ بهانه ای قبول نیست.

موضوع نویسنده

-pariya-

سطح
6

پرسنل مدیریت
مدیر ارشد
مدیر تالار رمان
مترجم ارشد انجمن
آموزگار انجمن
عضو تیم تعیین سطح ادبیات
Jul
26,116
53,853
مدال‌ها
12
اینجا براتون یک پیرنگ از داستان کوتاه نوشتم که به عنوان نمونه داشته باشید. فقط یک نکته رو حتما بدونید که پیرنگ داستانتون رو هیچ کسی نباید بخونه و یا نظر بده، چون اون طرح کلی اثر شماست و هنوز به محصول نهایی نرسیده است

بالا پایین