جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

ایده چگونه ایده و سوژه برای نوشتن پیدا کنم؟

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته سالن ایده توسط - گیتی - با نام چگونه ایده و سوژه برای نوشتن پیدا کنم؟ ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 402 بازدید, 2 پاسخ و 4 بار واکنش داشته است
نام دسته سالن ایده
نام موضوع چگونه ایده و سوژه برای نوشتن پیدا کنم؟
نویسنده موضوع - گیتی -
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط نهال رادان
موضوع نویسنده

- گیتی -

سطح
7

کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
May
2,574
37,076
مدال‌ها
14

بنویسید از هر چیزی که...

1- از آن متنفرید

لیستی از کارهایی که از آنها متنفرید تهیه کنید. تیتروار بنویسید و ببینید کدام یک می‌تواند داستانی در خود مستتر داشته باشد و ماجرای تنفر از این مورد خاص چیست!
آیا قابلیت و ارزش نوشته شدن دارد؟

2- عاشقش هستید و در آرزویش تب می‌کنید

من عاشق اینم که …
یکی از آرزوهایم این است که …
این جمله‌ها را تکمیل کنید و ادامه دهید. تا جایی که می‌توانید ادامه دهید. بگذارید ذهن‌تان و احساسات‌تان روی کاغذ جاری شود. ببینید سرانجام به چه تبدیل خواهد شد!

3- آزارتان می‌دهد

این مورد با آنچه از آن متنفرید فرق دارد. اشتباه نکنید. آزار دهنده‌ها شامل رفتارها، احساسات و اعمالی هستند که گاهی باعث آزارتان می‌شوند و در مواقعی دیگر وجودشان آزاردهنده نیست.
پس دنبال این آزاردهنده‌ها در زندگی‌تان یا زندگی نزدیکان‌تان بگردید و در موردشان بنویسید که چرا این مورد خاص که ذاتش بد نیست، شما را آزار می‌دهد. داستان اولین باری که باعث آزارتان شد چیست!

4- به نظرتان خنده دار و جالب توجه است

گاهی پیش می‌آید که ماجرایی را از دیگران می‌شنوید یا شاهد یک اتفاق بامزه هستید. دوست دارید برای دیگران هم تعریف کنید.
پس این بامزه‌ها را بنویسید. از آنها می‌شود داستان‌های طنزآمیز خوب درآورد.

5- تجربه کرده‌اید و مخاطره‌آمیز و آموزنده است

تجربیات بهترین سوژه برای داستان نوشتن هستند. نوشتن از تجربیات ریز و درشت، کم اهمیت یا مهم، تبدیل به داستان رئال زیبایی خواهد شد.
پس سعی کنید تجربیات‌تان را یادداشت کنید تا فراموش نشوند و سر فرصت مناسب بنویسید. تجربیات شامل خاطرات هم می‌شوند.
خاطرات کودکی، نوجوانی و … تجربیات می‌توانند تجربه یک احساس جدید باشد در مواجهه با چیزی یا کسی، یا می‌تواند اتفاقی وحشتناک باشد.

.

موضوع نویسنده

- گیتی -

سطح
7

کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
May
2,574
37,076
مدال‌ها
14

6- در رویاهایتان با آن سخت مشغول می‌شوید

رویاهاتان هر چقدر رنگارنگ، هر چقدر دور از ذهن باشد، بازهم می‌تواند داستانی شود. دوست دارید در آینده چگونه زندگی‌ای داشته باشید!
به کجاها سفر کنید یا با چه کسی ازدواج کنید! شما با قدرت تخیل می‌توانید رویاهاتان را زندگی کنید.
پس خودتان را در داستانی رویایی قالب کنید و داستانش را بنویسید که چطور و چگونه به آنجا رسیده‌اید.

7- برای‌تان اگر ایجاد می‌کند

اگر من جای آن سارق بانک بودم…
اگر من یک مرد میانسال ثروتمند بودم که گم شده است…
اگر من توی آسانسور گیر افتاده بودم…
این اگرها را تجسم ببخشید. خودتان را در موقعیتی قرار بدهید و داستانی که فکر می‌کنید در آن موقعیت ممکن است اتفاق بیفتد را بنویسید.

8- در حوادث روزنامه آن را می‌بینید

بخش حوادث روزنامه‌ها و بولتن‌های خبری همیشه پر از اتفاقات ریز و درشت است.
گاهی با خواندن سرتیتر بعضی خبرها، جرقه‌ای در ذهن‌تان می‌زند که می‌شود از این اتفاق بدون وفاداری به واقعیت حادثه، داستانی نوشت.

9- موجب می‌شود عقب عقب راه بروید

به این معنی نیست که دنده عقب بروید. به این معنی است که از عادت‌های روزمره و روزمرگی دوری کنید و جور دیگری به اطراف و زندگی نگاه کنید.
در این مورد یادداشت‌برداری اهمیت بالایی دارد. به شنیده‌ها، دیده‌ها اهمیت بدهید. گاهی حتی پنجره‌ها هم قصه‌های خودشان را دارند.
یا دختربچه‌ای که لی‌لی‌کنان از کنارتان رد می‌شود یا پیرمردی که خربزه زیر بغل با چتری در روز آفتابی از راه می‌رسد.

.

نهال رادان

سطح
5

کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
Jul
1,274
3,388
مدال‌ها
7
مراحل پیدا کردن تم یا درونمایه :

یک مفهوم کلی ، گاهی در ذهن و احساس نویسنده تصویری یا جمله ای ایجاد می کند. (مثل عشق یا نفرت یا بدبینی...)
نویسنده باید در ابتدا این مفهوم دریافتی را به یک جمله معنادار تبدیل کند.
مثلا: "عشق رهایی بخش است." یا "عشق باعث بازگشت انسان به وطنش می شود." و....

هر کدام از این مفاهیم وقتی به جمله ی معنادار تبدیل شوند، درون مایه یا تم داستان را می سازند.
درون مایه در داستان مثل یک قطب نما عمل می کند که همه عناصر داستان را جهت می دهد.
قایق یا کشتی با قطب نما به جلو نمی رود اما جهتش مشخص می شود .
لذا گم کردن تم ؛ مانند گم کردن قطب نما و پارو زدن بیهوده است.

جرقه و ایده وقتی با درون مایه(تم)
هماهنگ شوند، طرح کلی داستان شکل می گیرد، که ممکن است در میانه ی داستان، به علت بوجود امدن تم های مختلف دیگر، از خاطر نویسنده برود(چند قطب نما که هرکدام جهتی را نشان می دهند )
گم کردن تم داستان سبب رکود داستان می شود.

روح داستان بر اساس تم مشخص می شود. هر چه که تم پیچیده تر باشد، داستان عمیق تر خواهد شد.
برای انتقال تم به طرح کلی داستان، نیاز به فکر و اندیشه بسیار دارد. که در عین پیچیدگی، مفهوم ساده ای را برساند.

✅با این توضیحات این سوال بوجود می اید که ایا داستان نیمه تمام را رها کنیم یا از نیمه تم را تغییر دهیم:

داستان نیمه کاره، تم را گم کرده. اگر تم پیدا شود طرح کلی داستان دوباره برای نویسنده یاداوری می شود و به او می گوید که تو می خواستی چه بنویسی و منطورت از نوشته ها تا کنون ؛برای چه بود.

بر اساس پلت فرم، داستان مرحله به مرحله جلو می رود و جان تازه ای می گیرد.

بالا پایین