جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

آموزشی چگونه نقد بنویسیم؟

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته آموزش نقد توسط نهال رادان با نام چگونه نقد بنویسیم؟ ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 169 بازدید, 1 پاسخ و 0 بار واکنش داشته است
نام دسته آموزش نقد
نام موضوع چگونه نقد بنویسیم؟
نویسنده موضوع نهال رادان
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط نهال رادان
موضوع نویسنده

نهال رادان

سطح
5
 
کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
Jul
1,274
3,388
مدال‌ها
7
چگونه نقد بنویسیم؟
منتقد کیست؟
تفاوت نقد با معرفی کتاب چیست؟
 
موضوع نویسنده

نهال رادان

سطح
5
 
کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
Jul
1,274
3,388
مدال‌ها
7

نقد چیست؟ تفاوت نقد با معرفی کتاب چیست؟

مطمئناً شما هم در موقعیت نقد قرار گرفته‌اید! همه‌ی ما حداقل یکبار نقد را تجربه کرده‌ایم؛ اما نقد کتاب نکته اساسی و مهم‌تری است که خوب است درباره آن مهارت بیاموزیم.

منتقدهای عزیز اکثراً فکر می‌کنند نقد کردن یک جور معرفی کتاب است، در حالی‌که معرفی کتاب یعنی سطحی خواندن کتاب؛ بگذارید بیشتر توضیح بدهم. وقتی کتابی را می‌خوانیم، اکثراً فکر نقد آن نیستیم و اگر کسی از ما بپرسد چه گذشت؟ داستانش چگونه بود؟ جذابیت خوبی را دارا بود؟ آغاز رمان چگونه بود؟، جواب‌مان معرفی کتاب است. معرفی چیزی که از آن متوجه شدیم. در واقع منتقدها کاری برعکس این کار را انجام می‌دهند.

نوشتن نقد کتاب چه فایده‌ای دارد؟

خواننده می‌تواند از این نقد استفاده کند!

همیشه وقتی می‌خواهیم کتابی را بخریم، اول راجب آن تحقیق می‌کنیم. نظرات دیگران را می‌پرسیم و از خرید آنت کتاب مطمئن می‌شویم. مطمئن می‌شویم که آن کتاب توانایی جذب ما را دارد و حتما از آن خوشمان آمد. پس ما چه می‌کنیم؟ برداشت می‌کنیم! برداشت از نقدهای کسانی که آن کتاب را خوانده‌اند. هر چه نقد قوی‌تر و دقیق‌تر باشد، ما بیشتر به تصمیم‌گیری راجب خرید آن کتاب نزدیک می‌شویم. پس نقد کتاب همیشه به خواننده فرصت می‌دهد تا بیشتر راجب مثلا رمان تحقیق کند و در صورت پسند، آن را مطالعه کند.

از طرف دیگر، نوشتن نقد کتاب به منتقد کمک می‌کند تا کتاب را بهتر بفهمند. یک منتقد هموراه نقد می‌کند و این کار باعث می‌شود نسبت به همه چیز دقیق‌تر شود. دقیق بودن نسبت به نوشته‌های کتاب باعث درک بیشتر می‌شود. منتقدها هیچ وقت سطحی نمی‌بینند، و این باعث می‌شود که بیشتر درک کنند و در رمان فرو بروند.

منتقد کتاب چه می‌کند؟

منتقد کتاب کاری سنگین‌تر به عهده دارد. اون همواره ریزبینی می‌کند و همه چیز زیر نظر او رد می‌شود. او هیچ اتفاقی را در رمان از دست نمی‌دهد. همیشه دنبال سوژه‌ی جدیدی برای خواندن است(نه برای ایراد گرفتن) نباید بگوییم منتقدها مثبت نگر هستند. ولی می‌توان گفت که منتقدها دنبال اتفاقی در کتاب می‌گردند که از آن به اتفاقات دیگر سر در آورند، آن‌ها را به هم متصل می‌کنند و هدف رمان از اینجا مشهود می‌شود.می‌دانم که بیشتری‌ها از آن طرف می‌گویند:

- ما خواننده‌ها هم همین‌کار را می‌کنیم.

باید بگویم نه! منتقد هم خواننده رمان است ولی از دید خواننده نگاه نمی‌کند، از دید یک منتقد که طوری جزئی نگر است که حتی توصیفات را فراموش نمی‌کند هدف رمان ممکن است طور دیگری شکل بگیرد.
 
بالا پایین