جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.

آموزشی چگونه یک دلنوشته احساسی و تأثیرگذار بنویسیم؟

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته آموزش‌های ادبی توسط آریانا با نام چگونه یک دلنوشته احساسی و تأثیرگذار بنویسیم؟ ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 42 بازدید, 6 پاسخ و 3 بار واکنش داشته است
نام دسته آموزش‌های ادبی
نام موضوع چگونه یک دلنوشته احساسی و تأثیرگذار بنویسیم؟
نویسنده موضوع آریانا
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط آریانا
موضوع نویسنده

آریانا

سطح
5

{سرپرست بخش ادبیات}
پرسنل مدیریت
سرپرست انجمن
مدیر تالار رمان
Mar
3,543
13,654
مدال‌ها
7
دلنوشته، نوشته‌ای است که از احساسات و تجربه‌های درونی نویسنده سرچشمه می‌گیرد. برخلاف داستان یا مقاله، دلنوشته بیشتر بر انتقال حس و عاطفه تمرکز دارد. یک دلنوشته خوب باید بتواند احساس نویسنده را به قلب مخاطب منتقل کند و او را با خود همراه سازد.

موضوع نویسنده

آریانا

سطح
5

{سرپرست بخش ادبیات}
پرسنل مدیریت
سرپرست انجمن
مدیر تالار رمان
Mar
3,543
13,654
مدال‌ها
7
۱. از احساس واقعی خود بنویسید

مهم‌ترین اصل در دلنوشته‌نویسی، صداقت است. اگر احساسی را که تجربه نکرده‌اید بنویسید، متن مصنوعی و بی‌روح به نظر می‌رسد. سعی کنید از دلتنگی‌ها، شادی‌ها، ترس‌ها، امیدها و خاطرات واقعی خود الهام بگیرید.

مثال: به جای نوشتن: «خیلی ناراحت بودم.»

بنویسید: «انگار تمام پنجره‌های دلم رو به روی نور بسته شده بودند و هیچ صدایی جز سکوت درونم نمی‌پیچید.»

موضوع نویسنده

آریانا

سطح
5

{سرپرست بخش ادبیات}
پرسنل مدیریت
سرپرست انجمن
مدیر تالار رمان
Mar
3,543
13,654
مدال‌ها
7
۲. احساسات را توصیف کنید، نه اینکه فقط نام ببرید.

مخاطب باید احساس را لمس کند، نه اینکه فقط درباره آن بخواند. برای این کار از توصیف و تصویرسازی استفاده کنید.
ضعیف: «دلم برایش تنگ شده بود.»

قوی: «هر بار که نامش را می‌شنیدم، چیزی درون سی*ن*ه‌ام آرام می‌لرزید؛ انگار خاطره‌ای قدیمی از خواب بیدار شده باشد.»

آخرین ویرایش:
موضوع نویسنده

آریانا

سطح
5

{سرپرست بخش ادبیات}
پرسنل مدیریت
سرپرست انجمن
مدیر تالار رمان
Mar
3,543
13,654
مدال‌ها
7
۳. از تشبیه و استعاره کمک بگیرید
آرایه‌های ادبی باعث می‌شوند متن زیباتر و ماندگارتر شود. البته نباید بیش از حد از آن‌ها استفاده کرد.

مثال: «نبودنت زمستانی بود که حتی بهار هم نتوانست آن را تمام کند.»
یا
«خاطراتت مثل موجی بودند که هر بار آرام می‌شدم، دوباره به ساحل دلم هجوم می‌آوردند.»

موضوع نویسنده

آریانا

سطح
5

{سرپرست بخش ادبیات}
پرسنل مدیریت
سرپرست انجمن
مدیر تالار رمان
Mar
3,543
13,654
مدال‌ها
7
۴. ساده اما عمیق بنویسید
بعضی نویسندگان تصور می‌کنند هرچه کلمات سخت‌تر باشند، متن ادبی‌تر می‌شود؛ در حالی که دلنوشته‌های ماندگار معمولاً ساده، روان و صمیمی هستند.
به جای استفاده از واژه‌های پیچیده، سعی کنید احساسات را شفاف و زیبا بیان کنید.
۵. از جزئیات استفاده کنید
جزئیات کوچک به متن جان می‌بخشند. به جای بیان کلی احساسات، لحظه‌ها و تصاویر مشخص را توصیف کنید.
مثال: «هنوز فنجان چای نیمه‌خورده‌ای که آن روز روی میز جا گذاشتی، در ذهنم تازه است.»
چنین جزئیاتی باعث می‌شود مخاطب صحنه را بهتر تصور کند.

موضوع نویسنده

آریانا

سطح
5

{سرپرست بخش ادبیات}
پرسنل مدیریت
سرپرست انجمن
مدیر تالار رمان
Mar
3,543
13,654
مدال‌ها
7
۶. شروع جذاب داشته باشید
جمله اول باید مخاطب را کنجکاو کند و او را به ادامه خواندن ترغیب نماید.

نمونه شروع:
بعضی آدم‌ها می‌روند، اما رد پایشان از زندگی پاک نمی‌شود.
عجیب است؛ تو رفتی، اما هنوز بخشی از من با تو زندگی می‌کند.
گاهی دلتنگی از خودِ آدم‌ها بیشتر عمر می‌کند.

موضوع نویسنده

آریانا

سطح
5

{سرپرست بخش ادبیات}
پرسنل مدیریت
سرپرست انجمن
مدیر تالار رمان
Mar
3,543
13,654
مدال‌ها
7
۷. پایان ماندگار بنویسید
پایان دلنوشته آخرین چیزی است که در ذهن مخاطب باقی می‌ماند. سعی کنید با جمله‌ای عمیق یا تأثیرگذار متن را تمام کنید.
نمونه پایان: «و من هنوز میان خاطراتی قدم می‌زنم که سال‌هاست صاحبشان رفته است.»
یا
«شاید بعضی عشق‌ها برای ماندن نیامده باشند؛ آمده‌اند تا ما را تغییر دهند.»

۸. از کلیشه‌ها فاصله بگیرید

جملاتی که بارها شنیده شده‌اند، تأثیر کمتری دارند. سعی کنید احساسات خود را با نگاه و زبان مخصوص خودتان بیان کنید.
به جای: «دلم شکست.»
بنویسید: «آن روز چیزی درون من فرو ریخت؛ چیزی که سال‌ها برای ساختنش زمان صرف کرده بودم

نتیجه‌گیری

یک دلنوشته احساسی و تأثیرگذار، حاصل صداقت، تصویرسازی، توصیف احساسات و انتخاب درست کلمات است. هرچه بیشتر مطالعه و تمرین کنید، قلم شما پخته‌تر خواهد شد. به یاد داشته باشید که بهترین دلنوشته‌ها از قلب نویسنده آغاز می‌شوند و به قلب مخاطب می‌رسند.

بالا پایین