جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

مهره داران کبوتر یا قُمری

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته مهره داران و بی‌مهرگان توسط DOonYa با نام کبوتر یا قُمری ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 181 بازدید, 10 پاسخ و 1 بار واکنش داشته است
نام دسته مهره داران و بی‌مهرگان
نام موضوع کبوتر یا قُمری
نویسنده موضوع DOonYa
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط DOonYa
موضوع نویسنده

DOonYa

سطح
3
 
کاربر ممتاز
کاربر ممتاز
Feb
5,841
8,853
مدال‌ها
5

قمری​

شاید تابه‌حال صدای آواز قمری در اول صبح به گوشتان خورده باشد و از این آواز به شگفت آمده باشید. همچنین امکان دارد خودتان یا یکی از همسایگانی که دارید، از انواع گوناگون این پرنده به‌عنوان یک پرنده خانگی نگه‌داری کنید. به همین خاطر در ادامه این پرنده را به شما معرفی خواهیم کرد تا به‌طور کامل با ویژگی‌های ظاهری و خلق‌وخوی آن آشنا شوید.
قمری خانگی در بسیاری از مواقع با یاکریم اشتباه گرفته می‌شود. که خود یکی از انواع گوناگون این پرنده است. در گویش خراسانی به یاکریم به دلیل آواز و صدایی که از خود تولید می‌کند، «موسی کو تقی» گفته می‌شود. زیرا مردم این منطقه معتقد هستند که پرنده‌ با آواز این عبارت را می‌خواند. البته این پرنده در هر منطقه با نام مخصوصی شناخته می‌شود. برای مثال مردم بخش‌های جنوب شرقی ایران در شهرهایی چون قلعه گنج در جنوب کرمان، این پرنده را با نام سُوْهْتَلَهْ یا سُوتَلَهْ می‌شناسند و یا مردم جنوب ایران آن را تتر صدا می‌زنند. در کاشان نیز به یاکریم «قو قو» می‌گویند.
 
موضوع نویسنده

DOonYa

سطح
3
 
کاربر ممتاز
کاربر ممتاز
Feb
5,841
8,853
مدال‌ها
5

خصوصیات ظاهری قمری یا یاکریم​

پرنده قمری یا همان یاکریم در تمام نقاط ایران، حتی مناطقی که بسیار گرم و سرد هستند، یافت می‌شود. این موضوع نشان می‌دهد که این پرنده در برابر سرما و گرما بسیار مقاوم است. می‌تواند در هر آب و هوایی زندگی و تخم‌گذاری کند.

اکثر پرهایی که بر روی بدن این پرنده دیده می‌شوند، خاکستری متمایل به رنگ شنی هستند. همین موضوع باعث شده که قمری نیز به دیگر کبوتر سانان شبیه شود. بنابراین برای تشخیص آن باید به نیم طوقی که در پشت گردن این پرنده دیده می‌شود، دقت کرد. در حقیقت نیم طوق پشت گردن قمری به رنگ مشکی به همراه کمی سفیدی است. شما می‌توانید از طریق این ویژگی، این پرنده را تشخیص دهید.
 
موضوع نویسنده

DOonYa

سطح
3
 
کاربر ممتاز
کاربر ممتاز
Feb
5,841
8,853
مدال‌ها
5
از دیگر خصوصیاتی که می‌توانید از طریق آن قمری یا یاکریم را شناسایی کنید، نوک نازک و بلند و پاهای قرمز آن است. همچنین در قسمت دم پرنده نیز شما پرهای مشکی رنگی را مشاهده خواهید کرد که این موضوع نیز یکی از خصوصیت‌های مخصوص به یاکریم است. بدن این پرنده طولی برابر با 29 الی 30 سانتی‌متر دارد و به‌طورمعمول به‌عنوان یک پرنده توپر شناخته می‌شود.

پرواز این پرنده نیز آهسته به نظر می‌رسد. اکثر مواقع شاهد آن هستیم که قمری بیشتر زمان خود را صرف نشستن و غذا خوردن کند. شما می‌توانید با توجه به این دست از خصوصیات، پرنده را به‌درستی تشخیص دهید. همچنین بارزترین خصوصیتی که همه از آن مطلع هستیم، آواز قمری است که گویا کوو _ کوو _ کو می‌گوید.
 
موضوع نویسنده

DOonYa

سطح
3
 
کاربر ممتاز
کاربر ممتاز
Feb
5,841
8,853
مدال‌ها
5

نحوه دفاع این پرنده​

به‌طورمعمول، پرندگان شیوه دفاع مخصوص به خود را دارند. اما قمری از دسته پرندگانی است که دفاع ویژه‌ای در برابر شکارچیان ندارد. اگر دشمن به آن حمله کند، به‌احتمال ‌زیاد آن را شکار می‌کند. البته گاهی اوقات امکان دارد پرنده بتواند از دست شکارچی فرار کند یا به او نوک بزند. همچنین لازم است بدانید که پرهای دم قمری بسیار راحت از جا کنده می‌شوند. به همین دلیل اگر شکارچی این پرنده را از دم بگیرد، به‌احتمال‌زیاد پرنده پرواز خواهد کرد و تنها طوفانی از پر را به راه خواهد انداخت.
 
موضوع نویسنده

DOonYa

سطح
3
 
کاربر ممتاز
کاربر ممتاز
Feb
5,841
8,853
مدال‌ها
5

قمری یا یاکریم؟​

همان‌طور که گفته شد، بسیاری از افراد به‌خصوص پایتخت‌نشین‌ها دو پرنده قمری خانگی و یاکریم را با یکدیگر اشتباه می‌گیرند. مسلما این دو پرنده با یکدیگر شباهت‌های بسیاری دارند اما نباید از تفاوت‌های آن‌ها نیز غافل شد. در حقیقت قمری‌ها را می‌توان در 5 گونه متفاوت، یعنی قمری خانگی، یاکریم، قمری معمولی، قمری خاوری و یاکریم طوقی دسته‌بندی کرد. از این میان دو گونه یاکریم و قمری خانگی شباهت بسیاری به یکدیگر دارند و به همین دلیل با یکدیگر اشتباه گرفته می‌شوند.
 
موضوع نویسنده

DOonYa

سطح
3
 
کاربر ممتاز
کاربر ممتاز
Feb
5,841
8,853
مدال‌ها
5
تمام انواع گوناگونی که برای این پرنده بیان شد را می‌توانید در ایران ببینید. اما قمری خانگی به دلیل آنکه می‌تواند در محیط شهر بدون مشکل زندگی کند، در مقایسه با دیگر انواع بیشتر دیده می‌شود. دقت داشته باشید که قمری خانگی در مقایسه با یاکریم، رنگ پرهایش کمی سرخ‌تر، لبه بال‌هایش کبود و خال‌های سیاهی اطراف گردنش دارد. البته از نظر ابعاد نیز قمری خانگی کمی کوچک‌تر است.

قمری خانگی یک پرنده شهرنشین در نظر گرفته شده، درحالی‌که یاکریم یک پرنده مناسب برای طبیعت است که زندگی بهتری در طبیعت خواهد داشت. بنابراین به همین دلیل پرنده‌ای که اکثرا در شهر به‌ویژه پایتخت دیده می‌شود، قمری است که به آن به‌اشتباه یاکریم گفته می‌شود.
 
موضوع نویسنده

DOonYa

سطح
3
 
کاربر ممتاز
کاربر ممتاز
Feb
5,841
8,853
مدال‌ها
5

لانه‌سازی این پرندگان​

قمری‌ها اصولا لانه‌سازهای ماهری نیستند اما می‌توانند با کمترین منابع برای خود و جوجه‌هایی که دارند، لانه امنی بسازند. این پرنده شاخه‌های نازک درخت را به‌صورت نامنظم کنار یکدیگر قرار می‌دهد و سپس با استفاده از فضله‌های خود، چوب‌ها را به یکدیگر می‌چسباند. ارتفاع لانه این پرنده به حدی است که تخم‌های پرنده از لانه به بیرون پرتاب نشوند.
لانه ‌این پرنده می‌تواند در هر محیطی مانند روی کنتور گاز، کنار پنجره، سوراخ دیوار یا حتی زیر کولر باشد. در حقیقت عجیب‌ترین محیطی که امکان ساخت لانه در آن وجود داشته باشد نیز برای این پرنده مناسب خواهد بود. همین موضوع باعث شده است که به این پرنده لقب پرنده احمق را بدهند. اما باید گفت که این‌چنین نیست و بدون شک قمری نیز برای ساخت لانه فاکتورهای گوناگونی مانند دوری از نور مستقیم آفتاب، باران، باد و گربه را در نظر می‌گیرد. بر اساس آن‌ها انتخاب خود را انجام می‌دهد.
لانه‌ای که قمری می‌سازد، استحکام کافی ندارد. همچنین برخلاف لانه پرنده‌های دیگر، قمری از پر و الیاف نرم استفاده نمی‌کند. در کل باید گفت این پرنده انرژی زیادی را برای ساخت لانه تلف نمی‌کند. حتی گاهی اوقات محل زندگی خود را روی لانه‌های قدیمی همنوعان خود می‌سازد.
 
موضوع نویسنده

DOonYa

سطح
3
 
کاربر ممتاز
کاربر ممتاز
Feb
5,841
8,853
مدال‌ها
5

شرایط تولید مثل قمری​

قمری ازجمله پرنده‌هایی است که زادوولد زیادی دارد. این مورد نیز یکی دیگر از موضوعاتی است که باعث می‌شود مردم این پرنده را احمق بدانند. اما حقیقت ماجرا این است که قمری به دلیل تداوم بقا این کار را انجام می‌دهد.

البته این پرنده و تخم‌هایی که می‌گذارد، همیشه در خطر هستند. زیرا بسیاری از پرندگان شکاری، کلاغ‌ها، گربه‌ها و … از آن‌ها تغذیه می‌کنند. در واقع آمار مربوط به شکار این پرنده، بالا است. همین موضوع باعث می‌شود که قمری‌های بالغ تخم‌گذاری کنند تا بتوانند تعداد پرنده از دست‌رفته را جبران کنند. از طرفی یک جفت قمری می‌توانند در سال بارها زادوولد کنند. بنابراین حضور آن‌ها کنار شکارچیان مشکل زیادی برای آن‌ها نخواهد داشت.
 
بالا پایین