جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

ایده کشف موضوع

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته سالن ایده توسط NIRI با نام کشف موضوع ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 124 بازدید, 4 پاسخ و 0 بار واکنش داشته است
نام دسته سالن ایده
نام موضوع کشف موضوع
نویسنده موضوع NIRI
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط NIRI
موضوع نویسنده

NIRI

سطح
7

خانمِ نیری.
ارشد بازنشسته
کاربر ویژه انجمن
کاربر رمان‌بوک
Mar
6,023
26,557
مدال‌ها
12
این شاید یکی از کارسازترین توصیه‌ها برای بهتر نوشتن باشد:

«دربارۀ چیزهایی بنویس که دوست داری».

اما آیا کار به همین راحتی است؟ به گمان من نه. غالباً تصور ما دربارۀ چیزهایی که دوست داریم، کلی و فاقد جزئیات است. مثلاً چون داستان فانتزی دوست داریم خیال می‌کنیم همین برای نوشتن کفایت می‌کند، یا گمان می‌کنیم برای نوشتن باید سراغ آن دسته از علایقمان برویم که ارزش نوشتن دارد و به درد ادبیات می‌خورد.

پس شاید باید گفت:

«دربارۀ چیزهایی بنویس که دوست داری؛ اما با جزئیات و دربارۀ همۀ علایقت.»

اگر به گوش دادن آهنگ‌های فلان خوانندۀ اگزوزنشان علاقه داری، این هم جزو علایق توست، و اتفاقا ارزش نوشتن دارد.

اگر هنوز هم مثل کودکی شیفتۀ چیپس و پفک هستی، این هم جزو علایق توست، پس می‌ارزد که نوشته شود.

اگر از انگشت‌گرداندن در بینی‌ات لذت می‌‎بری، این هم جزو علایق توست، البته از نوع چندش‌آور آن!

همۀ این‌ها به تو می‌گوید که بین علایقت تبعیض قائل نشوی. به این فکر نکن که آیا چیزی که دوست داری به درد نوشتن می‌خورد یا نه. بیرون زدن از حصار تکرار و کلیشه یعنی نوشتن از چیزهایی که حس می‌کنی ممکن است برای دیگران عجیب یا بی‌اهمیت باشد.

هر چقدر هم به دنیا بی‌میل باشی، همیشه چیزی هست که در دایرۀ علایق تو بگنجد؛ چیزی که مثل شخصیت مرد فیلم رازها و دروغ‌ها وادارت کند بگویی: لاووووووولی!

فیلم رازها و دروغ ها

موضوع نویسنده

NIRI

سطح
7

خانمِ نیری.
ارشد بازنشسته
کاربر ویژه انجمن
کاربر رمان‌بوک
Mar
6,023
26,557
مدال‌ها
12
غذای مورد علاقۀ من:

نویسندۀ مورد علاقۀ من:

(غذا را بالاتر از نویسنده آوردم. چون مهم‌تر است. گر تو نمی‌پسندی، تغییر ده غذا را!)

خوانندۀ موردعلاقۀ من:

بازیگر موردعلاقۀ من:

میوه موردعلاقۀ من:

سیاستمدار(!) مورد علاقۀ من:

عطر موردعلاقۀ من:

بیماری مورد علاقه من (وقت‌های را به یاد بیاور که می‌گویی «صد رحمت به فلان مریضی، این کرونا خیلی مادر قلمبه‌ست!» :

موضوع نویسنده

NIRI

سطح
7

خانمِ نیری.
ارشد بازنشسته
کاربر ویژه انجمن
کاربر رمان‌بوک
Mar
6,023
26,557
مدال‌ها
12
دایی موردعلاقۀ من:

خالۀ مورد علاقۀ من:

عموی موردعلاقۀ من:

عمۀ موردعلاقۀ من:

شوهرعمۀ موردعلاقۀ من:

(و سایر اقوام و بستگان)

واقعۀ تاریخی موردعلاقه من:

روز موردعلاقۀ من:

سالاد موردعلاقۀ من:

فیلم موردعلاقۀ من:

برند موردعلاقۀ من:

لباس موردعلاقۀ من:

رنگ موردعلاقۀ من:

کشور موردعلاقۀ من:

شعر موردعلاقۀ من:

محلۀ موردعلاقۀ من:

حیوان موردعلاقۀ من:

ماشین موردعلاقۀ من:

کتاب موردعلاقۀ من:

خوراکی موردعلاقۀ من:

مدل موی موردعلاقۀ من:

پیج اینستاگرامی موردعلاقۀ من:

شبکه تلویزیونی موردعلاقۀ من:

مجری موردعلاقۀ من:

فحش موردعلاقۀ من:

ورزش موردعلاقۀ من:

موضوع نویسنده

NIRI

سطح
7

خانمِ نیری.
ارشد بازنشسته
کاربر ویژه انجمن
کاربر رمان‌بوک
Mar
6,023
26,557
مدال‌ها
12
ورزشکار موردعلاقۀ من:

شعر موردعلاقۀ من:

نان موردعلاقۀ من:

مغازۀ موردعلاقۀ من:

جنون موردعلاقۀ من:

آب‌وهوای موردعلاقۀ من:

شغل موردعلاقۀ من:

آخر و عاقبت موردعلاقۀ من:

موضوع نویسنده

NIRI

سطح
7

خانمِ نیری.
ارشد بازنشسته
کاربر ویژه انجمن
کاربر رمان‌بوک
Mar
6,023
26,557
مدال‌ها
12
از هر کدام از علایقت می‌توانی یک خروار طرح و پیرنگ و شخصیت و بی‌شخصیت و آینۀ عبرت بسازی!

به شرط اینکه حوصله کنی و در اندیشیدن به هر یک از چیزها و کسانی که دوست داری، مجموعه‌ای از خاطرات و افکارت دربارۀ آن چیز یا ک.س را به یاد بیاوری.

از همه مهم‌تر اینکه بهتر است در مرحلۀ خلق ایده دربارۀ کیفیت ایده قضاوت نکنی.

قضاوت را بگذار برای دادگاه بازنویسی!

بالا پایین