جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

نقد ادبی دلنوشته گلاره چاوانم | اثر DELARAM کاربر رمان بوک

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته نقد شورا توسط ARMINA با نام دلنوشته گلاره چاوانم | اثر DELARAM کاربر رمان بوک ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 213 بازدید, 3 پاسخ و 1 بار واکنش داشته است
نام دسته نقد شورا
نام موضوع دلنوشته گلاره چاوانم | اثر DELARAM کاربر رمان بوک
نویسنده موضوع ARMINA
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط Tara Motlagh
وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
موضوع نویسنده

ARMINA

سطح
4
 
منتقد ادبیات
منتقد ادبیات
کاربر ویژه انجمن
Dec
2,460
15,285
مدال‌ها
11

نویسنده عزیز ضمن درود و عرض وقت‌بخیری خدمت شما
سپاس‌گذاریم بابت اعتماد شما از نقد آثار خود در انجمن رمان بوک
*لطفا تا قبل از قرار‌گیری نقد توسط منتقد در این تایپک چیزی ارسال نکنید!
*همچنین پس از ارسال نقد این تایپک به مدت دو روز باز خواهد بود تا شما نظر خود را نسبت به نقد اعلام نمایید!
*در صورتی که از نقد خود ناراضی بودید یا شکایتی از تالار نقد داشتید، می‌توانید شکایت خود را ثبت کنید تا مورد بررسی قرار گیرد!

@DELARAM
منتقد شما: @Tara Motlagh
مدیر تالار ادبیات: @ARMINA
 
موضوع نویسنده

ARMINA

سطح
4
 
منتقد ادبیات
منتقد ادبیات
کاربر ویژه انجمن
Dec
2,460
15,285
مدال‌ها
11

به نام خالق قلم
نقد دلنوشته: گلاره چاوانم
نوشته: دلارام
عنوان دلنوشته:
عنوان یک دلنوشته‌ باید در نگاه اول طوری باشد که خواننده هرچند کم و ناچیز به موضوع و ژانر دلنوشته پی ببرد. در نگاه اول آن‌چه از عنوان دلنوشته (گلاره چاوانم) می‌توان برداشت کرد ژانر عاشقانه و تراژدی‌ست؛ عاشقانه‌های نویسنده برای معشوقی که عاشق را رها کرده و رفته و غم فراق اشک او را جاری کرده است.
عنوان دلنوشته باید از ترکیب کلماتی تشکیل شده باشد که علاوه بر تکراری نبودن، با یک‌دیگر ترکیب زیبایی ایجاد کرده و جذابیت کافی را داشته باشد. عنوان دلنوشته از دو واژه (گلاره و چاوانم) به معنی اشک چشمانم تشکیل شده است. دو واژه‌ با ریشه کُردی که در کنار هم عنوانی زیبا و جذاب با کمترین میزان کلیشه را ساخته است و نویسنده در تلاش است در آن از عاشقانه‌هایش برای معشوقی بگوید که او را ترک کرده است.
همچنین از آن‌جا که دلنوشته یک اثر ادبی‌ست بهتر و مناسب‌تر این است که عنوانی کوتاه و مناسب برای دلنوشته انتخاب شود چرا که در ذهن خواننده ماندگارتر است. اندازه عنوان مناسب است. عنوان با ژانرهای انتخابی نویسنده یعنی عاشقانه و تراژدی ارتباط خوبی دارد و با محتوای دلنوشته و مقدمه هم ارتباط مناسبی دارد.

ژانر:
ژانر یک دلنوشته در واقع بیانگر این موضوع است که دلنوشته در چه حیطه و سبکی نگارش شده و چه احساساتی را در بر می‌گیرد. ژانر انتخابی نویسنده عاشقانه و تراژدی است. انتخابی که کاملا درست و به جاست. نویسنده از معشوقی می‌گوید که او را رها کرده و رفته است. هر دو ژانر عاشقانه و تراژدی در سراسر دلنوشته و در همه پارت‌ها حضور دارند.

مقدمه:
مقدمه سرآغاز دلنوشته است و باید چکیده‌ای از احساسات بکار رفته در دلنوشته باشد. همچنین مقدمه باید جامع و کامل باشد، به بیانی دیگر اول و پایان حرف‌های گفته شده در مقدمه مشخص باشد. نویسنده در مقدمه از عشقش به معشوق می‌گوید و آوازه عشقی که در همه جا به گوش همگان رسیده اما رفتن و خ*یانت معشوق او را به حزنی دچار کرده که دیگر به هیچ چیز و هیچ‌ک.س احساسی ندارد. مقدمه با هر دو ژانر ارتباط دارد و چکیده‌ای از احساسات به کار رفته در دلنوشته است.
مقدمه توسط خود نویسنده نوشته شده است و نویسنده با انتخاب جملات زیبا، تاثیرگذار و ادبی خود جذابیت خوبی به آن داده است. اندازه مقدمه مناسب و در حد استاندارد یعنی سه تا ده خط است.

انسجام:
بین پارت‌های یک دلنوشته ادبی می‌بایست انسجام برقرار باشد. انسجام از لحاظ ادبی، نگارشی و محتوایی بررسی خواهد شد.
انسجام ادبی
انسجام ادبی در همه پارت‌ها دیده می‌شود، لحن در همه آن‌ها ادبی‌ست و در دلنوشته‌ها شاهد پرش لحن نیستیم.
همچنین نویسنده از آرایه‌ ادبی تشبیه، استعاره و حس‌آمیزی، استفاده کرده است.
انسجام نگارشی
رعایت اصول نگارشی در زیبایی و ظاهر متن تاثیر بسیاری دارد. علائم نگارشی نسبتا رعایت شده‌اند و معمولا در جای درست خود قرار گرفته‌اند. فاصله‌ها و نیم ‌فاصله‌ها هم تقریبا رعایت شده‌اند و اشتباهات املایی و تایپی در متن دیده نمی‌شود. غیر از یک مورد که طعم، طمع نوشته شده.
افعال هم متناسب با ضمایر انتخاب شده‌اند. حجم دلنوشته‌ها با هم تفاوت چندانی ندارند و با یکی دو خط تفاوت، تقریبا هم‌اندازه هستند.
انسجام محتوایی
انسجام محتوایی در تمامی پارت‌ها دیده می‌شود. همه پارت‌ها حول یک موضوع یعنی عاشقانه‌های نویسنده برای معشوقی که به او خ*یانت کرده و او را رها نموده نوشته شده است. محتوای دلنوشته‌ها با ژانرهای عاشقانه و تراژدی در ارتباط است.

هدف و محتوا:
هدف و ایده انتخابی نویسنده باید جدید و دور از کلیشه باشد. دلنوشته به موضوع عاشقانه‌های عاشقی برای معشوق خ*یانت‌کاری می‌پردازد که او را رها کرده و رفته و عاشق آن‌قدر خود را فنا شده می‌بیند که به زندگی خود پایان می‌دهد. موضوعی که بسیار کلیشه‌ای است و شامل اکثر دلنوشته‌ها می‌شود اما آن‌چه دلنوشته را از کلیشه دور و در نظر خواننده جذاب می‌کند قلم نویسنده و نحوه به رشته تحریر درآوردن او در عاشقانه‌های تراژیکی‌ست که برای عشق پایان یافته‌اش نوشته است. نویسنده در این اثر سعی کرده است از عاشقانه‌هایش برای معشوقی بگوید که او را رها کرده و خ*یانت را پیشه خود کرده است و چیزی که در دلنوشته به چشم می‌آید و جذابیت بالایی به آن داده است استفاده نویسنده عزیز از کلمات و عبارات کُردی است.
بیان نویسنده در به کار بردن جملات زیبایی که به خوبی احساسات زیبا و تراژیکش را نسبت به عشق بی‌سرانجامش نشان می‌دهد، زیباست و احساسات خواننده را تحریک می‌کند. هم‌چنین قلم خوب نویسنده در نگارش این موضوع دلنوشته را در نظر مخاطب زیبا و دلنشین کرده است.

دستور زبان و اصول نگارشی:
بهتر است دلنوشته به زبان ادبی نوشته شود چرا که یک اثر ادبی‌ست و این امر باعث زیبایی هرچه بیشتر متن می‌شود و در انتقال احساسات نویسنده به مخاطب کمک می‌کند. لحن دلنوشته ادبی‌ست و در همه پارت‌ها رعایت شده است.
نویسنده گاهی می‌تواند برای زیبایی بیشتر دلنوشته خود جای ارکان جمله را جابه‌جا کند. در این اثر، نویسنده گاهی از تغییر مکان فعل و آوردن آن در ابتدای جمله برای زیباتر کردن جملات خود و بالا بردن بار ادبی‌شان استفاده کرده است.

دستور ادبی:
استفاده از آرایه‌های ادبی در دلنوشته بار معنایی ایجاد و همچنین زیبایی و تاثیرگذاری آن را بر مخاطب بیشتر می‌کند. دلنوشته زبان ادبی دارد و نویسنده در اکثر پارت‌ها از آرایه‌ تشبیه استفاده کرده است. به طور مثال تشبیه دل به برگ کاغذی که در دست معشوق مچاله می‌شود، تشبیه انتقام به طعم گس سیگار، یا اضافه تشبیهی جهنم خاطراتت، استعاره درخت پاییزی که استعاره از احساس به خزان رفته معشوق نسبت به عاشق است و آرایه حس‌آمیزی در آوای حروف.
حضور آرایه‌های ادبی در دلنوشته کم و بیش به چشم می‌آید و نویسنده به خوبی از آن‌ها برای زیبایی و تاثیرگذاری دلنوشته خود استفاده کرده است.
استفاده از کلمات جدید و متنوع به دلنوشته روح تازه‌ای می‌بخشند و باعث زینت دلنوشته می‌شوند. نویسنده در اثر خود به خوبی به بازی با کلمات جدید و زیبایی پرداخته است. این نوآوری بیشتر در به کار بردن از کلمات کردی دیده می‌شود مانند: فریار، آدوین، آژمان و... همچنین استفاده از کلمات و عبارات زیبایی مثل: اورهان سرزمین‌های دور، مهدا، هیوای برگشت تو و... به زیبایی دلنوشته افزوده است.
 

DELARAM

سطح
7
 
⦋نویسنده ادبی انجمن⦌
نویسنده ادبی انجمن
Dec
2,540
19,763
مدال‌ها
17
مرسی از تارا جانم بابت نقد کامل...😍🤍
حتماً ویرایش میشه بانو...
 
وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
بالا پایین