با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشتهباشید.
اکنون ثبتنام کنید!۱. صادق هدایت: (۱۲۸۱-۱۳۳۰) نویسنده، مترجم و روشنفکر ایرانی، پیشگام داستاننویسی مدرن در ایران. مشهورترین اثر او "بوف کور" است.
روز ۲۸ بهمن سال ۱۲۸۱، نوادهی رضاقلیخان هدایت، شاعر و تاریخشناس مهم ایران به دنیا آمد. صادق هدایت در خانوادهای مهم، متمول و مشهور متولد شد و در مدرسهی دارالفنون و مدرسهای فرانسوی تحصیل کرد. او بعدها برای تحصیل به اروپا رفت و همین دریچهای شد برای آشنایی با دنیای شگفتانگیز ادبیات. هدایت در طول اقامتش در اروپا، شناخت خوب و عمیقی از ادبیات جهان کسب کرد و شیفتهی نویسندگان چون کافکا، آلنپو، موپاسان و… شد. او بعدها تصمیم گرفت شوق این آثار را با دیگران هم قسمت کند و دست به ترجمهی آثار مهم و بزرگ بهترین نویسندههای دنیا زد.صادق هدایت
![]()
نویسنده: صادق هدایت
انتشارات: انتشارات گیوا
هدایت بعد از بازگشت به تهران، همراه با «مجتبی مینوی»، «مسعود فرزاد» و «بزرگ علوی» گروه ربعه را تشکیل داد و فعالیتهای ادبیاش را بهصورت جدی از سر گرفت. هدایت همراه با نویسندگان دوست و همنسلش، داستان ایرانی را به سمت مدرنتر شدن سوق دادند و واسط شکلگیری جریانی جدید شدندروز ۲۸ بهمن سال ۱۲۸۱، نوادهی رضاقلیخان هدایت، شاعر و تاریخشناس مهم ایران به دنیا آمد. صادق هدایت در خانوادهای مهم، متمول و مشهور متولد شد و در مدرسهی دارالفنون و مدرسهای فرانسوی تحصیل کرد. او بعدها برای تحصیل به اروپا رفت و همین دریچهای شد برای آشنایی با دنیای شگفتانگیز ادبیات. هدایت در طول اقامتش در اروپا، شناخت خوب و عمیقی از ادبیات جهان کسب کرد و شیفتهی نویسندگان چون کافکا، آلنپو، موپاسان و… شد. او بعدها تصمیم گرفت شوق این آثار را با دیگران هم قسمت کند و دست به ترجمهی آثار مهم و بزرگ بهترین نویسندههای دنیا زد.
.
جلال آل احمد نویسندهی تأثیرگذار معاصر ایران، روشنفکر سوسیالیست، مترجم و منتقد ادبی، و همسر سیمین دانشور، مترجم و داستاننویس شهیر ایرانی، بود. او در عمر فعالیت نویسندگی خود با تألیف آثاری چون «نون والقلم»، «از رنجی که میبریم»، «مدیر مدرسه»، «زن زیادی» و... به شهرت رسید و در جنبش روشنفکری و نویسندگی ایران، تأثیر بسزایی گذاشت.۲. جلال آل احمد: (۱۳۰۲-۱۳۴۸) نویسنده، روشنفکر و منتقد ادبی. از آثار برجستهاش میتوان به "مدیر مدرسه" و "سنگی بر گوری" اشاره کرد. او همسر سیمین دانشور بود.
جلال آل احمد (Jalal Al-e-Ahmad) در محلهی سید نصرالدین از محلههای قدیمی شهر تهران و در خانوادهای روحانی و اصالتاً اهل طالقان متولد شد و پرورش یافت. پدر و عمویش از مذهبیون نامی آن زمان بودند و پدر جلال آل احمد بر حسب اعتقادات و همچنین آمیخته شدن مذهب با تمامی ابعاد زندگی خانوادگیشان، تمایل داشت پسرش نیز راه او را ادامه دهد و جایگزینی بهحق برای پدر باشد؛ از این رو جلال آل احمد را برای ادامهی تحصیل در علوم دینی به نجف فرستاد، اما جلال که چندان به علوم دینی و مذهب علاقه نداشت، از ادامهی تحصیل در نجف سر باز زد و با وجود مخالفت و آزردگی شدید پدرش، به تحصیل در دورههای شبانهی دبیرستان دارالفنون پرداخت و در سال 1322 در رشتهی زبان و ادبیات فارسی از دانشسرای عالی تهران فارغالتحصیل شد.جلال آل احمد نویسندهی تأثیرگذار معاصر ایران، روشنفکر سوسیالیست، مترجم و منتقد ادبی، و همسر سیمین دانشور، مترجم و داستاننویس شهیر ایرانی، بود. او در عمر فعالیت نویسندگی خود با تألیف آثاری چون «نون والقلم»، «از رنجی که میبریم»، «مدیر مدرسه»، «زن زیادی» و... به شهرت رسید و در جنبش روشنفکری و نویسندگی ایران، تأثیر بسزایی گذاشت.
جلال آل احمد در سالهای پایانی تحصیل، با کلام احمد کسروی و محمدحسن شریعت سنگلجی آشنا شد و به حزب توده پیوست و بدین ترتیب، دورهی دکترای خود را در رشتهی زبان و ادبیات فارسی نیمهکاره رها کرد. اما در سال 1327 از حزب توده هم کناره گرفت و اولین داستان خود یعنی «دید و بازدید» را نوشت.جلال آل احمد (Jalal Al-e-Ahmad) در محلهی سید نصرالدین از محلههای قدیمی شهر تهران و در خانوادهای روحانی و اصالتاً اهل طالقان متولد شد و پرورش یافت. پدر و عمویش از مذهبیون نامی آن زمان بودند و پدر جلال آل احمد بر حسب اعتقادات و همچنین آمیخته شدن مذهب با تمامی ابعاد زندگی خانوادگیشان، تمایل داشت پسرش نیز راه او را ادامه دهد و جایگزینی بهحق برای پدر باشد؛ از این رو جلال آل احمد را برای ادامهی تحصیل در علوم دینی به نجف فرستاد، اما جلال که چندان به علوم دینی و مذهب علاقه نداشت، از ادامهی تحصیل در نجف سر باز زد و با وجود مخالفت و آزردگی شدید پدرش، به تحصیل در دورههای شبانهی دبیرستان دارالفنون پرداخت و در سال 1322 در رشتهی زبان و ادبیات فارسی از دانشسرای عالی تهران فارغالتحصیل شد.
نویسندهی زن ایرانی و یکی از مهمترین چهرههای ادبیات کشور است. رمان مشهور او، «سووشون» به زبانهای بسیاری ترجمه شده و یکی از آثار گرانقدر فارسی به شمار میرود. سیمین دانشور هشت اردیبهشت سال ۱۳۰۰ در شیراز و در خانوادهای فرهنگی و اهل هنر متولد شد. او کودکی آرام و خوبی را گذراند و در کتابخانهی پدربزرگش، با جادوی ادبیات آشنا شد. سیمین بعدها در رشته زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تهران قبول شد و به این شهر آمد. او کمکم وارد فضای نشریات شد و کمی بعد اولین مجموعهداستانش با نام «آتش خاموش» را منتشر کرد. سیمین بعدها با جلال آلاحمد ازدواج کرد و برای تحصیل به آمریکا رفت.۳. سیمین دانشور: (۱۳۰۰-۱۳۹۰) نویسنده و مترجم، اولین زن ایرانی که به طور جدی در عرصه داستاننویسی فارسی به فعالیت پرداخت. "سووشون" از معروفترین آثار اوست.
.
ما که پول نداشتیم دماغامان را عمل کنیم و گونه بکاریم، ما که خط لب نداشتیم و مژه مصنوعی نداشتیم، ما که موی بلوند و قد بلند نداشتیم، ما که چشمهایمان رنگی نبود؛ رفتیم و کتاب خواندیم! و با هر کتابی که خواندیم، دیدیم که زیباتر شدیم، آنقدر که هربار که رفتیم در آینه نگاه کردیم، گفتیم: خوب شد خدا ما را آفرید وگرنه جهان چیزی از زیبایی کم داشت. میدانی آن جراح که هرروز ما را زیباتر میکند، اسمش چیست؟ اسمش "کتاب" است! چاقویش درد ندارد، امّا همهاش درمان است. هزینهاش هرقدر هم که باشد به این زیبایی میارزد. من نشانی مطب این پزشک را به همه ی شما می دهم: رمان بوک! بی وقت قبلی داخل شوید! این طبیب مشفق، اینجا نشسته است، منتظر شماست!
*ثبت نام*
سلام مهمان عزیز
برای حمایت از نویسندگان محبوب خود و یا نشر آثارتان به خانواده رمان بوک بپیوندید:
کلیک برای: عضویت در انجمن رمان بوک