جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

آموزشی چگونه نویسنده شویم

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته جمع‌آوری نکات توسط MHP با نام چگونه نویسنده شویم ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 12,898 بازدید, 458 پاسخ و 9 بار واکنش داشته است
نام دسته جمع‌آوری نکات
نام موضوع چگونه نویسنده شویم
نویسنده موضوع MHP
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط DELVIN

Puyannnn

سطح
4
 
مهمان
Sep
13,532
22,013
مدال‌ها
3
۷. اول از همه برای خودتان بنویسید
وقتی که ما تلاش می‌کنیم تا بر اساس سلایق و علایق دیگران متنی را بنویسیم، به احتمال زیاد و به دلیل عدم آشنایی کافی با مخاطب و سلایق او، موفق به این کار نخواهیم شد.

به نظر می‌رسد، بهترین کاری که می‌توان انجام داد این است که هر متنی را ابتدا و در درجه اول برای خودمان بنویسیم.

یعنی اینکه ابتدا باید خودمان از نوشته خودمان لذت ببریم و در مرحله بعد به دنبال این باشیم که دیگران هم نوشته‌های ما را بخوانند و بپسندند.

بنابراین هر نوشته‌ای را ابتدا برای خودتان بنویسید و در مرحله بعدی برای مخاطبانتان
 

Puyannnn

سطح
4
 
مهمان
Sep
13,532
22,013
مدال‌ها
3
چرا برای افزایش کیفیت در نویسندگی، باید سرعت نوشتن را افزایش داد؟
دلایل متعددی برای این ادعا می‌توان نقل کرد که در اینجا به سه دلیل مهم از دلایل این ادعا اشاره می‌شود:



دلیل اول
همان‌طور که می‌دانیم سرعت فکر کردن ما بسیار بیشتر از سرعت نوشتن و تایپ کردن ماست.

برای اینکه نوشته‌های خوبی داشته باشیم، لازم است که تفکرات خودمان را به‌صورت مستقیم و بدون هیچ مزاحمتی بر روی کاغذ بیاوریم.

هرچقدر که سرعت انتقال کلمات از ذهن ما بر روی کاغذ بیشتر و روان‌تر صورت گیرد، فکر کردن ما نیز بهتر شده و با مانع کمتری مواجه خواهد شد و درنتیجه افکار بهتر و با خلوص بالاتری بر روی برگه جاری خواهند شد.

برعکس درصورتی‌که سرعت ثبت کلمات از خیلی کمتر از سرعت تفکر باشد، ذهن مدام مجبور است به عقب برگشته و خود را درگیر تکرار و ثبت درست کلمات کند. این کار عملاً بازدهی مغز و روند تفکر را با اختلال مواجه می‌کند.

بنابراین هرچقدر که سرعت ثبت کلمات بر روی کاغذ با سرعت بیشتری انجام شود، می‌توان متون و مطالب بهتری را از طریق ذهن به ثبت رساند.
 

Puyannnn

سطح
4
 
مهمان
Sep
13,532
22,013
مدال‌ها
3
دلیل دوم
با افزایش سرعت نوشتن، متن موردنظر زودتر به اتمام می‌رسد و کار ویرایش و بازنویسی هم به‌تبع آن زودتر انجام می‌شود. این فاصله کم موجب تسلط بیشتر بر مطلب و بازنویسی بهتر آن می‌شود.

البته بازنویسی جزو مراحل مهم نوشتن است که درواقع یک نوشته خوب از دل بازنویسی درست و اصولی بیرون می‌آید. این موضوع اهمیت این کار را هرچه بیشتر عیان می‌کند.



دلیل سوم
با افزایش سرعت نوشتن، کمیت آن هم افزایش می‌یابد. با افزایش کمیت، به‌مرور کیفیت انجام کار نیز افزایش خواهد یافت.

برای مثال درصورتی‌که شما بتوانید در مدت‌زمان نیم ساعت به‌جای پانصد کلمه، هزار کلمه تایپ کنید، در این صورت میزان نوشته‌های روزانه شما در مدت‌زمان مشخص، دو برابر خواهد شد. این کار مطمئناً کیفیت نوشته‌های شما را هم افزایش خواهد داد.

بنابراین اگر ما به دنبال افزایش کمیت نوشته‌هایمان باشیم، کیفیت نیز خودبه‌خود افزایش پیدا خواهد کرد
 

Puyannnn

سطح
4
 
مهمان
Sep
13,532
22,013
مدال‌ها
3
چگونه سرعت نوشتن‌مان را افزایش دهیم؟
روش‌ها و تکنیک‌های مختلفی برای افزایش سرعت نوشتن وجود دارد. در اینجا سه توصیه برای افزایش سرعت نوشتن ارائه می‌شود.



۱. تعهد به نوشتن روزانه
مشابه کارهای دیگر برای افزایش مهارت در زمینه نویسندگی باید سعی کنیم، همه‌روزه و حتی‌الامکان در زمان‌های مشخصی بنویسیم.

درصورتی‌که ما متعهد به نوشتن حداقل هزار کلمه در روز باشیم، بعد از مدتی سرعت نوشتنمان افزایش چشمگیری خواهد داشت و به همراه آن کیفیت نوشته‌هایمان هم بیشتر خواهد شد.
 

Puyannnn

سطح
4
 
مهمان
Sep
13,532
22,013
مدال‌ها
3
۲. ویرایش متن بعد از اتمام کار نوشتن
همان‌طور که قبلاً اشاره شد، یکی از موضوعاتی که باعث کاهش کیفیت نوشتن می‌شود، کاهش سرعت نوشتن است. از طرفی شاید مهم‌ترین دلیل کاهش سرعت و برگشت به عقب در نوشتن، غلط‌های املایی و ویرایشی و سعی در رفع آن‌ها در حین نوشتن است.

برای افزایش سرعت نوشتن باید متعهد شویم و عادت کنیم که برای اصلاح هیچ غلط املایی و یا ایراد نگارشی متوقف نشویم و این کار را به مرحله بازنویسی و ویرایش موکول کنیم.

نوشتن یک اثر از سه مرحله تشکیل شده است: به وجود آمدن ایده، نوشتن متن، بازنویسی متن.

بنابراین باید سعی کنیم کارهای مربوط به هر مرحله را در زمان خود انجام دهیم.
 

Puyannnn

سطح
4
 
مهمان
Sep
13,532
22,013
مدال‌ها
3
۳. تعیین مهلت
یکی دیگر از اقداماتی که می‌تواند باعث افزایش سرعت ما در نوشتن شود، تعیین یک زمان مشخص برای اتمام نوشته‌مان است.

برای مثال درصورتی‌که ما تصمیم داریم یک پست وبلاگ و یا یک مقاله هزارکلمه‌ای بنویسیم، درصورتی‌که ساعت مشخصی را برای اتمام نوشتن تعیین کنیم، در این صورت سرعت نوشتن ما به‌صورت چشم‌گیری افزایش خواهد یافت.

بنابراین باید سعی کنیم مهلت مشخصی تعیین کرده و به آن متعهد بمانیم.
 

Puyannnn

سطح
4
 
مهمان
Sep
13,532
22,013
مدال‌ها
3
جمع‌بندی
در صورت رعایت این سه توصیه می‌توان سرعت نوشتن را به طرز چشمگیری افزایش داد.

موضوعی که لازم است به آن توجه داشته باشیم این است که هدف ما از افزایش سرعت نوشتن، صرفاً تأکید بر سرعت نیست بلکه با این کار به دنبال افزایش کیفیت نوشته‌هایمان هستیم.

مورد مهم دیگر اینکه به‌هیچ‌عنوان نباید سرعت نوشتن خودمان را با افراد دیگر مقایسه کنیم، بلکه بهتر است سرعت نوشتن هرروز را با سرعت نوشتن در روز قبل مقایسه کنیم. با این روش پیشرفت و عملکرد خودمان را بهتر و اثربخش‌تر موردسنجش قرار می‌دهیم
 

Puyannnn

سطح
4
 
مهمان
Sep
13,532
22,013
مدال‌ها
3
۱. مهارت نویسندگی‌تان را با تمرین تقویت کنید
برای شروع انجام هر کاری و بهتر انجام دادنش، لازم است که در ابتدا، آن کار را بد انجام دهید و به‌مرور و با تمرین و تکرار بهبود ببخشید.

مهارت نویسندگی هم از راهی به‌جز تمرین و تکرار قابل‌دستیابی و تقویت نیست.

برای این کار لازم است روزانه یک زمان مشخص برای نوشتن در نظر گرفته و در آن مدت‌زمان مشخص‌شده به‌صورت منظم بنویسید. عمل کردن به این توصیه برای کسب مهارت درزمینه نوشتن مؤثر، بسیار مهم است.

۲. خودتان را به چالش بکشید
در مورد موضوعاتی بنویسید که به آن‌ها علاقه‌مند هستید. ولی نوشتن در مورد موضوعات دیگر را هم فراموش نکنید. در این زمینه هرچقدر بیشتر به خودتان فشار بیاورید، بیشتر رشد می‌کنید.

هرگز اهمیت یادگیری را دست‌کم نگیرید. برای این کار لازم است روزانه مطالعات منظمی داشته باشید. سعی کنید مطالعه وبلاگ، مجلات و کتاب‌ها را هرگز از برنامه روزانه خودتان حذف نکنید.
 

Puyannnn

سطح
4
 
مهمان
Sep
13,532
22,013
مدال‌ها
3
۳. خودتان باشید
هیچ‌وقت مدل نوشتاری خودتان را از روی نویسنده دیگری تقلید نکنید. البته یادگیری تکنیک‌های نویسندگی از سایرین مشکلی ندارد. ولی سعی کنید مدل نوشتاری مختص خودتان را داشته باشید.

هدف شما از نوشتن کشف صدای خودتان در نویسندگی است و آن صدای اختصاصی همان چیزی است که خوانندگان و طرفداران نوشته‌هایتان به دنبال آن هستند وگرنه اگر کسی علاقه‌مند به سبک نوشتاری نویسنده دیگری باشد، به نوشته‌های خود او مراجعه خواهد کرد و مطمئناً به شما مراجعه نمی‌کند.

یکی از راهکارها، خواندن نوشته‌های خودش با صدای بلند است و درصورتی‌که احساس کند، شبیه خودش ننوشته است و سبک مختص خودش را ندارد، آن متن را بازنویسی خواهد کرد.



۴. مثل افراد بی‌سواد ننویسید
با مطالعه کتاب‌های تخصصی دستور و قواعد زبان فارسی و همچنین آثار نویسندگان صاحب‌نام و باسابقه می‌توانید اصول اولیه دستور زبان و قواعد نوشتاری را یاد بگیرید. در این صورت اشتباهات دستوری چشمگیر در نوشته‌هایتان وجود نخواهد داشت.
 

Puyannnn

سطح
4
 
مهمان
Sep
13,532
22,013
مدال‌ها
3
۵. با گام‌های کوچک شروع کنید
بسیاری از افراد کار نویسندگی را به‌صورت اشتباه شروع می‌کنند. آن‌ها می‌خواهند نویسندگی را با نوشتن یک کتاب شروع کنند. شما این کار را انجام ندهید.

نویسندگی را با گام‌های کوچک شروع کنید. یکی از روش‌های مناسب، شروع کار با وبلاگ نویسی است. وبلاگ نویسی بهتر است به‌صورت منظم و روزانه انجام شود.

با کسب مهارت در نوشتن می‌توان در ادامه به سمت انتشار مقالات و نوشته‌ها در نشریات، مجلات و روزنامه‌ها و درنهایت انتشار کتاب حرکت کرد.

۶. عادت نوشتن را ترک نکنید
اگر واقعاً به نویسندگی علاقه دارید، به‌صورت جدی آن را تمرین کرده و سعی کنید به‌هیچ‌وجه نوشتن روزانه را به تعویق نیندازید، حتی اگر حوصله این کار را ندارید. باید سعی کنید همه‌روزه بنویسید.

با نوشتن دائمی است که به شما الهام می‌شود و می‌توانید بهترین آثار را خلق کنید.

نوشتن مؤثر

۷. روش‌های مناسب انتشار نوشته‌هایتان را یاد بگیرید
برای اینکه نوشته‌های شما توسط دیگران دیده شده و موردمطالعه قرار گیرند، باید به‌درستی و در فضاهای مناسب منتشر شوند. اگر روش و راهکارهای مناسب انتشار محتوایتان را نیاموخته باشید، امکان دارد نوشته‌هایتان توسط هیچ‌ک.س مطالعه نشوند.

این موضوع در مورد نویسندگان ماهر و باتجربه هم وجود دارد و در صورت انجام بازاریابی محتوای نامناسب و عدم انتشار اصولی محتوای تولیدشده، آثار آن‌ها توسط هیچ‌ک.س دیده نخواهد شد
 
بالا پایین