مرحله اول
برای تهیه ترشی خیار چنبر مجلسی ابتدا خیارها را پس از شستشو به صورت حلقه ای خرد می کنیم، سپس داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم. در ادامه نمک و زردچوبه را اضافه می کنیم و مقداری سرکه نیز اضافه می کنیم.
مرحله دوم
توجه داشته باشید که باید به اندازه ای سرکه اضافه کنیم که روی سطح خیارها را بگیرد. در ادامه قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم و اجازه می دهیم به نقطه جوش برسد. زمانی که سرکه جوش آمد کف های روی آنرا با قاشق می گیریم.
مرحله سوم
در این مرحله پس از گرفتن کف های روی ترشی قابلمه را از روی حرارت کنار می گذاریم. در ادامه سیاه دانه را داخل یک تابه مناسب چند دقیقه تفت می دهیم تا عطرش بلند شود، سپس به قابلمه ترشی اضافه می کنیم.