مرحله اول
برای تهیه آش گوجه فرنگی خوشمزه ابتدای کار لوبیا چشم بلبلی را تمیز می شوییم تا گرد و غبارش شسته شود، سپس درون یک کاسه مناسب می ریزیم و تا اندازه ای که روی لوبیا چشم بلبلی را بگیرد آب اضافه می کنیم.
مرحله دوم
حالا اجازه می دهیم لوبیا چشم بلبلی به مدت ۱۲ ساعت درون آب بماند تا خیس بخورد، سپس طی این ۱۲ ساعت ۲ مرتبه آب آن را عوض می کنیم. در ادامه پس از گذشت این زمان پوست پیاز را جدا می کنیم و می شوییم.
مرحله سوم
در این مرحله پیاز را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم. در ادامه یک قابلمه مناسب روی حرارت ملایم قرار می دهیم و اجازه می دهیم قابلمه گرم شود، سپس پیاز را درون قابلمه می ریزیم و تفت می دهیم تا آب پیاز تبخیر شود.