جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

آشپزی طرز تهیه‌ی دوغ خانگی

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته آشپزی و شیرینی پزی توسط itszari. با نام طرز تهیه‌ی دوغ خانگی ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 304 بازدید, 8 پاسخ و 4 بار واکنش داشته است
نام دسته آشپزی و شیرینی پزی
نام موضوع طرز تهیه‌ی دوغ خانگی
نویسنده موضوع itszari.
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط itszari.
موضوع نویسنده

itszari.

سطح
5
 
کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
نویسنده انجمن
Oct
6,749
32,309
مدال‌ها
7
طرز تهیه‌ی دوغ خانگی:
مواد لازم:
ماست: 5 قاشق غذاخوری
شیر: 1 لیتر
آب: به میزان لازم
نمک: 1 قاشق چای‌خوری
 
آخرین ویرایش:
موضوع نویسنده

itszari.

سطح
5
 
کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
نویسنده انجمن
Oct
6,749
32,309
مدال‌ها
7
تا به‌حال به تهیه دوغ در خانه فکر کرده‌اید یا همیشه از دوغ‌های صنعتی موجود در بازار استفاده کرده‌اید؟ اگر به سراغ روش تهیه دوغ رفته باشید، حتما با سوالاتی مثل سوالات زیر مواجهه شده‌اید.

 
  • تایید
واکنش‌ها[ی پسندها]: ARAM.
موضوع نویسنده

itszari.

سطح
5
 
کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
نویسنده انجمن
Oct
6,749
32,309
مدال‌ها
7
آیا می‌توانیم خودمان با امکانات کم و در خانه دوغ تهیه کنیم؟ فرآیند تولید دوغ به چه صورت است؟ تهیه دوغ چه روش‌هایی دارد؟ روش تهیه دوغ معمولی و گازدار متفاوت است؟ برای پیدا کردن جواب این سوال‌ها، با ما همراه باشید. ما در این مقاله از روش‌های تهیه دوغ برای شما نوشتیم.

 
  • تایید
واکنش‌ها[ی پسندها]: ARAM.
موضوع نویسنده

itszari.

سطح
5
 
کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
نویسنده انجمن
Oct
6,749
32,309
مدال‌ها
7
روش تهیه دوغ:
دوغ، از دو روش سنتی و صنعتی قابل تولید است. گاهی اصطلاح دوغ محلی نیز به گوش هر یک از ما رسیده است. دوغ محلی با همان روش سنتی تولید می‌شود و روش تولید ویژه‌ای ندارد. فرآیند کلی تهیه دوغ در هر دو روش یکسان است. چیزی که تفاوت ایجاد می‌کند مقدار مواد اولیه و نوع ادوات تولید است.
 
  • تایید
واکنش‌ها[ی پسندها]: ARAM.
موضوع نویسنده

itszari.

سطح
5
 
کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
نویسنده انجمن
Oct
6,749
32,309
مدال‌ها
7
در تولیدات صنعتی مقادیر بالایی از مواد اولیه با دستگاه‌های صنعتی بزرگ، مراحل تولید را طی می‌کنند. اما در تولیدات سنتی مقادیر کم‌تر با ادوات و دستگاه‌های مرسوم از قدیم دوغ تولید می‌کنند.
برای آشنایی بیشتر با دوغ‌ها می‌توانید مقاله خواص دوغ را مطالعه کنید.
 
  • تایید
واکنش‌ها[ی پسندها]: ARAM.
موضوع نویسنده

itszari.

سطح
5
 
کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
نویسنده انجمن
Oct
6,749
32,309
مدال‌ها
7
فرآیند تولید دوغ در کارخانجات صنعتی معمولا با روش‌هایی یکسان انجام می‌شود. عالیس پس از سال‌ها تجربه در زمینه تولیدات صنعتی دوغ، با فرمولاسیونی مخصوص به برند عالیس، در حال تولید دوغ در دو نوع گازدار و معمولی است که دوغ‌‌های معمولی آن در طعم‌های متفاوتی به بازار عرضه می‌شوند. برای آشنایی بیشتر با فرآیند تولید کارخانه‌ای، ویدئویی از خط تولید دوغ‌های عالیس برای شما تهیه کردیم.
طرز تهیه دوغ گازدار
دوغ‌های گازدار، همانند دوغ‌‌های بدون‌گاز مراحل اولیه را طی می‌کنند. از ترکیب ماست‌های مختلف با درصد چربی‌های متفاوت و حداقل 50 درصد آب به‌دست می‌آیند. اما نکته اصلی در تولید دوغ‌‌های گازدار مرحله‌ی بعدی است. در مرحله بعد از فرآوری اولیه به دوغ گاز co2 می‌زنند.
به گفته کارشناسان تغذیه استفاده از این گاز برای سلامتی انسان مضر است. بنابراین عالیس با فرمولاسیونی مخصوص به کارخانجات صنعتی عالیس، دوغ‌های گازدار را با فرمول و روشی مخصوص، بدون استفاده از گاز co2 تولید می‌کند.
 
  • تایید
واکنش‌ها[ی پسندها]: ARAM.
موضوع نویسنده

itszari.

سطح
5
 
کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
نویسنده انجمن
Oct
6,749
32,309
مدال‌ها
7
کارخانجات صنعتی عالیس برای تهیه دوغ‌‌های گازدار از فرمولاسیون به‌خصوصی استفاده می‌کنند که سلامتی مصرف‌کنندگان را مدنظر داشته و هیچ ضرری برای سلامتی ندارند.
گاز دوغ چگونه تولید می‌شود؟
در بسیاری از کارخانجات تولید دوغ گازدار، ماست با اسیدیته 1/4 درصد را بر اساس اسید لاکتیک تهیه می‌کنند، سپس به آن آب کربناته یا گاز co2 و نمک اضافه می‌کنند. این دوغ‌ها معمولا با افزودن اسانس‌های گیاهان معطر طعم‌دار می‌شوند.
همانطور که در بالا هم اشاره شد، این نوع گاز مضر است. دوغ‌هایی که به این روش تولید می‌شود ممکن است در مجاورت گرما گاز بیشتری تولید کنند یا ترش شوند. دوغ‌های گازدار معمولا در پت یا ظروف شیشه‌ای مخصوص بسته‌بندی می‌شوند تا مدت زمان بیشتری سالم بمانند.
نوع دیگری از دوغ‌های گازدار در بازار وجود دارند که دوغ گرمادیده هستند. دوغ گرمادیده بعد از اینکه طی فرایند پاستوریزاسیون آماده شدند، دوباره حرارت داده می‌شوند تا میکروارگانیسم‌های مایه ماست در آن کاهش یابد. این فرایند از ترش شدن شیر جلوگیری می‌کند.
برای گازدار کردن دوغ گرمادیده به آن یک درصد استاتر ماست اضافه می‌شود و بعد از بسته‌بندی یک روز کامل در دمای بالای 20 درجه سانتی‌گراد نگهداری می‌شود. این روش باعث می‌شود اسیدیته و گاز طبیعی به میزان طبیعی در آن ایجاد شود.
نگهداری دوغ‌های گازدار در شرایط مناسب، از ترش‌ شدن آنها جلوگیری می‌کند. حتما مقاله چگونه از ترش‌شدن دوغ جلوگیری کنیم را بخوانید تا با آن آشنا شوید.
 
  • تایید
واکنش‌ها[ی پسندها]: ARAM.
موضوع نویسنده

itszari.

سطح
5
 
کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
نویسنده انجمن
Oct
6,749
32,309
مدال‌ها
7
طرز تهیه دوغ خانگی
دوغ‌‌های خانگی را می‌توان شیرین یا ترش درست کرد.
در این بخش به توضیح روش تهیه دوغ خانگی می‌پردازیم. در ابتدا نیاز است مواد اولیه برای تهیه دوغ را فراهم کنید.
مواد لازم:
ماست: 5 قاشق غذاخوری
شیر: 1 لیتر
آب: به میزان لازم
نمک: 1 قاشق چای‌خوری
روش تهیه:
1-مرحله اول: ماست را در مقداری آب یا شیر حل می‌کنیم. ماست باید کاملا در شیر یا آب حل شود در غیر این‌‌صورت، در دوغ ناخالصی‌های تکه تکه وجود خواهد داشت.
نکته: برای بهتر حل شدن ماست در شیر یا آب، می‌توانید آن را داخل یک شیشه دربسته بریزید و برای دقایقی خوب تکان دهید تا ماست کاملا درون مایع حل شود.
2-مرحله دوم: در این مرحله، آب و شیر را روی حرارت ملایم گذاشته تا گرم شوند.
3-مرحله سوم: محلول ماست و نمک را به شیر و آب گرم‌شده اضافه کنید، هم ‌بزنید تا کاملا حل شوند و ناخالصی باقی نماند.
4-مرحله چهارم: محلول نهایی را داخل ظروف درب‌دار ریخته و در محلی گرم قرار دهید. برای داشتن محصول نهایی دوغ، باید مدتی منتظر بمانید. بعد از گذشت یک روز، دوغی شیرین و خوشمزه خواهید داشت. اما اگر دوغ ترش می‌پسندید باید 2 تا 3 روز منتظر بمانید.
در روش تولید دوغ‌های محلی، از ترکیب کردن ماست و شیر استفاده می‌کنند. دوغ‌های محلی معمولا به دلیل استفاده از شیرهای محلی پرچرب‌تر از دوغ‌های خانگی هستند. در ادامه با هم طرز تهیه دوغ‌های محلی را مرور می‌کنیم.
 
موضوع نویسنده

itszari.

سطح
5
 
کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
نویسنده انجمن
Oct
6,749
32,309
مدال‌ها
7
مواد لازم:
ماست: 4 تا 5 قاشق غذاخوری
شیر: 4 لیتر
نمک: 1 قاشق سوپ‌خوری
شکر: نصف قاشق چای‌خوری
شاید برایتان جالب باشد که یک لیوان دوغ چقدر کالری دارد. جواب این سوال را به صورت مفصل در مقاله کالری دوغ پیدا خواهید کرد.
روش تهیه:
1-مرحله اول: در این مرحله مقداری آب را با شیر مخلوط کرده و خوب هم می‌زنیم. یک لیوان از این مخلوط را جدا کرده و کنار می‌گذاریم.
2-مرحله دوم: مابقی مایع را داخل ظرفی ریخته و روی شعله ملایم می‌گذاریم. در این مرحله نیاز نیست تا ترکیب شیر و آب، به‌جوش بیاید. تا همین حد که گرم شود کافی است.
3-مرحله سوم: بعد از گرم شدن مخلوط مایع شیر و آب، نمک، شکر و ماست را به همراه یک لیوان از مخلوط مایع شیر و آبی که کنار گذاشته بودیم، به مایع شیر اضافه می‌کنیم.
4-مرحله چهارم: در این مرحله ترکیب‌شدن مواد بسیار مهم است. کل مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید و داخل ظرف درب‌داری بریزید.
5-مرحله پنجم: درب ظرف را ببندید و برای دقایقی ظرف را چندین‌بار تکان دهید. در این مرحله نیاز است ظرف را برای مدت 3 تا 4 روز در محیطی گرم قرار دهید. هرچقدر محیط گرم‌‎تر باشد، دوغ شما سریع‌‎تر آماده خواهد شد.
 
بالا پایین