جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

خبری «نوروز مبارک» یا «سال نو مبارک»؟

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته کتاب و ادبیات توسط Puyannnn با نام «نوروز مبارک» یا «سال نو مبارک»؟ ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 252 بازدید, 1 پاسخ و 3 بار واکنش داشته است
نام دسته کتاب و ادبیات
نام موضوع «نوروز مبارک» یا «سال نو مبارک»؟
نویسنده موضوع Puyannnn
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط Puyannnn
موضوع نویسنده

Puyannnn

سطح
4
 
مهمان
Sep
13,512
21,981
مدال‌ها
3
محمد جعفری قنواتی با بیان این‌که برخی افراد «سال نو مبارک» را به تاسی از اروپاییان و اما گروه بیشتری تحت تاثیر صدا و سیما به کار می‌برند می‌گوید: بهتر است مانند نیاکان و به احترام نوروز، این کهن‌ترین جشن زنده جهان، برای تبریک «نوروز پیروز» یا «نوروز مبارک» را به کار ببریم.

این پژوهشگر فرهنگ عامه در صفحه شخصی خود در پاسخ به این‌که «کدام درست است «نوروز مبارک» یا «سال نو مبارک»؟» نوشته است: رسم است که افراد هر جامعه جشن‌های مختلف را به همدیگر تبریک می‌گویند. در نوروز نیز چنین بوده است. تا حدود ۲ یا ۳ دهه پیش مردم در دیدارهای نوروزی این جمله‌ها را به کار می‌بردند: «نوروز پیروز» (که هنوز هم میان هم‌میهنان کرد رایج است)، «عید شما مبارک»، «نوروز مبارک»، «عید سرسال مبارک» و جمله‌هایی دیگر که در همه آن‌ها تاکید بر مبارکی عید و نوروز بود.

در شعر شاعران گذشته نیز همین‌گونه بوده است:

آمد نوروز هم از بامداد/ آمدنش فرخ و فرخنده باد(منوچهری)

همه‌ساله بخت تو پیروز باد/ همه روزگار تو نوروز باد(فردوسی)

ازین فرخنده فروردین و خرم جشن نوروزی/نصیب خسرو عادل سعادت باد و پیروزی(فرخی سیستانی)

و بر اساس تاکید بر نوروز بود که گونه «نوروزیه» در شعر فارسی شکل گرفت.
 
موضوع نویسنده

Puyannnn

سطح
4
 
مهمان
Sep
13,512
21,981
مدال‌ها
3
متاسفانه طی سال‌های اخیر جمله «سال نو مبارک» در میان ما رایج شده است. برخی افراد این جمله را به تاسی از اروپاییان (happy new year) و اما گروه بیشتری تحت تاثیر صدا و سیما به کار می‌برند. به نظرم آنچه پیشینیان ما به کار می‌بردند از دقت بیشتری برخوردار بوده است چون جشن اصلی مربوط به نوروز است و نه آغاز سال. از این‌رو بهتر است که مانند نیاکان و به احترام نوروز، این کهن‌ترین جشن زنده جهان، همچنان برای تبریک، «نوروز پیروز» یا «نوروز مبارک» را به کار ببریم.
نوروزتان پیروزـ»
 
بالا پایین