جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

آموزشی آموزش دکلمه.

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته آموزشات و تمرین گویندگی توسط @meri با نام آموزش دکلمه. ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 898 بازدید, 39 پاسخ و 2 بار واکنش داشته است
نام دسته آموزشات و تمرین گویندگی
نام موضوع آموزش دکلمه.
نویسنده موضوع @meri
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط @meri
موضوع نویسنده

@meri

سطح
1

گوینده افتخاری انجمن
گوینده افتخاری انجمن
آموزگار انجمن
کاربر ویژه انجمن
Jan
1,505
6,078
مدال‌ها
3
در دکلمه خوانی، خودتان باشید. البته نسخهٔ عالی خودتان. خروجی حروف را بهبود ببخشید، تنفس خود را تقویت و مدیریت کنید. و تلاشتان این باشد که زیباترین صدای خودتان را به نمایش بگذارید.

موضوع نویسنده

@meri

سطح
1

گوینده افتخاری انجمن
گوینده افتخاری انجمن
آموزگار انجمن
کاربر ویژه انجمن
Jan
1,505
6,078
مدال‌ها
3
اما تجربه شخصی من از دکلمه؟

اجازه می خواهم از زمانی بگویم که اشتیاق به هنر در من شکل گرفت.

از کوچکی وقتی پدرم شبها در اتاق کارش به موسیقی گوش می‌کرد؛ جذب نغمه های آن می شدم. ایشان زمانی ویولن می زدند و به هنر ” نی ” استاد موسوی هم علاقه داشتند. این حس شنیدن موسیقی کم کم با من رشد کرد و باعث شد در انتخاب مسیر حرفه ای زندگی ام بهتر و با آرامش بیشتری تصمیم بگیرم. البته از نوجوانی « شعر » هم می گفتم و مقام هایی نیز کسب کردم.

موضوع نویسنده

@meri

سطح
1

گوینده افتخاری انجمن
گوینده افتخاری انجمن
آموزگار انجمن
کاربر ویژه انجمن
Jan
1,505
6,078
مدال‌ها
3
به همین دلیل در بیشتر موارد سعی کرده ام ترانه‌ و شعر دکلمه هایم از خودم باشد.

همیشه به هنر جویانم به خصوص آنهایی که در ابتدای مسیر دشوار دکلمه هستند می گویم ”هنرمندان می توانند از مسیر متفاوت تری به خدا نزدیک شوند”. در این میان ؛ اگر خداوند به فردی صدای زیبا یا بهتر است بگویم “اثر گذار” هدیه نمود ؛ بسیار بر وی منت نهاده است.

موضوع نویسنده

@meri

سطح
1

گوینده افتخاری انجمن
گوینده افتخاری انجمن
آموزگار انجمن
کاربر ویژه انجمن
Jan
1,505
6,078
مدال‌ها
3
آیا صِرف داشتن علاقه، برای خواندن دکلمه، کافی است؟

خیر. هیچ گاه نباید فراموش کنیم بحث علاقه از استعداد جداست.

هر فرد علاقه مندی لزوما با استعداد نیست. هرچند بسیار پیش آمده که با تلاش و جدیت استعداد های نهفته شکوفا شود.

موضوع نویسنده

@meri

سطح
1

گوینده افتخاری انجمن
گوینده افتخاری انجمن
آموزگار انجمن
کاربر ویژه انجمن
Jan
1,505
6,078
مدال‌ها
3
اما منظور من این است که داشتن مقدمات حداقلی در این مسیر کافی نیست.

خاطرم هست هنرجویی در کلاس فن بیان داشتم که به شدت اصرار بر خواندن دکلمه داشتند. مرتب از من می خواست که همراه سایر هنرجوها به استودیو بیاید. چراکه فکر می کرد در دکلمه برای خودش کسی شده است.

موضوع نویسنده

@meri

سطح
1

گوینده افتخاری انجمن
گوینده افتخاری انجمن
آموزگار انجمن
کاربر ویژه انجمن
Jan
1,505
6,078
مدال‌ها
3
دلیل این اصرارش که بعدها مشخص شد این بود که چند اثر به شکل خانگی ضبط و در شبکه های اجتماعی منتشر کرده بود. و اتفاقا با اقبال عمومی هم مواجه شده بود.

خلاصه در روز موعود به اتاق رکورد ( ضبط) رفت، متن سنگینی را که همراه آورده بود بر روی پایه نُت قرار داد، گوشی را گذاشت و شروع به خواندن کرد.

موضوع نویسنده

@meri

سطح
1

گوینده افتخاری انجمن
گوینده افتخاری انجمن
آموزگار انجمن
کاربر ویژه انجمن
Jan
1,505
6,078
مدال‌ها
3
اما این خواندن تنها به دو جمله منتهی شد، و اصطلاحا با Q دادن همکار صدابردارمان متوقف گردید…

منظور از Q دادن در کار صدابرداری، نشان دادن علائمی از جانب صدابردار است که در اتاق فرمان می باشد. از آنجا که فردی که در اتاق رکورد قرار می گیرد صدای اورا نمی شنود، از حرکات دست کمک می گیرد. این علائم و حرکات استاندارهای جهانی هستند. به چند نمونه اشاره کرده ام : مکث کن / دوباره بخوان / خوب نیست/ خوب بود/ ادامه بده: چرخاندن انگشتهای اشاره دور هم به حالت چرخش.

موضوع نویسنده

@meri

سطح
1

گوینده افتخاری انجمن
گوینده افتخاری انجمن
آموزگار انجمن
کاربر ویژه انجمن
Jan
1,505
6,078
مدال‌ها
3
خلاصه اینکه؛ استرس در صدای ایشان کاملاً مشهود بود و مشخص شد که وی هرگز در محیط استودیو حضور پیدا نکرده است و طبیعتاً همین استرس باعث شد که ادای کلمات به خوبی صورت نگیرد .به گونه‌ای که کار رکورد چندین مرتبه متوقف شد تا ایشان اصطلاحاً خود را بازیابی نمایند . دست آخر هم با یک جمله به ما گفت که دیگر قادر به ادامه ضبط نیست آن جمله این بود:

موضوع نویسنده

@meri

سطح
1

گوینده افتخاری انجمن
گوینده افتخاری انجمن
آموزگار انجمن
کاربر ویژه انجمن
Jan
1,505
6,078
مدال‌ها
3
«فکر نمی کردم کار ضبط به این سختی ها باشد پس من تا حالا چه کار می کرده ام ؟»

2 توصیه به علاقه مندان دکلمه:

همیشه از مخاطب بازخورد بگیرید.

باید مهم باشد که بدانیم شنونده آثار ما از سبک ما خوشش می آید یا خیر؟

موضوع نویسنده

@meri

سطح
1

گوینده افتخاری انجمن
گوینده افتخاری انجمن
آموزگار انجمن
کاربر ویژه انجمن
Jan
1,505
6,078
مدال‌ها
3
مخاطب آثار ما که با اشتیاق دنبال کننده آثار ماست، بسیار حساس، نکته سنج و قابل احترام است؛ و اوست که به ما خواهد گفت در مسیر ی که انتخاب کرده ایم ، ماندگار هستیم یا خیر؟

دیگر اینکه در عرصه تولید دکلمه از هیجانات زودگذر اجتناب کنید. زیرا مانند حباب عمل می کنند. فراموش نکنیم اثری ماندگار خواهد بود که ضمن دلنشینی به هنجارهای اجتماعی و اخلاقی هم احترام بگذارد.

منبع: ایتا

بالا پایین