- Sep
- 5,799
- 27,078
- مدالها
- 2

نام اثر : منظومه ای سهندیم ( به زبان ترکی )
نام شاعر : ممد صنوبر
قالب شعر : مثنوی
ژانر شعر : عاشقانه ،عارفانه و تراژدی
ویراستار: @TOKYO
کپیست: @شاهدخت
مقدمه :
اِی سَهَندیم آن مَراغه بیر نَظَر اولسون سَنه
آغلادون شاها مَنه بیزلَر قَدَر اولسون سَنه
معنی :
ایکوه سهند من آن شهر مراغه نظری بر تو باشد بخاطر اینکه ایشاه کوهان تو گریه میکنی و اشک میریزی تا قدرت و دستگاه آن شهر و مردمان آن به سوی تو باشد در کل کوه سهند بخاطر بیتوجهی مردمان شهر مراغه دارد غصه میخورد و میخواهد بگوید به طبیعت توجه کافی داشته باشید و قدر این نعمتی که خدا به شما داده است و بدانید.
بیر هونَر چَحدی اونو حِیرَدی آن گان سَروریم
آلاهمدی دونیالار چوخ ایستَرَم جان سَروریم
معنی :
با یک فنون عالی و خاص خداوند بزرگ و متعالی که جان و روحش را در ما دمیده است. آنرا نقاشی کرده و او سرور من است و بیشتر از هر چیزی او را دوست دارم و میستایمش.
چیخدلار قشلار او داغَ بی عَظیمَت جُردلَر
حِیرَتا بیلدون چه واردی نام اَسلان جُدولَر
معنی :
آنمردم شهر مراغه به بالای کوه رفتند و ناگهان عظمت خدا را در آن دیدند که چگونه و به بهترین شکل آن را خلق کرده است و از توصیفات کوه سهند میتوان به شیری تشبیه کرد که دارای جایگاهی بزرگ است.
او دانشماخدا توتولدی دیلَریم اِی صاحِبا
مُهلَتون یوخدو چه هِش واردی سَنوندَ شاهِدا
معنی :
من بخاطر حیرتی که از کوه سهند دیدم زبانم بند آمد. ایخدا من که ابدی نیستم در این جهان و تو پایداری و من میخواهم بگویم که کوه سهند ریشهای هزار سال دارد و میخواهد بگوید که خداوند اگر بخواهد یک چیز را بادوام و ازلی نگه میدارد یعنی نشان دارد به زندگی آخرت در آن جهان.
مَن دییَندَ آن سَهَندیم بیر جُزَلیه اولدیوپ
قاخجنان چه او دوداخلار اوزلَری چوخ اوپدیپ
معنی :
من وقتی که به تو میگویم که کوه سهند بخاطر زیبایی طبیعتش آدم را محو خویش کرده و کشته بر جای گذاشته ( مدهوش خویش نموده ) اگر مثال یا تشبیهی در این مورد باشد گویی یک انسان با انسان دیر روبوسی میکند و او مسـ*ـت و خوشحال میشود میتوان اشاره کرده.
آخرین ویرایش توسط مدیر: