جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

روانشناسی کودک با کودک لجباز باید چیکار کنیم؟

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته روانشناسی کودکانه توسط .Blue با نام با کودک لجباز باید چیکار کنیم؟ ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 60 بازدید, 3 پاسخ و 1 بار واکنش داشته است
نام دسته روانشناسی کودکانه
نام موضوع با کودک لجباز باید چیکار کنیم؟
نویسنده موضوع .Blue
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط .Blue
موضوع نویسنده

.Blue

سطح
1
 
مدیر آزمایشی
مدیر آزمایشی
بازرس انجمن
Jul
513
2,180
مدال‌ها
4
«لجبازی کودکان» یعنی چه؟
اگر بخواهیم به مفهوم لجبازی پی ببریم، لجبازی یعنی اینکه فرد روی عقاید و نظرات خود پافشاری و اصرار داشته باشد و با نظرات و عقاید دیگران مخالفت کند. حالا این تعریف کلی لجبازی است؛ اما اگر بخواهیم برای کودکان هم معنا کنیم هر کاری که کودک دوست دارد انجام بدهد و برای انجام آن مصمم است و به حرف هیچ کسی گوش نمی‌کند می‌شود «لجبازی»

شاید بتوان گفت لجبازی، سرسخت بودن هم معنا می‌دهد. افرادی که در نظر و عقیده‌ای که دارند سرسخت هستند و دوست دارند که روی حرف و عملشان بایستند به نوعی لجبازند.
 
  • تایید
واکنش‌ها[ی پسندها]: ;as
موضوع نویسنده

.Blue

سطح
1
 
مدیر آزمایشی
مدیر آزمایشی
بازرس انجمن
Jul
513
2,180
مدال‌ها
4
لجبازی از کجا شروع می‌شود؟
لجبازی از زمانی شروع می‌شود که کودک وارد مرحله استقلال می‌شود. این رفتار ناسازگارانه از سن یک سالگی شروع می‌شود و در دو تا سه سالگی به اوج خود می‌رسد و حتی می‌تواند ادامه داشته باشد.

حالا این لجبازی در هر مرحله از زندگی فرد متفاوت است. افراد در مرحله نوجوانی برای اینکه استقلال داشته باشند دست به لجبازی کردن با والدین یا اولیا یا مربیان در مدارس خود می‌زنند.

و در بزرگ‌سالی شخص برای حفظ موقعیت و اثبات قدرت خود دست به لجبازی می‌کند.

پس با توجه به این مطلب همیشه با نوعی از لجبازی در سنین مختلف روبرو هستیم و اگر این مسئله را در کودکی نتوانیم حل کنیم در هر مرحله از سن فرد با نوعی عملکرد فرد مواجه هستیم که معنایش همان لجبازی است.

لجبازی ژنتیکی است یا اکتسابی؟
بدون تردید روحیات و خلقیات والدین روی کودکان اثر می‌گذارد. سرسختی در کودکان می‌تواند ژنتیکی یا یک رفتار اکتسابی باشد. این امکان وجود دارد که شما سهواً به کودک بیاموزید که لجوج باشد.

لجبازی یک مسئله ژنتیکی هم می‌تواند باشد اما مسئله مهم این است که شرایط محیطی و تربیتی که ما برای کودکان خود فراهم می‌کنیم بسیار نقش موثرتری دارد.

بنابراین باید گفت هیچ کودکی به صورت کامل با روحیه لجبازی متولد نمی‌شود. بلکه با فطرت پاک قدم به جهان هستی می‌گذارد و این عوامل سازنده تربیتی هستند که می‌توانند از او یک فرد سازگار یا لجوج و یک‌دنده بسازند
 
  • تایید
واکنش‌ها[ی پسندها]: ;as
موضوع نویسنده

.Blue

سطح
1
 
مدیر آزمایشی
مدیر آزمایشی
بازرس انجمن
Jul
513
2,180
مدال‌ها
4
دختران لجبازترند یا پسران؟
شاید خیلی سخت باشد که گفت در حال حاضر کدام یک لجبازتر هستند. دختران یا پسران؟

چیزی که مشخص و معلوم است این که در هر دو گروه جنسی دختر و پسر فرآِیند لجبازی کردن دیده شده است؛ اما شیوع این قبیل مشکلات رفتاری در میان پسران بیشتر از دختران دیده می‌شود. علت آن هم می‌تواند تفاوت‌های سرشتی این دو گروه باشد.

معمولاً پسران در این زمینه مستعدتر از دختران هستند؛ و دختران حرف گوش کن تر از پسران دیده می‌شوند.

ویژگی‌های کودکان لجباز
لجبازی در کودکان یک پدیده رفتاری است که طی آن کودک از پذیرفتن و قبول نظر و خواست والدین یا بزرگ‌تر خود سرباز می‌زند. مثل اینکه پدر یا مادر یا مربی کودک از کودک می‌خواهد کاری را انجام دهد و کودک انجام نمی‌دهد و سعی می‌کند با گریه و خواهش یا با فریاد زدن به خواسته خود برسد. مثلاً کودکی در خیابان می‌خواهد شکلات یا وسیله بازی بخرد، اما بزرگ‌تر حاضر به انجام آن کار نیست و کودک برای رسیدن به هدفش فریاد میزند یا گریه می‌کند تا بتواند نظر و عقیده‌اش را به والدین خود تحمیل کند.

ز سوی دیگر پدر و مادر هم می‌خواهند نظر و عقیده خود را به مرحله اجرا در بیاورند. برای همین منظور به کودک امر و نهی می‌کنند و خواسته خود را مقدم به خواسته کودک می‌دانند و در اینجاست که دست درازی پیش می‌آید و موجب درگیری‌های کلامی و همین‌طور فیزیکی می‌شود. چون هرکدام در یک سمت قرار می‌گیرند و می‌خواهند خواسته خود را عملی کنند.
 
موضوع نویسنده

.Blue

سطح
1
 
مدیر آزمایشی
مدیر آزمایشی
بازرس انجمن
Jul
513
2,180
مدال‌ها
4
گاهی اوقات می‌بینیم که والدین برای اینکه به خواسته خود برسند کودک را تنبیه فیزیکی می‌کنند.

برخورد با کودک سرسخت یا لجباز برای والدین یک چالش بزرگ محسوب می‌شود؛ زیرا انجام حتی کارهای اساسی مثل استحمام و خوردن غذا یا حتی خوابیدن یک نبرد روزمره است. مثلاً مدت‌ها سر میز غذا با کودک باید سرخوردن یا نخوردن غذا کنکاش کنیم تا غذا خود را میل کند.

یا ممکن است ما کودک شش‌ساله‌ای داشته باشیم که اصرار داشته باشد هر روز یک مدل لباس بپوشد؛ و هر روز پای خود را محکم به زمین بزند و اصرار داشته باشد که کار خودش را دنبال کند و به دستورات و قوانین خانوادگی سرپیچی کند.

چگونه با کودک لجباز رفتار کنیم ؟
با این چند راهکار، می‌توانید در کنترل (نه سرکوب) کودکان لجباز پیشرفت کنید:

به کودک خود گوش کنید
قطعاً یکی از بزرگ‌ترین مهارت‌ها در رفتار با بچه‌ها، دانستن این نکته است که ارتباطات یک مهارت دو طرفه است. اگر می‌خواهید کودک به حرف شما گوش کند، سعی کنید به حرف کودک گوش کنید. وقتی که کودک اصرار به انجام کاری یا عدم انجام کاری را دارد سعی کنید به حرف کودک گوش کنید و نظراتش را بشنوید.

به کودک لجباز اصرار نکنید
برای انجام یا عدم انجام یک کار، کودک را مجبور به انجام یا عدم انجام کار نکنید. بلکه با کودک همراه شوید. مثلاً اگر می‌خواهد موقع خواب تلویزیون تماشا کند با کودک همراه شوید و چند قدم با کودک همراهی کنید. تا کودک ببیند که شما اصرار به انجام آن کار ندارید. بعد شما می‌توانید نظر کودک را تغییر دهید. پس کمی همراهی اولیه لازم است؛ و بعد نداشتن اجبار انجام کار.
 
بالا پایین