جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

روانشناسی بالینی بدترین سندروم؟!

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته روانشناسی توسط بانوی سرخ با نام بدترین سندروم؟! ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 140 بازدید, 3 پاسخ و 0 بار واکنش داشته است
نام دسته روانشناسی
نام موضوع بدترین سندروم؟!
نویسنده موضوع بانوی سرخ
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط بانوی سرخ
موضوع نویسنده

بانوی سرخ

سطح
2
 
کاربر ممتاز
کاربر ممتاز
کاربر رمان‌بوک
Jul
555
4,220
مدال‌ها
2

سندروم توهم کاپگراس چیست ؟

توهم کاپگراس یکی از نشانگان روانشناسی است. هذیان بیمار این موضوع را در بردارد که اطرافیان او خودشان نیستند و بدل آنها هستند.

دوشنبه 20 مرداد 1399 ساعت 9:35
افشان نیک نفس دانشجوی دکترای روانشناسی دانشگاه تهران
اخبار روانپزشکی:
"توهم کاپگراس یکی از نشانگان روانشناسی است. هذیان بیمار این موضوع را در بردارد که اطرافیان او خودشان نیستند و بدل آنها هستند. و همانند فریب کاران نقش افرادی که جایگزین آنها شده اند را بازی می‌کنند. این سندروم در هر دو جنس وجود دارد اما در زنان شایع‌تر است. بسیاری از مشخصه‌های این سندروم مشابه سایر اختلالات روانی است. بنابراین باید در تشخیص افتراقی سندروم توهم کاپگراس با سایر اختلالات روانی دقت نمود."

 
موضوع نویسنده

بانوی سرخ

سطح
2
 
کاربر ممتاز
کاربر ممتاز
کاربر رمان‌بوک
Jul
555
4,220
مدال‌ها
2

* سندروم توهم کاپگراس :

سندروم کاپگراس به نام کاشف آن ژان ماری جوزف کاپگراس، روانپزشک فرانسوی شناخته می‌شود. توهم اولیه فرد در این بیماری این است که یکی از اعضای خانواده یا دوستانش با یکی از افراد بیگانه که از نظر ظاهر و رفتار شبیه آنهاست، جایگزین شده است. این توهم‌ها باورهای نادرست و عجیب و غریبی است که حتی با وجود شواهد، خلاف آن حفظ می‌شود.


 
موضوع نویسنده

بانوی سرخ

سطح
2
 
کاربر ممتاز
کاربر ممتاز
کاربر رمان‌بوک
Jul
555
4,220
مدال‌ها
2
•علل سندروم کاپگراس :


علت اصلی سندروم کاپگراس به‌دلیل اختلال در عملکرد مغز است. مغز انسان به‌منظور تشخیص چهره از دو فرآیند مجزا استفاده می‌کند؛ در مسیر اول پیام‌های عصبی به مراکز بینایی در قشر مغز انتقال می‌یابد و نتیجه آن شناخت چهره افراد است. سپس مسیر دوم فعال می‌شود که پیام‌ها را از مرکز بینایی به مرکز دریافت و پردازش احساسات می‌رساند که یک قسمت کاملا متفاوت در مجاورت سیستم لیمبیک مغز است و فرد را در تشخیص چهره موردنظر به قطعیت می‌رساند. اتفاقی که در سندروم کاپگراس می‌افتد این است که مسیر دوم آسیب می‌بیند و فرد مبتلا به سندروم کاپگراس تنها قادر به شناسایی چهره افراد است، بدون آنکه نسبت به آن‌ها احساس آشنایی و نزدیکی کند.

علت توهم کاپگراس ممکن است یک علت نوروفیزیولوژیک مربوط به اختلال عمل لوب آهیانه‌ای باشد. توهم‌کاپگراس بیشتر در بیماران مبتلابه زوال‌عقل یا باسابقه اختلال اسکیزوفرنی هم دیده می‌شود.

 
موضوع نویسنده

بانوی سرخ

سطح
2
 
کاربر ممتاز
کاربر ممتاز
کاربر رمان‌بوک
Jul
555
4,220
مدال‌ها
2
•نشانه‌های سندروم کاپگراس :

در مجموع بارزترین نشانه این است که شخص معتقد است یک یا چند نفر از افرادی را که می‌شناسد با افرادی شبیه خودشان جایگزین شده‌اند. به طور کلی بیمار هم افراد واقعی و هم شبیه را می‌بیند. ضمن آنکه این حالت می‌تواند به حیوانات و اشیاء هم سرایت کند.

چند نظریه درباره چگونگی بروز این سندروم وجود دارد اما بیشترین نظریه‌‌ها درباره این بیماری از نظریات فروید اقتباس شده. فروید معتقد بود کودک بین سنین ۳ تا ۵ سالگی به طور طبیعی نسبت به والد جنس مخالف خود امیال عاشقانه‌ای احساس می‌کند. وقتی کودک هویت خودش را با والد هم‌جنس خود تطبیق می‌دهد، آن امیال اولیه را به لایه‌های ناخودآگاه حافظه عقب می‌راند و در همان جا سرکوب می‌کند. او این مسئله را در پسران «عقده ادیپ» و در دختران «عقده الکترا» نامیده بود. اما برخی دیگر از متخصصان نظریه فروید را فاقد اعتبار لازم می‌دانند و معتقدند این نظریه نمی‌تواند پاسخ کافی برای تمام ابعاد این بیماری پیچیده ارائه کند زیرا در انواع دیگر سندروم کاپگراس، فرد بیمار مشابه همین توهمات هذیانی را نسبت به حیوانات خانگی و حتی تصویر منعکس‌شده خودش در آینه بروز می‌دهد.
اگرچه این سندروم بیشتر در افرادی با اختلالات روانی بروز می‌کند اما یک‌سوم از بیماران نشانه‌هایی از ترومای سر را دارند و بسیاری دیگر از مبتلایان نیز دچار صرع و آلزایمر هستند. با این حال بیشتر پزشکان و روانشناسان ترکیبی از علل جسمی و روانی را در ایجاد این بیماری در نظر می‌گیرند. ممکن است یک علت عضوی منجر به ایجاد چنین حس و درنتیجه چنین سندرومی شده باشد. شاید برای افرادی که دچار ضایعه مغزی می‌شوند در به روزرسانی خاطرات در مواجهه با افراد دشوار باشد و بنابراین فکر کنند که فرد دیگری را ملاقات می‌کنند زیرا جایی از مغز آن ارتباطی را که بایدبرقرارنمی‌کند.
 
بالا پایین