جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

بیوگرافی بیوگرافی فیروز نادری

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته بیوگرافی دانشمندان و فیلسوفان توسط ASHVAN با نام بیوگرافی فیروز نادری ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 290 بازدید, 1 پاسخ و 1 بار واکنش داشته است
نام دسته بیوگرافی دانشمندان و فیلسوفان
نام موضوع بیوگرافی فیروز نادری
نویسنده موضوع ASHVAN
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط ASHVAN
موضوع نویسنده

ASHVAN

سطح
6

ارشد بازنشسته
ارشد بازنشسته
کاربر ویژه انجمن
Aug
8,033
27,717
مدال‌ها
8
فیروز نادری متولد 5 فروردین 1325 در شیراز، دانشمند یازمان فضایی است

فارغ التحصیل لیسانس مهندسی برق در دانشگاه آیالتی آیووا و فوق لیسانس و دکترای الکترونیک از دانشگاه کالیفرنیای جنوبی است او مدیریت بخش اکتشافات منظومه شمسی در ناسا را برعهده دارد

Screenshot_20211013-134714_Google.jpg

خانواده و پدر و مادرش

نادری اصالتا از تیره ندرلوی طایفه‌ی دره‌ شوری، یکی از طایف ه‌های بزرگ ایل قشقایی است

وقتی چهار ساله بود والدینش جدا شدند پدرش مرد جهان و جهان‌گردی بود و بشدت اهل سفر. در این سفرها فیروز را هم همیشه با خود می‌ برد فیروز خاطره‌ ی زیادی از مادرش ندارد

در تمام دوران کودکی پدرش اجازه دیدارشان را نمی‌ داد

مهاجرت + خدمت سربازی

فیروز ۱۲ سال اول زندگی‌ اش را در شیراز گذراند و تحصیلات ابتدایی را تمام کرد

بعد به اتفاق پدر به تهران رفت و در دبیرستان اندیشه درس خواند. دیپلم را که گرفت در ۱۹۶۴ برای تحصیلات عالی راهی آمریکا شد، بعد از اتمام تحصیلات دانشگاهی اش به ایران بازگشت و ضمن گذراندن خدمت سربازی در مرکز سنجش از راه دور ایران فعالیت کرد اما آخر سر به دلیل نبود امکانات برای تحقیقات در حوزه مورد نظرش به آمریکا بازگشت

از معماری تا مهندسی !

وقتی به آمریکا آمدم می‌ خواستم معمار شوم خیلی زود دریافتم که استعدادش را ندارم

موضوع نویسنده

ASHVAN

سطح
6

ارشد بازنشسته
ارشد بازنشسته
کاربر ویژه انجمن
Aug
8,033
27,717
مدال‌ها
8
کمی که گذشت خیلی شیفته ورزش شدم و دلم می‌خواست ورزشکار حرفه‌ای بشوم. اما دنیا قماری است که باید با همه ورق‌ هایتان بازی‌ اش کنید؛ پس رفتم و مهندسی خواندم

شروع همکاری با NASA

از حدود 26 سال پيش همكاری خود را با ناسا آغاز كرد

در اين مدت مشاغل فنی و مديريتی متعددی را در زمينه ماهواره‌های مخابراتی متحرك، رادارهای سنجش از دور، رصدخانه‌های تحقيقاتی اختر فيزيك ، اكتشاف مريخ و ساير اجرام منظومه شمسی برعهده داشت

سربلندی در ناسا

فروردين ماه 1379 در شرايطی كه چندين ماموريت متوالی سازمان فضایی ناسا در پرتاب فضاپيما به سوی مريخ با شكست مواجه شده بود، به مديريت برنامه‌ های اكتشافات مريخ منصوب شد

او توانست در طی چهار سال، سه ماموريت مهم از جمله پرتاب دو كاوشگر مريخ‌ نورد روح و فرصت را با موفقيت به انجام رساند

Screenshot_20211013-134723_Google.jpg

شهرت در ایران

در حال حاضر مدیریت بخش اکتشافات منظومه شمسی در JPL را بر عهده دارد. این بخش، بر تمام مأموریت‌ های روباتیک منظومه شمسی به غیر از مریخ نظارت دارد

او در فاصله سال‌ های ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۱ در سمت مدیر بخش طراحی راهبردی و فرمول بندی پروژه های این سازمان مشغول به کار بود اکثر مردم ایران البته زمانی با او آشنا شدند که مسولیت پیشین خود را بر عهده داشت در فاصله سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۵ فیروز نادری به مدیریت برنامه مریخ رسید

سیاره نادری

سازمان ملی هوانوردی و فضایی در فوریه 2016 یکی از خرده‌ سیاره‌ هایی که قبلاً با نام (5515) 1989 EL1 شناخته می‌شد را به افتخار فیروز مایکل نادری دانشمند ایرانی‌ الاصل تغییر داد

اعتقادات !

او در پاسخ به نظریه استیون هاوکینگ درباره عدم وجود خدا گفت : که به هیچ نوع دین و مذهب اعتقاد ندارد، خدا برایش از دین مجزاست و اندیشه سپیریچوال دارد

پیش بینی سفر انسان به مریخ

نادری در طور سالیان چند بار تخمین‌هایی برای زمان احتمالی سفر انسان به مریخ اعلام کرده؛ پیش‌تر معتقد بود شاید بتوان بین ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰ به این هدف رسید اما تازگی در بازنگری حرف‌ هایش بر اساس آخرین دست‌ آوردها می‌گوید قبل از ۲۰۵۰ این کار شدنی نخواهد بود

از نظر او فقط مشکلات علمی و فنی مانع نمی‌شوند. بخش مهمی از مشکلات مالی هستند و با توجه به کاهش‌های اخیر بودجه به نظر نمی‌رسد تا نیمه قرن میلادی حاضر بتوان بر مریخ قدم زد

خداحافظی از ناسا

نادری سرانجام بعد از ۳۶ سال فعالیت در ناسا در فوریه ۲۰۱۶ تصمیم به بازنشستگی گرفت و طی نامه‌ ای با همکارانش خداحافظی کر

در این نامه نوشت : ۳۶ سال قبل زمانی که به ناسا پیوستم فکر می‌کردم تا وقتی شور و شوقم نسبت به کار باقی است این‌جا می‌مانم و روزی که احساس کنم این اشتیاق در حال کم‌ رنگ شدن است آن را ترک خواهم کرد. حالا بعد از ۳۶ سال نه تنها آن روز نیامده، بلکه هر آن‌ چه باعث عشقم به کار در این مکان بود بیش‌ تر هم شده. با این وجود فکر می‌کنم اکنون زمان درستی برای این است که مشعل را به فرد دیگری بدهم

عشق ایرانی و آمریکایی

من عاشق ایرانم، ریشه‌ هایم به ایران بر می‌ گردد و جایی است که یکی از قدیمی‌ ترین و مغرورترین تمدن‌ های بشری در آن شکل گرفته، از سوی دیگر بیش از دو – سوم عمرم را در آمریکا گذرانده‌ام و عاشق این کشورم من هم‌آن‌ قدر که ایرانی هستم آمریکایی هم هستم؛ این پیوند جدا شدنی نیست

افتخارات

فیروز نادری در طول زندگی حرفه‌ایش بارها تقدیر شده است

بالاترین نشان ناسا، مدال خدمات برجسته، را گرفته، به عنوان فرد موثر سال ایالات متحده آمریکا انتخاب شده، جایزه لیبرال را در ۲۰۱۴ دریافت کرده، نشان افتخار الیس آیلند را در سال ۲۰۰۵ به سی*ن*ه زده و به عنوان یکی از رهبران برجسته تاریخ ناسا برگزیده شده.

ماجرای شکستگی دماغ

دماغم درست روزی که از رساله دکترایم دفاع کردم شکست ولی اقدامی برای درمانش نکردم؛

ماجرا از این قرار بود که بعد از دانشگاه برای تماشای مسابقه بیسبال رفته بودم؛ یک دستم ساندویچ بود و دست دیگرم نوشیدنی که یکی از بازیکنان مشهور آن دوره به توپ ضربه زد و مستقیم خورد به دماغ من و بعد برگشت توی زمین؛ اگرچه دماغم شکست ولی خاطره‌ای شد برای خودش و من هم یادگاری نگهش داشتم !

حضور در اسکار 2017

با روی کار آمدن ترامپ بعنوان رئیس جمهور آمریکا و اجرای قانون منع ورود ایرانیان به خاک آمریکا اصغر فرهادی نامزد دریافت اسکار برای فیلم فروشنده از حضور در مراسم اسکار ۲۰۱۷ امتنا کرد ولی در عوض انوشه انصاری و فیروز نادری دوتن از افتخارات ایران به نمایندگی از وی اسکار بهترین فیلم خارجی را گرفتند

بالا پایین