جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

نقد آثار کاربران [تعب تعشق] اثر «کیانا طاهری کاربر انجمن رمان بوک»

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته نقد کتاب کاربران توسط .AikA. با نام [تعب تعشق] اثر «کیانا طاهری کاربر انجمن رمان بوک» ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 527 بازدید, 19 پاسخ و 1 بار واکنش داشته است
نام دسته نقد کتاب کاربران
نام موضوع [تعب تعشق] اثر «کیانا طاهری کاربر انجمن رمان بوک»
نویسنده موضوع .AikA.
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط .AikA.

ASHOB

سطح
5

˶⁠کاربر ویژه انجمن˶⁠
کاربر ویژه انجمن
May
2,069
6,799
مدال‌ها
6
درود عزیزم، پیش از هرچیزی می‌خوام مقدمه‌ چینی‌ای برای نقدم از رمانتون بکنم. همه‌ی ما پله پله پیشرفت می‌کنیم و مسلما هیچ نویسنده‌ای از همون قلم اولش یک شاهکار خلق نمی‌کنه و شاهکار با تمرین و استمرار و تجربه‌ی یک نویسنده خلق میشه و پله‌های ترقی یک اثر و خالق تنها با نقد خواننده‌ها ایجاد میشن؛ پس امیدوارم درک کنید انتقاد من بنا بر حسن نیتم هستش و پیشرفت قلم شما.

من چندپارت از رمانتون رو خوندم و باید بگم رمانتون نقطه قوت کاملی نداره‌. کلیشه‌ی بالای رمانتون اجازه‌ی لذت بردن خواننده رو نمیده چون اکثر چیزایی که نوشته شده اصطلاحات، تشبیهات، نوع توصیف‌ها و... توی خیلی از رمان‌های دیگه هم به‌کار برده شدن و چیز تازه و جدیدی به خواننده ارائه نمیده؛ داستان هم هنوز مجهوله.
جدا از این مونولوگ‌ها به شدت کم بودن که یعنی توصیفات به درستی و کامل و در حد معقولی نبودن، رمان به دلیل عدم توصیفات محتوای درستی نداره. اندک شخصیت پردازی، فضاسازی، القای حس و غیره از راه گزارش‌نویسی بیان شدن به جای القای تمام این موارد به خواننده که خودش رو در سیر رمان قرار بده بیشتر بهش توضیح داده شده تا صرفا تصور کنه و نویسنده یه داستان رو ادامه بده.
متاسفانه من در حینی که صفحه اول رمان شما رو خوندم هیچگونه ارتباطی با رمان نگرفتم؛ همه چیز فقط از زبان راوی داستان که یکی از شخصیت‌هاست توضیح و تعریف شده. یک رمان با محتوای مناسب و متناسب از یاد خواننده رمان بودنش رو میبره؛ اما نحوه توصیفات شما قدرت تصور من رو از من می‌گرفت. ایرادات نگارشی زیادی هم به چشم می‌خوردن اما حل کردن ایرادات نگارشی بسیار راحت‌تر از ایرادات محتوایی هستن و متاسفانه ایرادات محتوایی رمان شما به نگارشیتون می‌چربید.
پیشنهاد می‌کنم برای پیشرفت قلمتون رمان‌هایی با سطح بالا مطالعه کنید که نسبت به الباقی رمان‌ها توصیفات بهتری دارند. بهترین راه پیشرفت قلم، خوندنه.

موفق و موید باشید🌹

آخرین ویرایش:
  • گل
واکنش‌ها[ی پسندها]: .AikA.
موضوع نویسنده

.AikA.

سطح
0

-مدیر تالار بیوگرافی و زبان-
پرسنل مدیریت
مدیر تالار بیوگرافی
مدیر تالار زبان
ناظر تایید
Jun
2,666
10,723
مدال‌ها
2
درود عزیزم، پیش از هرچیزی می‌خوام مقدمه‌ چینی‌ای برای نقدم از رمانتون بکنم. همه‌ی ما پله پله پیشرفت می‌کنیم و مسلما هیچ نویسنده‌ای از همون قلم اولش یک شاهکار خلق نمی‌کنه و شاهکار با تمرین و استمرار و تجربه‌ی یک نویسنده خلق میشه و پله‌های ترقی یک اثر و خالق تنها با نقد خواننده‌ها ایجاد میشن؛ پس امیدوارم درک کنید انتقاد من بنا بر حسن نیتم هستش و پیشرفت قلم شما.

من چندپارت از رمانتون رو خوندم و باید بگم رمانتون نقطه قوت کاملی نداره‌. کلیشه‌ی بالای رمانتون اجازه‌ی لذت بردن خواننده رو نمیده چون اکثر چیزایی که نوشته شده اصطلاحات، تشبیهات، نوع توصیف‌ها و... توی خیلی از رمان‌های دیگه هم به‌کار برده شدن و چیز تازه و جدیدی به خواننده ارائه نمیده؛ داستان هم هنوز مجهوله.
جدا از این مونولوگ‌ها به شدت کم بودن که یعنی توصیفات به درستی و کامل و در حد معقولی نبودن، رمان به دلیل عدم توصیفات محتوای درستی نداره. اندک شخصیت پردازی، فضاسازی، القای حس و غیره از راه گزارش‌نویسی بیان شدن به جای القای تمام این موارد به خواننده که خودش رو در سیر رمان قرار بده بیشتر بهش توضیح داده شده تا صرفا تصور کنه و نویسنده یه داستان رو ادامه بده.
متاسفانه من در حینی که صفحه اول رمان شما رو خوندم هیچگونه ارتباطی با رمان نگرفتم؛ همه چیز فقط از زبان راوی داستان که یکی از شخصیت‌هاست توضیح و تعریف شده. یک رمان با محتوای مناسب و متناسب از یاد خواننده رمان بودنش رو میبره؛ اما نحوه توصیفات شما قدرت تصور من رو از من می‌گرفت. ایرادات نگارشی زیادی هم به چشم می‌خوردن اما حل کردن ایرادات نگارشی بسیار راحت‌تر از ایرادات محتوایی هستن و متاسفانه ایرادات محتوایی رمان شما به نگارشیتون می‌چربید.
پیشنهاد می‌کنم برای پیشرفت قلمتون رمان‌هایی با سطح بالا مطالعه کنید که نسبت به الباقی رمان‌ها توصیفات بهتری دارند. بهترین راه پیشرفت قلم، خوندنه.

موفق و موید باشید🌹
سلام بیتاجان ممنونم از نقد خوبتون 🌹
خیلی خوشحال شدم که ایرادات رمانم رو بهم گفتید حتما بیشتر توجه میکنم و بهتر مینویسم عزیزم از پیشنهادتون ممنونم اگر وقت شد رمان‌های سطح بالا رو میخونم .
شماهم همیشه موفق باشید و قلمتون مانا عزیزم 🌹❤

• گل
واکنش‌ها[ی پسندها]: ASHOB

ریپِر

سطح
2

مدیر تالار موسیقی
پرسنل مدیریت
مدیر تالار موسیقی
مدیر آزمایشی
ویراستار آزمایشی
گوینده آزمایشی
مترجم انجمن
عضو تیم تعیین سطح ادبیات
Jun
2,757
18,681
مدال‌ها
5
سلام گلی خودم
باید بگم که به قول ساناز جان فعلا رمانت به نقطه اوج نرسیده و نمیتونم بگم چطوریه
ولی قلمت روان و خوب مینویسی
و من منتظر پارت های بعدی رمانت هستم...🙂💛✨

• گل
موضوع نویسنده

.AikA.

سطح
0

پرسنل مدیریت
مدیر تالار بیوگرافی
مدیر تالار زبان
ناظر تایید
Jun
2,666
10,723
مدال‌ها
2
سلام گلی خودم
باید بگم که به قول ساناز جان فعلا رمانت به نقطه اوج نرسیده و نمیتونم بگم چطوریه
ولی قلمت روان و خوب مینویسی
و من منتظر پارت های بعدی رمانت هستم...🙂💛✨
ممنونم ازت سونیای عزیزم برای خوندن رمانم و نگاه گرمت 🌹❤
متاسفانه رمان به این زودیا به نقطه اوج نمی‌رسه :)
بازم ممنونم ازت😁❤
موفق باشی :)

ممد صنوبر

سطح
0

[همیار عمومی]
پرسنل مدیریت
همیار سرپرست عمومی
مدیر آزمایشی
کاربر ویژه انجمن
شاعر انجمن
Sep
5,800
27,028
مدال‌ها
2
سلام و عرض ادب از داستانتون نهایت لذتو بردم موفق و سر بلند باشید :cool:
(y)

• تایید

شاهدخت

سطح
10

دستیار معاونت
پرسنل مدیریت
دستیار معاونت
مدیر ارشد
نویسنده افتخاری انجمن
مدرس تیم روزنامه
عضو تیم تعیین سطح کتاب
Jun
12,862
39,272
مدال‌ها
25

سلام کیانای عزیزم، وقت خوش
شروع رمانت کسالت رو به همراه داره گلم.
خانم هموطن نقد خوبی رو انجام دادن. اتفاقات یک رمان از روزمرگی‌های ساده‌ای مثل خواب و بیداری باشه، به قلم صدمه می‌زنه.
توصیفات رمانت خیلی ریز هستن. دیالوگ‌ها متمایز نیستن. بهتره توی مونولوگ ها از حالات بیشتر استفاده کنی.
شخصیت پردازی، توصیفات، زاویه دید، حس آمیزی از نقاط قوت برجسته رمانت هستن عزیزم.
امیدوارم باعث رنجشت نشده باشم، این نظر فقط برای پیشرفت قلمته زیبا.
موفق باشی.
اگر کمکی خواستی، حتما روم حساب کن❣️

• تایید
موضوع نویسنده

.AikA.

سطح
0

پرسنل مدیریت
مدیر تالار بیوگرافی
مدیر تالار زبان
ناظر تایید
Jun
2,666
10,723
مدال‌ها
2
سلام کیانای عزیزم، وقت خوش
شروع رمانت کسالت رو به همراه داره گلم.
خانم هموطن نقد خوبی رو انجام دادن. اتفاقات یک رمان از روزمرگی‌های ساده‌ای مثل خواب و بیداری باشه، به قلم صدمه می‌زنه.
توصیفات رمانت خیلی ریز هستن. دیالوگ‌ها متمایز نیستن. بهتره توی مونولوگ ها از حالات بیشتر استفاده کنی.
شخصیت پردازی، توصیفات، زاویه دید، حس آمیزی از نقاط قوت برجسته رمانت هستن عزیزم.
امیدوارم باعث رنجشت نشده باشم، این نظر فقط برای پیشرفت قلمته زیبا.
موفق باشی.
اگر کمکی خواستی، حتما روم حساب کن❣️
سلام جانم بله درسته ممنون از نظر و نقدتون حتما رعایت میکنم و کم کم رمان رو به اوج میرسونم :))✨❤
رنجشی نیست هر نویسنده‌ای باید انتقاد پذیر باشه و حتی اگه خوشش نیاد ولی برای پیشرفت قلمش باید درستش کنه ایراداتش رو :)
حتما، موفق باشی یلدا جانم :)🌹❤

موضوع نویسنده

.AikA.

سطح
0

پرسنل مدیریت
مدیر تالار بیوگرافی
مدیر تالار زبان
ناظر تایید
Jun
2,666
10,723
مدال‌ها
2

شکارچی

سطح
0

کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
Jul
1,286
1,237
مدال‌ها
2
سلام نویسنده عزیز
امیدوارم این نقد نه‌تنها خللی در انگیزه‌ و اشتیاقت برای نوشتن ایجاد نکنه، بلکه چراغی باشه برای بهتر دیدن مسیر پیش رو. هدفم از نوشتن این چند خط، کمک به بهتر شدن رمانه؛ چون به‌وضوح پتانسیل و ایده‌ اولیه خوبی درونش وجود داره که فقط نیاز به پرداخت عمیق‌تر و دقیق‌تر داره.

عنوان و خلاصه‌ داستان، شروعی امیدوارکننده‌ست.
اسم رمان و خلاصه‌ای که برای رمان نوشتی، جذابیت اولیه لازم برای جلب مخاطب رو داره. از همون ابتدا می‌تونه ذهن مخاطب رو قلقلک بده و فضایی احساسی بسازه که مخاطب رو ترغیب کنه به مطالعه‌ی ادامه‌ی داستان.
ژانر عاشقانه هم به‌خوبی در فضای کلی معرفی مشخص بود و همین باعث میشه مخاطب بتونه تا حدی مسیر داستان رو حدس بزنه و همراه بشه.

اما شروع داستان فاقد نقطه‌ی عطف یا کشش روایی‌ست.
داستان با یک صحنه‌ی نسبتاً روزمره آغاز می‌شه که خیلی سریع پایان می‌گیره، بی‌آنکه اطلاعات خاصی درباره‌ی موقعیت شخصیت‌ها، تعلیق داستان یا انگیزه‌ی ادامه دادن به مخاطب ارائه کنه. توصیه می‌شه در بازنویسی اولیه، حتماً یک گره یا سؤال ذهنی در پارت اول گنجانده بشه؛ چیزی که مخاطب رو نگه داره.

سیر رمان بیش از حد شتاب‌زده‌ست.
و ریتم کلی بیش از حد سریع بود.
مونولوگ‌ها اغلب ساختاری یکنواخت دارن: جملاتی کوتاه، پشت سر هم و فاقد عمق. این ریتم باعث می‌شه نه فضای کافی برای درک ذهنیت شخصیت ایجاد شه، نه فرصت برای پردازش اتفاقات.
بهتره بعضی از جملات طولانی‌تر، ادغام یا بسط داده بشن تا همدلی بیشتری ایجاد کنن.

شخصیت‌پردازی، بخش مهمی‌ست که نیاز به تقویت داره.
در حال حاضر شخصیت‌ها بیشتر در قالب نام یا تیپ ظاهر شدن تا کاراکترهایی زنده و باورپذیر. نه پیشینه‌ی مشخصی دارن، نه دغدغه‌ی فردی، نه تحول احساسی. مهمه که مخاطب احساس کنه با یک “انسان” روبروست، نه فقط یک اسم در خط داستانی. به‌خصوص در مورد شخصیت‌های اصلی، باید تلاش بیشتری برای ساخت لایه‌های شخصیتی، انگیزه‌ها و تضادهای درونی‌شون انجام بشه.

توصیف فضا، احساسات و چهره‌ها تقریباً غایبه.
مخاطب دوست داره صحنه‌ها رو ببینه، بشنوه، حس کنه. اما در متن فعلی، توصیف محیط، حرکات بدنی، حالات چهره و احساسات تقریباً وجود نداره یا بسیار سطحیه. این باعث می‌شه خواننده نتونه وارد دنیای داستان بشه و ارتباط عمیق‌تری برقرار کنه. توصیف جزئیات بدون زیاده‌روی، کمک بزرگی به ساخت فضای رمان می‌کنه.

دیالوگ‌ها نیاز به تنوع لحن دارن.
بیشتر دیالوگ‌ها حالتی یکنواخت دارن و تفاوتی بین شخصیت‌ها احساس نمی‌شه. این در حالی‌ست که هر شخصیت باید لحن، واژگان و نحوه‌ی بیان خاص خودش رو داشته باشه تا هویتش ملموس‌تر شه.

جمع‌بندی:
با وجود این ضعف‌ها، پایه‌ی خوبی در داستان دیده می‌شه؛ به‌خصوص در انتخاب فضا، عنوان و ژانر. با کار روی شخصیت‌پردازی دقیق‌تر، ایجاد کشمکش‌های درونی و بیرونی، فضا‌سازی پرجزئیات‌تر و ریتم منطقی‌تر در روایت، می‌تونی اثر فوق‌العاده‌ای خلق کنی که هم تأثیرگذار باشه، هم در ذهن خواننده بمونه.

• گل
موضوع نویسنده

.AikA.

سطح
0

پرسنل مدیریت
مدیر تالار بیوگرافی
مدیر تالار زبان
ناظر تایید
Jun
2,666
10,723
مدال‌ها
2
سلام نویسنده عزیز
امیدوارم این نقد نه‌تنها خللی در انگیزه‌ و اشتیاقت برای نوشتن ایجاد نکنه، بلکه چراغی باشه برای بهتر دیدن مسیر پیش رو. هدفم از نوشتن این چند خط، کمک به بهتر شدن رمانه؛ چون به‌وضوح پتانسیل و ایده‌ اولیه خوبی درونش وجود داره که فقط نیاز به پرداخت عمیق‌تر و دقیق‌تر داره.

عنوان و خلاصه‌ داستان، شروعی امیدوارکننده‌ست.
اسم رمان و خلاصه‌ای که برای رمان نوشتی، جذابیت اولیه لازم برای جلب مخاطب رو داره. از همون ابتدا می‌تونه ذهن مخاطب رو قلقلک بده و فضایی احساسی بسازه که مخاطب رو ترغیب کنه به مطالعه‌ی ادامه‌ی داستان.
ژانر عاشقانه هم به‌خوبی در فضای کلی معرفی مشخص بود و همین باعث میشه مخاطب بتونه تا حدی مسیر داستان رو حدس بزنه و همراه بشه.

اما شروع داستان فاقد نقطه‌ی عطف یا کشش روایی‌ست.
داستان با یک صحنه‌ی نسبتاً روزمره آغاز می‌شه که خیلی سریع پایان می‌گیره، بی‌آنکه اطلاعات خاصی درباره‌ی موقعیت شخصیت‌ها، تعلیق داستان یا انگیزه‌ی ادامه دادن به مخاطب ارائه کنه. توصیه می‌شه در بازنویسی اولیه، حتماً یک گره یا سؤال ذهنی در پارت اول گنجانده بشه؛ چیزی که مخاطب رو نگه داره.

سیر رمان بیش از حد شتاب‌زده‌ست.
و ریتم کلی بیش از حد سریع بود.
مونولوگ‌ها اغلب ساختاری یکنواخت دارن: جملاتی کوتاه، پشت سر هم و فاقد عمق. این ریتم باعث می‌شه نه فضای کافی برای درک ذهنیت شخصیت ایجاد شه، نه فرصت برای پردازش اتفاقات.
بهتره بعضی از جملات طولانی‌تر، ادغام یا بسط داده بشن تا همدلی بیشتری ایجاد کنن.

شخصیت‌پردازی، بخش مهمی‌ست که نیاز به تقویت داره.
در حال حاضر شخصیت‌ها بیشتر در قالب نام یا تیپ ظاهر شدن تا کاراکترهایی زنده و باورپذیر. نه پیشینه‌ی مشخصی دارن، نه دغدغه‌ی فردی، نه تحول احساسی. مهمه که مخاطب احساس کنه با یک “انسان” روبروست، نه فقط یک اسم در خط داستانی. به‌خصوص در مورد شخصیت‌های اصلی، باید تلاش بیشتری برای ساخت لایه‌های شخصیتی، انگیزه‌ها و تضادهای درونی‌شون انجام بشه.

توصیف فضا، احساسات و چهره‌ها تقریباً غایبه.
مخاطب دوست داره صحنه‌ها رو ببینه، بشنوه، حس کنه. اما در متن فعلی، توصیف محیط، حرکات بدنی، حالات چهره و احساسات تقریباً وجود نداره یا بسیار سطحیه. این باعث می‌شه خواننده نتونه وارد دنیای داستان بشه و ارتباط عمیق‌تری برقرار کنه. توصیف جزئیات بدون زیاده‌روی، کمک بزرگی به ساخت فضای رمان می‌کنه.

دیالوگ‌ها نیاز به تنوع لحن دارن.
بیشتر دیالوگ‌ها حالتی یکنواخت دارن و تفاوتی بین شخصیت‌ها احساس نمی‌شه. این در حالی‌ست که هر شخصیت باید لحن، واژگان و نحوه‌ی بیان خاص خودش رو داشته باشه تا هویتش ملموس‌تر شه.

جمع‌بندی:
با وجود این ضعف‌ها، پایه‌ی خوبی در داستان دیده می‌شه؛ به‌خصوص در انتخاب فضا، عنوان و ژانر. با کار روی شخصیت‌پردازی دقیق‌تر، ایجاد کشمکش‌های درونی و بیرونی، فضا‌سازی پرجزئیات‌تر و ریتم منطقی‌تر در روایت، می‌تونی اثر فوق‌العاده‌ای خلق کنی که هم تأثیرگذار باشه، هم در ذهن خواننده بمونه.
ممنون از وقتی که گذاشتید و خوندید و همچنین نقد کردید.
حتما سعی میکنم که ایرادات رمان رو کمتر کنم و به مرور بهتر و بهتر بشه رمان و....
بازم مرسی از نگاه گرمتون و همراهیتون🌹❤️‍🔥

بالا پایین