" به نام خدا "
نقد دلنوشتهی خندههای بیپایان
دلنویس:
@aryana elhaei
عنوان: عنوان انتخابی "خندههای بیپایان" است که با متن دلنوشته همخوانی دارد، اما نمیتواند حس و حال غمانگیز دلنوشتهی شما را خوب به مخاطب انتقال دهد و از طرف دیگر، قدرت جذب کافی را ندارد؛ چرا که کلمات به دور از کلیشه نیستند و به دلیل تکرار مکرر این دو کلمه در عنوان نوشتههای مختلف، اینها زیبایی و خاص بودن خود را از دست دادهاند؛ حال فرقی نمیکند که شما چه ترکیبی از این دو کلمه ساختهاید، چون ریشهی کلمات چندان خاص و ناب نیست؛ اما پیشنهاد میشود دلنویس وقت بیشتری بگذارد و با افزودن چیزهای دیگر از همین دو کلمه عنوان بهتری دربیاورد. نویسنده اندازهی مناسبی برای دلنوشتهاش در نظر گرفته است، نام با ژانرها هماهنگ نیست چون دلنوشته اصلا ژانری ندارد!
مقدمه: مقدمه با عنوان و بدنهی دلنوشته ارتباط ملموسی دارد، و سر جمع اندازهی آن بیشتر از سه خط است. کلمات و جملات استفاده شده در مقدمه جدید نیستند، ولی تا حدودی میتوان گفت مقدمهی خوبی است و خوانندههای مخصوص خودش را جذب میکند؛ اما در هر حال جای بهتر شدن دارد.
ژانر: دلنوشته فاقد ژانر است!
انسجام: پستهای دلنوشته گاهی کوتاه و گاهی بلند است و خطوط مشخصی ندارند؛ اما دلنویس در ارتباط هر پست با پست دیگر به خوبی عمل کرده است.
هدف: به نظر هدف دلنوشته این است؛ که گاهی انسان به جایی میرسد و آنقدر از اطرافیان و نامردیهایشان خسته میشود که دیگر گریه معنای واقعی خود را از دست میدهد و این انسان، شاید مقابل دیگران و سختیها میان خنده بگرید یا بلعکس، میان گریه قاه قاه بخندد. دلنویس در فهماندن هدفش موفق بوده است.
لحن و بافت: لحن انتخاب شده ادبی است، اما گاهی این مورد از دست نویسنده در رفته است و دلنوشته پرش لحن دارد. یک دور کامل دلنوشته را بخوانید و ویرایش بزنید.
رعایت اصول نگارشی:
استفاده از سه نقطههای اضافه✖️
آنها✖️ آنها✔️
دربیارند✖️ دربیاورند✔️
داشته ام✖️ داشتهام✔️
تک خندی کردم✖️ تک خندهای کردم✔️
اینگونه✖️ اینگونه✔️
بیرحمم✖️ بیرحمم✔️
چقدر✖️ چهقدر✔️
بلند تر✖️ بلندتر✔️
خوشی ها✖️ خوشیها✔️
نفس نفس✖️ نفسنفس✔️
نیم خیز✖️ نیمخیز✔️
دخترا✖️ دخترها✔️
اشکام✖️ اشکهام✔️
نمیتونم✖️ نمیتونم✔️
آروم آروم✖️ آرومآروم✔️
چیشده✖️ چی شده✔️
تاسف✖️ تأسف✔️
در حالی که✖️ درحالیکه✔️
عربده ها✖️ عربدهها✔️
اینجا✖️ اینجا✔️
اشک های✖️ اشکهای✔️
گوشه چشمانم✖️ گوشهی چشمانم✔️
اینقدر✖️ اینقدر✔️
آنقدر✖️ آنقدر✔️
تپش هایش✖️ تپشهایش✔️
بدبختی هایم✖️ بدبختیهایم✔️
سوال✖️ سؤال✔️
اینطور✖️ اینطور✔️
اینکار رو✖️ این کار رو✔️
میدونستی✖️ میدونستی✔️
نمیشناخت✖️ نمیشناخت✔️
بی پایان✖️ بیپایان✔️
عروسکام✖️ عروسکهام✔️
نمیومد✖️ نمیاومد✔️
آدم بزرگا✖️ آدم بزرگها✔️
فکر میکردم✖️ فکر میکردم✔️
بچگانست✖️ بچگانهست✔️
همونجا✖️ همونجا✔️
بلند خدیدم✖️ بلند خندیدم✔️
اونا✖️ اونها✔️
حرفای✖️ حرفهای✔️
شانه ی✖️ شانهی✔️
حرف هایشان✖️ حرفهایشان✔️
تمسخر آمیز ✖️ تمسخرآمیز✔️
مسئله ایست✖️ مسئلهایست✔️
یکی یکی✖️ یکییکی✔️
درد هایم✖️ دردهایم✔️
همیشگیت✖️ همیشگیات✔️
جلوتو✖️ جلوت رو✔️
چطور✖️ چهطور✔️
نمیخندی✖️ نمیخندی✔️
منو✖️ من رو✔️
اونو✖️ اون رو✔️
بازم✖️ باز هم✔️
عمیق تر✖️ عمیقتر✔️
همانطور✖️ همانطور✔️
علائم نگارشی به کلمهی قبلی میچسبن و با یک فاصله از کلمهی بعدی جدا میشن، مثلاً:
یک ، دو ، سه✖️ یک، دو، سه✔️
"من خود معتقدم که به یک نویسنده خوب نیازی نیست که چیزی گفته شود. او خود می داند چه کاری باید انجام دهد"
قلمتون ماندگار:)♡
منتقد: Hana.j