فعالیت در ناسا
گروه ۲۲ فضانوردان ناسا:
در ژوئن سال ۲۰۱۷ یاسمین مقبلی به همراه چهار خانم و هفت مرد دیگر از میان تعداد زیاد داوطلبان که تعدادشان نزدیک به ۱۸ هزار نفر بوده است، انتخاب شده و تایید صلاحیت شدند.
این ۱۲ نفر که به عنوان اعضای گروه ۲۲ فضانوردان ناسا ملقب به لاک پشت ها انتخاب شده بودند، دوره آموزشی خود را آغاز کرده و تا دو سال تحت آموزش قرار گرفتند تا یک سری مهارتها را بیاموزند.
برنامه فضایی آرتمیس:
برنامه فضایی آرتمیس یک برنامه فضایی بین المللی است که تحقق آن به شکل درست و صحیح، همکاری بین المللی را طلب میکند.
با اینکه ناسا رهبری این پروژه را بر عهده دارد اما باید بدانید که تحقق این برنامه به پتانسیل بیشتری نیاز دارد و تا زمانی که همکاری و مساعدت جمعی در کار نباشد میسر نمیشود. از جمله نخستین اهداف این پروژه میتوان به فرستادن نخستین زن و اولین فرد رنگین پوست به کره ماه اشاره کرد.
زمان تقریبی اجرای این بخش از پروژه تا سال ۲۰۲۴ بوده و قصد دارند به قطب جنوب ماه سفر کنند.
ناسا در دسامبر سال ۲۰۲۰، یاسمین مقبلی را واجد شرایط اعلام کرده و گفتهاند ایشان احتمالاً جزو فضانوردانی خواهند بود که شایستگی حضور در برنامه فضایی آرتمیس را خواهند داشت.
اگر انتخاب ایشان به عنوان یکی از فضانوردان حاضر در این برنامه به تایید نهایی برسد، احتملا در آینده نه چندان دور به ماه فرستاده شده و به احتمال زیاد هدف بعدی آنها مریخ خواهد بود.
هم اکنون ۹ زن نامزد سفر به ماه انتخاب شدهاند و اگر بین این ۹ نفر، یاسمین مقبلی انتخاب شود، ایشان اولین زنی خواهند بود که به ماه سفر میکند.
این پروژه اهداف بلند مدت زیادی داشته و از مقاصد نهایی این برنامه میتوان به حضور دائم انسانها روی ماه، ایجاد فضای مناسب برای فعالیت شرکتهای خصوصی روی کره ماه و در نهایت سفر به مریخ اشاره کرد.
اعزام سرنشیندار به ایستگاه فضایی بین المللی:
کورپوریشن فناوریهای اکتشاف فضایی یا اسپیس اکس، یک شرکت فناوری آمریکایی است که در زمینه طراحی، توسعه فناوری و ساخت محصولات صنایع هوافضایی و همچنین ارائه خدمات اکتشاف فضایی و مخابراتی فعالیت میکند.
ماجرا این گونه است که این شرکت، فضاپیمایی تهیه میکند که هدف آن سفر به ایستگاه فضایی بین المللی میباشد. در آن زمان ناسا بیانیهای منتشر کرده و به طور رسمی اعلام میکند که یاسمین مقبلی به عنوان فرمانده هفتمین ماموریت اعزام سرنشیندار فضاپیمای اسپیس اکس به ایستگاه فضایی بین المللی انتخاب شده است و آندریاس موگنسن، مهندس و فضانورد اهل کشور دانمارک قرار است به عنوان خلبان این عملیات در نظر گرفته شود.
سرانجام این برنامه در سال ۲۰۲۳ محقق شده و این فضاپیما از مرکز فضایی جان اف کندی که محل پرتاب سفینهها و موشکهای فضایی ناسا است و در محل جزیره مریت در کیپ کاناورال ایالت فلوریدای ایالات متحده آمریکا واقع شده است به فضا پرتاب شد و یاسمین مقبلی اولین پرواز فضایی خود را تجربه کرد.
یاسمین مقبلی در تاریخ ۲۶ اوت سال ۲۰۲۳ مصادف با ۴ شهریور ماه به همراه ۳ فضانورد دیگر به نام های اندریاس موگنسن از سازمان فضایی اروپا، کنستانتین بوریستوف از سازمان فضایی روسیه و ساتوشی فوروکاوا از سازمان فضایی ژاپن، در جایگاه فرمانده خدمه با راکت فالکون ۹؛ پرتابگری که قابلیت استفاده مجدد را دارد و توسط شرکت هوافضای آمریکایی اسپیکس اکس طراحی، تولید و پرتاب شده است، به سمت ایستگاه فضایی بین المللی حرکت کردند و ماموریت کرو-۷ را در این تاریخ آغاز نمودند. فضانوردان یک روز بعد با موفقیت از طریق کپسول دراگون به ISS یا همان International Space Station رسیدند و این اتفاق آغازی بر ماموریت ۲۰۰ روزه آنها بود.
یاسمین مقبلی در این سفر هیجان انگیز به کسب تجربه های تازه پرداخته و آزمایش های علمی گوناگونی برای ناسا انجام داده است.
قورمه سبزی در ایستگاه بین المللی:
یاسمین مقبلی در تاریخ ۱۲ فوریه سال ۲۰۲۴ تصویری در شبکه اجتماعی اینستاگرام خود منتشر کرد که در آن عکس، یاسمین مقبلی به همراه همکارانش در حال خوردن قورمه سبزی در ایستگاه بینالمللی مدار زمین بودند.
قورمه سبزی در ایستگاه بین المللی:
یاسمین مقبلی در تاریخ ۱۲ فوریه سال ۲۰۲۴ تصویری در شبکه اجتماعی اینستاگرام خود منتشر کرد که در آن عکس، یاسمین مقبلی به همراه همکارانش در حال خوردن قورمه سبزی در ایستگاه بینالمللی مدار زمین بودند.