- Aug
- 3,253
- 8,648
- مدالها
- 6

انجیر رقم سبز استهبان که به صورت دیم کشت شده و به صورت خشک به بازار عرضه می شود.استهبان با 26 هزار هکتار زمین زیر کشت، قطب تولید انجیر در ایران است.[۲]

میوه انجیر جمعآوریشده، کرمان، ایران

انجیر سیاه باغهای شهرستان پلدختر، ایران، شهرستان پلدختر قطب تولید انجیر سیاه در ایران است.
انجیر[۱]، انجیر خوراکی[۱] یا شال انجیر[۱] (نام علمی:Ficus carica) گونهای آسیایی از گیاهان گلدار خانوادهانجیران است.[۲] این درخت بومی خاور میانه و آسیای غربی است.
انواعی که در باغبانی برای مصرف میوهٔ آن مورد استفاده قرار میگیرند عبارتند از فیکوس کاریکا، فیکوس پالماتا و فیکوس پودوکاریکا. فیکوس کاریکا همان انجیر معمولی است که به عنوان میوه مورد استفاده قرار میگیرد؛ ولی فیکوس پالماتا و فیکوس پودوکاریکا بیشتر برای تلقیح انواع انجیر خوراکی کاشته میشوند.
از انجیر میتوان در تهیه مربا، بستنی، یا به شکل تازه استفاده کرد. میوه آن به شکل خشک، تازه، کمپوت، مربا، آرد و مارمالاد به مصرف میرسد. از آنجایی که نگهداری و انتقال میوه تازه انجیر بسیار دشوار میباشد بیشترین استفاده آن به صورت فرآوری شده میباشد. سرکه انجیر نیز دارای طعم شیرین و دلچسبی میباشد که برای انواع ترشی و سالاد استفاده میگردد.
درحال حاضر شهرستان استهبان استان فارس بزرگترین تولید کننده انجیر دیم در جهان می باشد که محصول آن از کیفیت و مرغوبیت خاصی برخوردار است.