جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

خبری دست‌هایی که از نمایشگاه کتاب کوتاه می‌مانند

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته کتاب و ادبیات توسط Puyannnn با نام دست‌هایی که از نمایشگاه کتاب کوتاه می‌مانند ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 113 بازدید, 1 پاسخ و 0 بار واکنش داشته است
نام دسته کتاب و ادبیات
نام موضوع دست‌هایی که از نمایشگاه کتاب کوتاه می‌مانند
نویسنده موضوع Puyannnn
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط Puyannnn
موضوع نویسنده

Puyannnn

سطح
4
 
مهمان
Sep
13,512
21,981
مدال‌ها
3
در روزهایی که برای نخستین‌بار در چهار دهه گذشته، فضای مجازی هم‌گام با وسایل نقلیه شهری و بین‌شهری، مخاطبان نمایشگاه بین‌المللی کتاب را به مصلای تهران می‌رساند، نگاهی به شکاف دیجیتالی موجود در استان‌های کشور، روایت‌گر گام‌هایی است که شاید هرگز به نمایشگاه مجازی کتاب تهران نرسند.
از مدت‌ها قبل که صحبت از برگزاری سی‌وسومین نمایشگاه کتاب تهران به میان آمد و بنا شد برای نخستین‌بار این رویداد در دو بعد حضوری و غیرحضوری پذیرای علاقه‌مندان باشد، تنها حرف‌های شیرین ماجرا را از زبان مسئولان شنیدیم؛ در نشست خبری این رویداد که چند روز پیش برگزار شد، یاسر احمدوند، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس نمایشگاه کتاب، هر دو بعد نمایشگاه کتاب را «قدم بزرگی در توسعه فرهنگی کشور» دانست. این درحالی بود که او ابراز امیدواری کرد که «در سال‌های بعد با فروش مجازی، ناشران در نمایشگاه حضوری به تبادل و ارتباط و فعالیت‌های فرهنگی بپردازند».

اما براساس اعلام ستاد خبری این رویداد، «در بخش مجازی سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، بیش از ۱۷۵ هزار عنوان کتاب از حدود ۲۱۰۰ ناشر در دسترس علاقه‌مندان به کتاب در سراسر ایران قرار گرفته است».

این درحالی است که به گفته متولیان برگزاری نمایشگاه کتاب، با هدف «شفاف‌سازی و توزیع عادلانه یارانه اعتباری خرید کتاب»، در این دوره از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، این یارانه تنها به خرید از بخش مجازی تخصیص داده شده است.

اما اگر از دامنه ketab.ir که ممکن است عده‌ای را هرگز به نمایشگاه کتاب نرساند(به این دلیل که دامنه اعلام‌شده آدرس سایت خانه کتاب است و علاقه‌مندان به نمایشگاه در واقع باید از طریق نمایشگاه مجازی - صفـحه اول وارد نمایشگاه کتاب شوند) بگذریم، به مناطق جغرافیایی از کشور می‌رسیم که دست کوتاه‌شان از تکنولوژی روز سبب می‌شود شانسی به اندازه دیگر هم‌وطنان خود برای حضور در نمایشگاه مجازی کتاب نداشته باشند.

بررسی آمار توسعه فاوا در استان‌ها(که در سایت وزارت ارتباطات در دسترس است) نشان می‌دهد که به‌جز تهران، یزد، سمنان، البرز و اصفهان، سایر استان‌های کشور به لحاظ توسعه فاوا در وضعیت مطلوبی قرار ندارند.
 
موضوع نویسنده

Puyannnn

سطح
4
 
مهمان
Sep
13,512
21,981
مدال‌ها
3
در استان سیستان و بلوچستان که از این نظر در وضعیت قرمز قرار دارد، تنها ۵۶.۳۹ درصد خانوارها به اینترنت و حتی ۵۴.۱۲ خانوارها به رایانه دسترسی دارند. همین آمارها نشان می‌دهد که در این استان تنها ۵۰.۳۵ درصد افراد از اینترنت استفاده می‌کنند و ۳.۲۰ درصد افراد مشترک اینترنت پهن باند ثابت و ۸۲.۷۱ درصد مشترک فعال پهن باند سیار(این میزان در سطح کشور ۱۰۶.۸۵ است) هستند.



این در حالی است که آمار خریداران براساس استان محل سکونت در نخستین دوره نمایشگاه مجازی کتاب نشان می‌دهد سیستان و بلوچستان جزء کم‌ترین خریدها بوده است. حتی ایلام که براساس آمار منتشرشده از نخستین نمایشگاه مجازی کتاب، کم‌ترین خرید را داشته، جزء استان‌های زرد به لحاظ توسعه فاوا است.



قیاس تصویر بالا با نمودار توسعه فاوا نشان می‌دهد که تقریبا در هر استانی که شاهد رنگ‌های سبز یا نارنجی هستیم، می‌توانیم شاهد خرید بیشتر از نمایشگاه مجازی کتاب نیز باشیم.

آمارهای وزارت ارتباطات نشان می‌دهد که سیستان و بلوچستان، کرمان، اردبیل، لرستان، آذربایجان غربی و کردستان، به‌ترتیب با ۹۰.۲۲، ۱۰۵.۶۳، ۱۱۰.۳۲، ۱۱۲.۱۱، ۱۱۳.۴۵ و ۱۱۵.۴۹ درصد کم‌ترین میزان ضریب نفوذ اینترنت پهن باند کشور را دارند. این مقادیر حتی کم‌تر از ۱۲۷.۲۰ درصدی است که به عنوان میزان کلی این مقیاس عنوان شده است.

این در حالی است که البرز، تهران، سمنان و قزوین به‌ترتیب با ۱۵۴.۲۲، ۱۵۰.۳۲، ۱۳۹.۸۷ و ۱۳۴.۸۶ بیشترین میزان ضریب نفوذ اینترنت پهن باند کشور را دارند.

این البته تنها شکاف دیجیتالی نیست که استان‌های کم‌برخوردار را از دسترسی به کتاب جا می‌گذارد؛ بررسی‌های ایسنا درخصوص توزیع کتابفروشی‌ها در استان‌های مختلف که پیش‌تر منتشر شد، نشان می‌دهد استان‌هایی همچون کهگیلویه و بویراحمد، هرمزگان، ایلام و... که به لحاظ توسعه فاوا در وضعیت نامطلوب(زرد) هستند، در استان‌های خود کم‌ترین تعداد کتابفروشی‌ها را هم دارند.
 
بالا پایین