جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

نقد ادبی دلنوشته واژه معکوس | اثر پریزاد کاربر رمان‌بوک

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته نقد شورا توسط ARMINA با نام دلنوشته واژه معکوس | اثر پریزاد کاربر رمان‌بوک ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 207 بازدید, 3 پاسخ و 1 بار واکنش داشته است
نام دسته نقد شورا
نام موضوع دلنوشته واژه معکوس | اثر پریزاد کاربر رمان‌بوک
نویسنده موضوع ARMINA
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط Kosarvalipour
وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
موضوع نویسنده

ARMINA

سطح
4

کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
Dec
2,452
15,272
مدال‌ها
11
نویسنده عزیز ضمن درود و عرض وقت‌بخیری خدمت شما
سپاس‌گذاریم بابت اعتماد شما از نقد آثار خود در انجمن رمان بوک
*لطفا تا قبل از قرار‌گیری نقد توسط منتقد در این تایپک چیزی ارسال نکنید!
*همچنین پس از ارسال نقد این تایپک به مدت دو روز باز خواهد بود تا شما نظر خود را نسبت به نقد اعلام نمایید!
*در صورتی که از نقد خود ناراضی بودید یا شکایتی از تالار نقد داشتید، می‌توانید شکایت خود را ثبت کنید تا مورد بررسی قرار گیرد!
@𝑬𝒍𝒆𝒈𝒂𝒏𝒕 𝑺𝒑𝒍𝒆𝒏𝒅𝒐𝒓
منتقد شما: @SHAHSANAM (:
مدیر تالار ادبیات: @شهرزاد قصه گو

موضوع نویسنده

ARMINA

سطح
4

کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
Dec
2,452
15,272
مدال‌ها
11
به نام او که از نسبت محیط دایره به قطر آن آگاه است؛
نقد ادبی/ دلنوشته واژه‌ی معکوس
عنوان: واژه معکوس
نویسنده: @𝑬𝒍𝒆𝒈𝒂𝒏𝒕 𝑺𝒑𝒍𝒆𝒏𝒅𝒐𝒓
نخستین فاکتوری که باعث جلب توجه خواننده می شود عنوان است. عنوان انتخابی دلنویس از سه واژه ی «واژه» +«ی» + «معکوس» تشکیل شده بود. بنده در طول خواندن اثر آن چنان گنگی در ارتباط عنوان با محتوا می دیدم که هنوز متوجه نشدم منظور دلنویس از واژه ی معکوس چه بوده است. عنوان با مقدمه و ژانر مرتبط بود. و نوآوری خاصی نداشت چندان کلیشه ای نبود و نظر مخاطب را جلب می کرد. محتوا و خلاصه و.. خیلی ادبی و دلنشین بودند و از این لحاظ بار ادبی عنوان در سطح متوسطی قرار داشت و پایینتر از سطح آنها بود.
ژانر:
ژانر انتخابی دلنویس تنها ژانر تراژدی بود که از ژانر دیگری استفاده نکرده بود و این لزوم قالب بودن ژانر تراژدی در اثر را می رساند اما دلنویس در برخی جاها ژانر عاشقانه را نیز وارد ماجرا کرده بود. از آنجایی که عاشقانه های نوشته شده ته‌شان به تراژدی بودن ختم میشد، نمی توان گفت به ژانر اصلی بی ربط بوده اند و در کل ژانر تراژدی محتوای کلی اثر را در بر می گرفت.

خلاصه‌:
خلاصه یا همان مقدمه، از ملزومات یک دلنوشته است‌. خلاصه ی دلنوشته توسط خود دلنویس نوشته شده بود و بسیار بر دل می نشست. جمله بندی جمله اول کمی بی معنا بنظر می آمد البته در خود جمله و کلماتش مشکلی نبود فقط اجزای جمله جابجا بود بدین صورت «منعکس صدای دلنشین‌اش است که طنین صدای زیبایی را مهمان گوش هایم سپرده است» درستش این میشد که بجای مهمان «مهمانی» بنویسید یا بجای سپرده است «کرده است » بنویسید. خلاصه نه خیلی کوتاه و نه خیلی بلند بود و اندازه متناسبی داشت. همچنین می توانست چکیده ای ملی از اثر باشد که خواننده را از محتوای کلی اثر آگاه می کرد و مشوق خواننده برای خوانش اثر بود. از لحاظ سبک و لحن ادبی با نوشته هم سطح بود و ادبی بود. نکات نگارشی هم که گفتم یک جمله فقط ایراد داشت.
انسجام:
انسجام ادبی: لحن و سبک نوشته در پارت های مختلف آن تقریباً یکسان بود و پرش لحنی دیده نمی شد. پارت ها پیرامون حزن و اندوه نوشته شده بود و با ژانر اثر همخوانی داشت.
انسجام نگارشی: تعداد خطوط تمام پارت ها نزدیک بهم بود و تفاوت زیادی میان تعداد خطوط پارت های مختلف دیده نمی شد.
انسجام محتوایی: پارت ها از لحاظ محتوا، همه باهم مرتبط و وابسته هم بودند و همگی محور اصلیشان ژانر تراژدی و حزن و اندوه بود.
هدف یا محتوا:
محتوای بیان شده توسط چندان نوآورانه و جدید نبود، چندان کلیشه هم نبود ولی دلنویس آنقدر خوب و دلنشین نوشته بود، که آدم واقعاً حس می کرد موضوع جدیدی را می خواند و خسته اش نمی کرد. پردازش دلنویس به موضوع واقعاً تحسین برانگیز بود.
دستور زبان:
اثر با یک لحن نوشته شده بود: ادبی‌.
هیچ آمیختگی لحنی در اثر دیده نمی شد و لحن اثر بسیار یکدست و صاف بود. رعایت اصول نگارشی نیز از نقاط قوت اثر به شمار می آمد. درست نویسی نیز در اثر دیده میشد اما جملات کمی قابل فهم نبودند و بهتر بود کمی قابل فهم تر نگارش می شدند و آدم به سادگی می توانست معنی آن را بفهمد ولی درکل اثر ایراد چندانی در درست نویسی نداشت.
دستور ادبی:
این بخش در دو مورد جداگانه بررسی می شود متون عامیانه و ادبی.
چون متن نوشته شما ادبی بود، از لحاظ ادبی بررسی می کنیم.
در متن ادبی استفاده از آرایه ها به طرز چشمگیری مهم است.
دلنویس با پیچاندن جملات و مبهم کردن آنها زیبایی خاصی به اثر بخشیده بود. همچنین آرایه هایی نیز در اثر دیده می شد که زیبایی آن را می افزود.
سخن منتقد:
هیچ اثری بی عیب نیست. و قطعاً هیچ اثری در ابتدا خوب نبوده است؛ نقد پلی است، که نسخه اولیه اثر را به نسخه بهتر و بی ایرادتر آن تبدیل می کند. از خواندن اثر زیبایتان لذت بردم و آرزوی پیشرفت شما را دارم.

-پریزاد-

سطح
6

کاربر رمان‌بوک
کاربر رمان‌بوک
Sep
3,815
13,274
مدال‌ها
12
سلام خسته نباشید
گفتید عنوان براتون گنگی به وجود آورده و نفهمیدیدکه چرا عنوان این هست
عنوان واژه معکوس برای اینکه هست که کلماتی که در گذشته گفتم و الان مثل یک زمزمه از کنج دل شنیده میشه که چی گناه سنگینی با حرف زدن هام کردم کلدپیرینگ همینه
و چون کلمه بوده واژه رو انتخاب کردم چون مثل یک زمزمه شنیده می‌شده منعکس رو انتخاب کردم و اگر دقت کرد باشید در پست ها اشاره کرده بودم که با کار هام خودم رو گناه کار و حرف‌هایی گفتگو نشده کردم و اینها..
و همچنین خلاصه من خودم نمیدونستم که مشکلی داره چون ناظر برطرف کننده بوده اشکالات رو می‌گفته و اون این اشکال رو به من به هیچ وجه نگفته وگرنه من اون رو خودم ویرایش میزدم و این مشکل کامل از شخص خودِ من نبوده و میشه گفت ناظر هم مقصر این اشکالات هست.
و اینکه گفتید ژانر تراژدی مناسب بوده و در متون به ژانر عاشقانه هم اشاره شده. در این صورت من اصلا قصد بر نوشتن یک دلنوشته عاشقانه نداشتم و از اونجایی که به وسیله ساختار متن ها که فکر کردید به ژانر عاشقانه مربوطه اصلاق نیست!
خودتون خوندید که در مورد گناهان گذشته هست و قطعاً گناهان گذشته به یک ژانر عاشقانه مربوط نمیشه و من اینجا به طرز افکار اشاره کردم و اونجایی که بیشتر به ژانر عاشقانه بود در مورد افکاری بوده که نقش یک شخصیت اصلی رو داشته

Kosarvalipour

سطح
1

کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
Feb
4,146
9,132
مدال‌ها
4
سلام خسته نباشید
گفتید عنوان براتون گنگی به وجود آورده و نفهمیدیدکه چرا عنوان این هست
عنوان واژه معکوس برای اینکه هست که کلماتی که در گذشته گفتم و الان مثل یک زمزمه از کنج دل شنیده میشه که چی گناه سنگینی با حرف زدن هام کردم کلدپیرینگ همینه
و چون کلمه بوده واژه رو انتخاب کردم چون مثل یک زمزمه شنیده می‌شده منعکس رو انتخاب کردم و اگر دقت کرد باشید در پست ها اشاره کرده بودم که با کار هام خودم رو گناه کار و حرف‌هایی گفتگو نشده کردم و اینها..
و همچنین خلاصه من خودم نمیدونستم که مشکلی داره چون ناظر برطرف کننده بوده اشکالات رو می‌گفته و اون این اشکال رو به من به هیچ وجه نگفته وگرنه من اون رو خودم ویرایش میزدم و این مشکل کامل از شخص خودِ من نبوده و میشه گفت ناظر هم مقصر این اشکالات هست.
و اینکه گفتید ژانر تراژدی مناسب بوده و در متون به ژانر عاشقانه هم اشاره شده. در این صورت من اصلا قصد بر نوشتن یک دلنوشته عاشقانه نداشتم و از اونجایی که به وسیله ساختار متن ها که فکر کردید به ژانر عاشقانه مربوطه اصلاق نیست!
خودتون خوندید که در مورد گناهان گذشته هست و قطعاً گناهان گذشته به یک ژانر عاشقانه مربوط نمیشه و من اینجا به طرز افکار اشاره کردم و اونجایی که بیشتر به ژانر عاشقانه بود در مورد افکاری بوده که نقش یک شخصیت اصلی رو داشته
سلام من این ها رو الان دیدم.
خلاصه رو ویرایش کنید بقیه‌ش رو هم توی نقد ویرایش میکنم.

وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
بالا پایین