جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

گردشگری داخلی زنجان

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته استان‌ها توسط ASMA با نام زنجان ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 772 بازدید, 32 پاسخ و 0 بار واکنش داشته است
نام دسته استان‌ها
نام موضوع زنجان
نویسنده موضوع ASMA
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط سپیدخون؛

☆Witch Prancec☆

سطح
1
 
مدیر گردشگری
کاربر ویژه انجمن
کاربر ممتاز
Oct
991
4,564
مدال‌ها
3
عمارت آصف وزیری

عمارت آصف وزیری با نام خانه کرد هم شناخته می‌شود و یکی از جاهای دیدنی سنندج است. این عمارت به عنوان نماد هویت فرهنگی مردمان کرد است و گنجینه‌ای از با ارزش‌ترین آثار فرهنگی و تاریخی استان کردستان به حساب می‌آید. عمارت آصف امروزه شامل بخشی از پروژه فرهنگی «خانه کرد» و همچنین فضاها و غرفه‌های نمایشی موزه سنندج است که در سال ۱۳۸۲ به این خانه منتقل شده‌اند. عمارت آصف یکی از قدیمی‌ترین بناهای شهر سنندج است که توسط «آصف اعظم» (میرزا علی نقی خان لشکرنویس) و در دوره صفویه ساخته و احداث شده است. asef-vaziry-house.jpg
 

☆Witch Prancec☆

سطح
1
 
مدیر گردشگری
کاربر ویژه انجمن
کاربر ممتاز
Oct
991
4,564
مدال‌ها
3
حمام خان بنایی با معماری خاص

ضلع شمالی بازار بزرگ سنندج، حمام خان واقع شده است که در مجاورت مسجد «داروغه» قرار دارد. این حمام و بازار سنتی سنندج از گذشته تا امروز ارتباط نزدیکی با هم داشته‌اند. این حمام در بافت قدیمی و مرکز شهر سنندج واقع شده است و یکی از بناهای قدیمی باقی‌مانده و جاهای دیدنی سنندج است که در سفر به این شهر باید از آن دیدن کنید.
قدمت این حمام به دوره قاجار برمی‌گردد. روی سنگ‌نوشته‌هایی که در حمام خان وجود دارد، این ساختمان در دوران حاکمیت «امان الله خان» والی کردستان ساخته شده است و در سال ۱۲۲۰، یعنی بیش از صد سال پیش، ساخت آن به پایان رسیده است. از نظر معماری این بنا هم مثل دیگر حمام‌های ایرانی است و از قسمت‌های مختلفی ساخته شده است که می‌توان به سر در ورودی، هشتی، سربینه یا حمام سرد، میان در، بینه یا حمام گرم، خزینه، خلوتی، سرویس‌های بهداشتی و آب‌انبارها اشاره کرد. حمام خان در سال ۱۳۷۸ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد. khan-bath-sanandaj.jpg
 

☆Witch Prancec☆

سطح
1
 
مدیر گردشگری
کاربر ویژه انجمن
کاربر ممتاز
Oct
991
4,564
مدال‌ها
3
عمارت خسرو آباد

یکی از عمارت‌های باشکوه و بی‌نظیر در سنندج که امروزه یکی از جاهای دیدنی شهر سنندج هم به حساب می‌آید، عمارت خسروآباد است که در بلوار خسرو‌آباد قرار دارد.
این عمارت مرکز حکومت «خاندان اردلان» به ویژه «خسروخان اردلان» بوده است. عمارت خسرو‌آباد دو بخش مهم، یعنی قصر سلطنتی و باغ دارد که هر دو از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند. باغ خسروآباد از ۴ خیابان در روبرو و اطراف عمارت و ۴ خندق در طرفین باغ تشکیل شده است که طراحی و جلوه خاصی به آن داده است. عمارت خسرو‌آباد شاخص‌ترین و باشکوه‌ترین بنای استان کردستان است که محل فرمانروایی و حکومت خاندان اردلان بوده است. Khosro-Abad.jpg
 

☆Witch Prancec☆

سطح
1
 
مدیر گردشگری
کاربر ویژه انجمن
کاربر ممتاز
Oct
991
4,564
مدال‌ها
3
عمارت مشیر دیوان

یکی دیگر از جاهای دیدنی سنندج، عمارت «مشیر دیوان» است. این ساختمان در محله قدیمی «سرتپوله» شهر سنندج و در خیابان شهدا قرار دارد. این بنا از سازه‌های مشهور دوره قاجار است که فضاهای متعددی دارد. اسلوب معماری ایرانی به ویژه محوطه یک ایوانی، از دوره قاجار به این ساختمان رسیده و ساخت آن را رقم زده است. عمارت مشیر دیوان در دوره قاجار توسط «میرزا یوسف مشیر دیوان» ساخته شده که در آن زمان دیوان مشاور و جانشین حاکم منطقه، «میرزا رضای وزیر کردستانی» بوده است. این بنا هفت حیاط دارد که هر کدام از آن‌ها آب‌نمایی مجزا و جداگانه دارند که طرح هر کدام از آن‌ها با هم متفاوت ولی در عین حال با دیگر ‌آب‌نماها مرتبط است.
بخش اصلی شامل ساختمان عمارت، ایوان ستون‌دار، تالار، حیاط و آب‌نماهاست. در و پنجره‌های این بنا ترکیب چوب و شیشه‌های رنگی است که اتاق‌ها و نمای ساختمان را تزئین کرده است. Moshir-Divan.jpg
 

آوا...

سطح
3
 
کاربر محروم شده
کاربر محروم شده
Nov
1,144
4,693
مدال‌ها
8
گنبد سلطانیه

گنبد سلطانیه یکی از مهم‌ترین و معروف‌ترین جاهای دیدنی زنجان است و بزرگ‌ترین گنبد خشتی جهان محسوب می‌شود. برای بازدید از گنبد سلطانیه باید حدود ۴۳ کیلومتر از زنجان به سمت شهر سلطانیه حرکت کنید. این جاذبه شگفت‌انگیز تاریخی در دوره ایلخانیان ساخته شده و به جهت ارتفاع نیز سومین گنبد بزرگ جهان است. این بنا به لحاظ شکوه معماری یکی از بناهای مهم ایرانی به حساب می‌آید و در فهرست میراث جهانی یونسکو نیز ثبت شده است. یک نکته جالب دیگر درباره گنبد سلطانیه این است که این گنبد اولین گنبد دوجداره در جهان محسوب می‌شود و به همین خاطر با وجود آسیب‌هایی که تا به امروز دیده، همچنان سالم و استوار باقی مانده است.

soltaniyeh.jpg
 

آوا...

سطح
3
 
کاربر محروم شده
کاربر محروم شده
Nov
1,144
4,693
مدال‌ها
8
دودکش جن زنجان یکی از تماشایی‌ترین مکان های دیدنی زنجان

دودکش جن که در فاصله ۱۱۰ کیلومتری زنجان در نزدیکی شهرستان ماه‌نشان قرار دارد را می‌توان یکی از عجیب‌ترین دیدنی های زنجان دانست. شاید کنجکاو شوید که این جاذبه تاریخی چه ربطی به جن دارد! داستان از این قرار است که در زمان‌های قدیم بومی‌های منطقه به خاطر ظاهر عجیب و غریبش معتقد بودند جن‌ها این منطقه را ساخته‌اند؛ همین باعث شد بومی‌ها نام دودکش جن را روی آن بگذارند.


البته که این موضوع افسانه‌ای بیش نیست؛ مشابه این جاذبه در برخی کشورهای دیگر هم وجود دارد و اصطلاح علمی هودو برای آن در نظر گرفته شده است. پیشنهاد می‌کنیم در سفر به زنجان حتما به دیدن این جاذبه تاریخی بروید و همچنین از قلعه بهستان که در نزدیکی این دودکش‌هاست بازدید کنید.

jinn-chimney.jpg
 

آوا...

سطح
3
 
کاربر محروم شده
کاربر محروم شده
Nov
1,144
4,693
مدال‌ها
8
بازار زنجان

قدمت بازار سنتی زنجان که طولانی‌ترین بازار سرپوشیده ایران است به دوران قاجاریه برمی‌گردد. تماشای سقف آجری، چای‌خانه‌ها، تیمچه‌ها و سراهای مختلف این بازار تاریخی لذتی تکرارنشدنی را نصیب شما می‌کند؛ حتما برای بازدید از بازار زنجان وقت کافی صرف کنید و از کنار آن سرسری نگذرید، در هر گوشه و کنار این بازار چیزی هست که شما را شگفت‌زده کند.


فرهنگ غنی این شهر و آداب و رسوم مردم آن را به وضوح می‌توان در جای جای این بازار مشاهده کرد. با رفتن به بازار سنتی زنجان علاوه بر این که به گشت‌وگذار تاریخی جانانه‌ای می‌پردازید، می‌توانید هر چیزی که می‌خواهید را از مواد غذایی و خوراکی گرفته تا لباس و انواع صنایع دستی برای مصرف خودتان یا به عنوان سوغاتی، با قیمت مناسب از این بازار بخرید.


این بازار معروف یکی از آن دیدنی های زنجان است که به هیچ عنوان نباید از دستش بدهید!

zanjan-bazaar.jpg
 

سپیدخون؛

سطح
4
 
مدیر تالار تکنولوژی
کاربر ویژه انجمن
کاربر رمان‌بوک
Dec
941
4,906
مدال‌ها
5
میدان امیرچقماق نام میدانی در شهر یزد است. مجموعه امیرچقماق یزد شامل بازار، تکیه، مسجد و دو آب‌انبار است که قدمت‌شان به دوره تیموریان می‌رسد. تکیه امیر چقماق در سال ۱۳۳۰ و مسجد امیرچقماق در سال ۱۳۴۱ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیدند. میدان امیرچقماق، یکی از شاخص‌ترین مجموعه‌های تاریخی و گردشگری در شهر یزد محسوب می‌شود.
 

سپیدخون؛

سطح
4
 
مدیر تالار تکنولوژی
کاربر ویژه انجمن
کاربر رمان‌بوک
Dec
941
4,906
مدال‌ها
5
کاروانسرای شعبان در ضلع شمالی میدان و حمام و کاروانسرای بافتی‌ها در غرب تکیه امیر چخماق از دیگر جاذبه‌های این مجموعه هستند. در مقابل تکیه نیز حوض بزرگی با فواره و چند مجسمه خودنمایی می‌کند که به نقش و اهمیت آب و فرهنگ سقایی اشاره دارد.

عکس میدان امیر چخماق


این میدان که یزدی‌ها به آن میرچخماق می‌گویند، به‌عنوان یکی از میدان‌های اصلی شهر برای برگزاری برنامه‌ها و گردهمایی‌های مختلف استفاده می‌شود. یکی از پرطرفدارترین برنامه‌های مذهبی این میدان که گردشگران زیادی را به سوی خود می‌کشاند، مراسم نخل‌گردانی در ماه محرم است که هر سال باشکوه تمام برگزار می‌شود.
 

سپیدخون؛

سطح
4
 
مدیر تالار تکنولوژی
کاربر ویژه انجمن
کاربر رمان‌بوک
Dec
941
4,906
مدال‌ها
5

قدمت میدان امیر چخماق

میدان امیر چخماق، اثری به‌جامانده از دوره تیموری در قرن نهم هجری است که توسط امیر جلال‌الدین چخماق، از سرداران شاهرخ تیموری ساخته شد. او پس از رسیدن به مقام حاکمیت یزد همراه با همسرش «ستی فاطمه» اقدام به ساخت مسجد جامع نو در ده «دهوک سفلی» کرد و روبه‌روی آن ميدانگاه وسیعی ساخت. این مسجد و میدانگاه بعدها به مسجد امير چخماق و ميدان امير چخماق شهرت یافتند. حاکم یزد همچنین در گرداگرد میدان، بناهای ديگری همچون آب‌انبار، قنادخانه، بازار، خانقاه، كاروانسرا، حمام، چاه آب سرد و... نيز احداث کرد.

تردد گردشگران در میدان امیر چخماق یزد
 
بالا پایین