جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

فلسفی سخنان فلسفی یونان باستان

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته فلسفه و سخن بزرگان توسط BARAN_KH_Z با نام سخنان فلسفی یونان باستان ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 680 بازدید, 29 پاسخ و 3 بار واکنش داشته است
نام دسته فلسفه و سخن بزرگان
نام موضوع سخنان فلسفی یونان باستان
نویسنده موضوع BARAN_KH_Z
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط BARAN_KH_Z
موضوع نویسنده

BARAN_KH_Z

سطح
4

همیار سرپرست علوم و فناوری
پرسنل مدیریت
همیار علوم و فناوری
مدیر تالار پانسیون مطالعاتی
کاربر ممتاز
Jan
6,585
12,699
مدال‌ها
5
در یونان باستان، سقراط به دانش زیادش مشهور و احترامی والا داشت. روزی یکی از آشنایانش، فیلسوف بزرگ را دید و گفت: سقراط، آیا می دانی من چه چیزی درباره دوستت شنیدم؟

سقراط جواب داد: یک لحظه صبر کن، قبل از اینکه چیزی به من بگویی، مایلم که از یک آزمون کوچک بگذری. این آزمون، پالایش سه گانه نام دارد.

آشنای سقراط گفت: پالایش سه گانه؟

سقراط جواب داد : درست است، قبل از اینکه درباره دوستم حرفی بزنی، خوب است که چند لحظه وقت صرف کنیم و ببینیم که چه می خواهی بگویی.

اولین مرحله پالایش حقیقت است. آیا تو کاملا مطمئن هستی که آنچه که درباره دوستم می خواهی به من بگویی حقیقت است؟

آشنای سقراط جواب داد : نه، در واقع من فقط آن را شنیده ام و…

سقراط گفت: بسیار خوب، پس تو واقعا نمی دانی که آن حقیقت دارد یا خیر.

حالا بیا از مرحله دوم بگذر، مرحله پالایش خوبی. آیا آنچه که درباره دوستم می خواهی به من بگویی، چیز خوبی است؟

آشنای سقراط جواب داد: نه، برعکس…

سقراط گفت: پس تو می خواهی چیز بدی را درباره او بگویی، اما مطمئن هم نیستی که حقیقت داشته باشد. با این وجود ممکن است که تو از آزمون عبور کنی، زیرا هنوز یک سوال دیگر باقی مانده است.

مرحله سوم : پالایش سودمندی است. آیا آنچه که درباره دوستم می خواهی به من بگویی، برای من سودمند است؟

آشنای سقراط جواب داد : نه، نه حقیقتا.

سقراط نتیجه گیری کرد: بسیارخوب، اگر آنچه که می خواهی بگویی، نه حقیقت است، نه خوب است و نه سودمند، چرا اصلا می خواهی به من بگویی؟!

موضوع نویسنده

BARAN_KH_Z

سطح
4

پرسنل مدیریت
همیار علوم و فناوری
کاربر ممتاز
Jan
6,585
12,699
مدال‌ها
5
به راستی اگر انسان، اندیشه‌ی خود را متوجه به وجود راستین نماید، دیگر زمان آن نخواهد داشت که رفتار افراد را در نظر آورد و با مردم ستیزه کند و درباره‌ی آنها دشمنی و کینه در درون خود بپروراند

موضوع نویسنده

BARAN_KH_Z

سطح
4

پرسنل مدیریت
همیار علوم و فناوری
کاربر ممتاز
Jan
6,585
12,699
مدال‌ها
5
نادانی هر ک.س به دو چیز دانسته می شود : اول خبر دهد و بگوید چیزی را که از او نپرسیده اند. دوم سخن گفتن بیش از حد ضرورت

موضوع نویسنده

BARAN_KH_Z

سطح
4

پرسنل مدیریت
همیار علوم و فناوری
کاربر ممتاز
Jan
6,585
12,699
مدال‌ها
5
جویندگان جاه و مقام، اگر نتوانند بر همه‌ی قبیله‌ ریاست کنند، بر یک سوم قبیله را کافی می‌شمارند و اگر نتوانند نظر خرده‌گیران و بزرگواران را به خود جلب کنند، به خوش‌باوری زیردستان و فرومایگان بسنده می‌کنند.

موضوع نویسنده

BARAN_KH_Z

سطح
4

پرسنل مدیریت
همیار علوم و فناوری
کاربر ممتاز
Jan
6,585
12,699
مدال‌ها
5
عشق پدر امنیت، ملاطفت، نازکی، نرمی، شادی و رغبت است که بدو، خیرات عزت و همه بدیها ذلت و زوال یافته اند

موضوع نویسنده

BARAN_KH_Z

سطح
4

پرسنل مدیریت
همیار علوم و فناوری
کاربر ممتاز
Jan
6,585
12,699
مدال‌ها
5
زیاده‌روی در آزادی، به ناچار منجر به زیاده‌روی در بندگی خواهد شد؛ چه در فرد، چه در حکومت

موضوع نویسنده

BARAN_KH_Z

سطح
4

پرسنل مدیریت
همیار علوم و فناوری
کاربر ممتاز
Jan
6,585
12,699
مدال‌ها
5
انسان، چیزی را دوست می‌دارد که شایستگی آن را با شایستگی خویش، یکسان بداند؛ یعنی رونق آن را رونق خود و شکست آن را شکست خویش بپندارد

موضوع نویسنده

BARAN_KH_Z

سطح
4

پرسنل مدیریت
همیار علوم و فناوری
کاربر ممتاز
Jan
6,585
12,699
مدال‌ها
5
نداشتن آرزو و بی‌میلی، در حکم آن است که انسان، چیزی را رد کند و از خود براند

موضوع نویسنده

BARAN_KH_Z

سطح
4

پرسنل مدیریت
همیار علوم و فناوری
کاربر ممتاز
Jan
6,585
12,699
مدال‌ها
5
اشرار از کسانی هستند که عیبهای مردم را جستجو کنند و به آن تکیه نمایند و نیکی آنها را نادیده انگاشته یا فراموش کنند؛ مانند مگسی که در جاهای کثیف می نشیند و از جاهای تمیز دوری می کند

موضوع نویسنده

BARAN_KH_Z

سطح
4

پرسنل مدیریت
همیار علوم و فناوری
کاربر ممتاز
Jan
6,585
12,699
مدال‌ها
5
سبب جنگ، حس زیاده‌خواهی است که هر زمان بروز کند، هم برای جامعه و هم برای افراد، بزرگترین رنج است

بالا پایین