- Nov
- 7,201
- 9,226
- مدالها
- 7
در خلال سالهای ۱۳۵۰–۱۳۵۳ ه.ش درسهای تفسیر و ایدئولوژی سید علی خامنهای در سه مسجد کرامت و امام حسن و میرزا جعفر در مشهد تشکیل میشد. این فعالیتها موجب شد که در دی ماه ۱۳۵۳ ه.ش ساواک خانهاش در مشهد را تفتیش کند، او را دستگیر و بسیاری از یادداشتها و نوشتههایش را ضبط کند. خامنهای در فروردین ۱۳۵۲ ه.ش برای تبلیغ عازم نیشابور میشود و جلساتی را در مساجد آن شهر برگزار میکند. در خرداد ۱۳۵۲ ه.ش جلسات تفسیر وی را ساواک در مسجد امام حسن و منزل وی تعطیل میکند. در آذر ۱۳۵۲ ه.ش به دعوت بانی و واقف مسجد کرامت مشهد، فعالیت خود را در آنجا دنبال میکند ولی ساواک او را بازداشت میکند. در آبان ۱۳۵۳ ه.ش به دعوت محمد مفتح به سخنرانی در مسجد جاوید تهران میپردازد. وی در دی ماه ۱۳۵۳ ه.ش دوباره بازداشت میشود و به زندان کمیته مشترک ضد خرابکاری در تهران منتقل میشود. بنابر گفته وی، دشوارترین و سختترین دوران حبس برای او همین دوران بودهاست. در نهایت وی در ۲ شهریور ۱۳۵۴ ه.ش از زندان آزاد شد.[۳۰] پس از آزادی از زندان به مشهد بازگشت و مجدد به فعالیتهای سیاسی خود ادامه داد، اما دیگر امکان تشکیل کلاسهای سابق به او دادهنشد.[۳۱] خامنهای دربارهٔ پنجمین بازداشت خویش توسط ساواک مینویسد:[۳۲]
از سال ۱۳۴۸ ه.ش زمینهٔ حرکت مسلحانه در ایران محسوس بود. حساسیت و شدت عمل دستگاههای جاری رژیم پیشین نیز نسبت به من، که به قرائن دریافته بودند چنین جریانی نمیتواند با افرادی از قبیل من در ارتباط نباشد، افزایش یافت. سال ۱۳۵۰ ه.ش مجدداً و برای پنجمین بار به زندان افتادم. برخوردهای خشونتآمیز ساواک در زندان آشکارا نشان میداد که دستگاه از پیوستن جریانهای مبارزهٔ مسلحانه به کانونهای تفکر اسلامی بهشدت بیمناک است و نمیتواند بپذیرد که فعالیتهای فکری و تبلیغاتی من در مشهد و تهران از آن جریانها بیگانه و بهکنار است. پس از آزادی، دایرهٔ درسهای عمومی تفسیر و کلاسهای مخفی ایدئولوژی و… گسترش بیشتری پیدا کرد.
از سال ۱۳۴۸ ه.ش زمینهٔ حرکت مسلحانه در ایران محسوس بود. حساسیت و شدت عمل دستگاههای جاری رژیم پیشین نیز نسبت به من، که به قرائن دریافته بودند چنین جریانی نمیتواند با افرادی از قبیل من در ارتباط نباشد، افزایش یافت. سال ۱۳۵۰ ه.ش مجدداً و برای پنجمین بار به زندان افتادم. برخوردهای خشونتآمیز ساواک در زندان آشکارا نشان میداد که دستگاه از پیوستن جریانهای مبارزهٔ مسلحانه به کانونهای تفکر اسلامی بهشدت بیمناک است و نمیتواند بپذیرد که فعالیتهای فکری و تبلیغاتی من در مشهد و تهران از آن جریانها بیگانه و بهکنار است. پس از آزادی، دایرهٔ درسهای عمومی تفسیر و کلاسهای مخفی ایدئولوژی و… گسترش بیشتری پیدا کرد.