جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.

آموزشی صفت مبهم

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته آموزش‌های ادبی توسط ᴺᴵᴸᴼᶠᴬᴿ با نام صفت مبهم ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 307 بازدید, 9 پاسخ و 2 بار واکنش داشته است
نام دسته آموزش‌های ادبی
نام موضوع صفت مبهم
نویسنده موضوع ᴺᴵᴸᴼᶠᴬᴿ
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط دختر خوب
موضوع نویسنده
معاون اجرایی بازنشسته
ارشد بازنشسته
کاربر ویژه انجمن
Dec
2,029
12,153
مدال‌ها
14
صفت مبهم ، صفتی است که همراه اسم می آید و نوع و چگونگی یا شماره و مقدار آن را به طور نامعین می رساند .

مانند :

هر ، فلان ، چندین

هر کاری وقتی دارد .

علی فلان کتاب را دوست دارد .

مهران امروز چندین کتاب خرید .

موضوع نویسنده
معاون اجرایی بازنشسته
ارشد بازنشسته
کاربر ویژه انجمن
Dec
2,029
12,153
مدال‌ها
14
جز « هر » که همیشه همراه اسم می آید و صفت است ريا، همه صفتهای مبهم نیز مانند صفتهای اشاره و پرسشی و .... گاهی تنها و بی همراهی اسم می آیند و در این صورت ضمیر مبهم نامیده می شوند .

دختر خوب

سطح
10

ناظر کیفی کتاب
ناظر کیفی کتاب
ارشد بازنشسته
کاربر ویژه انجمن
نویسنده انجمن
Jun
12,624
40,489
مدال‌ها
25
صفت‌ مبهم ، صفتی است که به همراه اسم می‌آید و درباره شماره، مقدار و چگونگی موصوف می‌گوید اما به صورت نامشخص و نامعین اطلاعات را به مخاطب ارائه می‌کند. معروف‌ترین این صفت‌ها هر، همه، دیگر، دگر، فلان، بهمان، خیلی، بسیار، کمی، قدری، برخی، بعضی، پاره‌ای، چند، چندین، چندان، اند و . . . هستند.

دختر خوب

سطح
10

ناظر کیفی کتاب
ناظر کیفی کتاب
ارشد بازنشسته
کاربر ویژه انجمن
نویسنده انجمن
Jun
12,624
40,489
مدال‌ها
25
هر کتابی که می‌خواهی انتخاب کن.

می‌دانستم که هیچ چیز در خانه بهم نمی‌رسد.

بوف‌کور، صادق هدایت
من چندبار ... با حاجی صحبت کردم.

یکی بود یکی نبود، جمال‌زاده

دختر خوب

سطح
10

ناظر کیفی کتاب
ناظر کیفی کتاب
ارشد بازنشسته
کاربر ویژه انجمن
نویسنده انجمن
Jun
12,624
40,489
مدال‌ها
25
صفت مبهم به همراه صفت‌های اشاره، پرسشی، تعجبی، شمارشی و عالی از صفت‌هایی است که همواره پیش از اسم (موصوف) می‌آید و از صفت‌های پیشین شناخته می‌شود:

من از آن تافته‌های جدابافته نبودم که هر توهینی را ببخشم، ولی سرانجام آنها را از یاد می‌بردم.

سقوط، آلبر کامو

دختر خوب

سطح
10

ناظر کیفی کتاب
ناظر کیفی کتاب
ارشد بازنشسته
کاربر ویژه انجمن
نویسنده انجمن
Jun
12,624
40,489
مدال‌ها
25
نکته: این قاعده در شعر و متون ادبی کلاسیک گاه رعایت نشده، می‌توانیم نمونه‌هایی را در چند مثال زیر ببینیم:

حسب حالی ننوشتیم و شد ایامی چند
محرمی کوکه فرستم به تو پیغامی چند

دیوان اشعار، حافظ
صدای تفنگی چند بلند شد.

حاجی بابا، میرزا حبیب اصفهانی
امروزه به کارمندان حقوق چندانی نمی‌دهند.

دختر خوب

سطح
10

ناظر کیفی کتاب
ناظر کیفی کتاب
ارشد بازنشسته
کاربر ویژه انجمن
نویسنده انجمن
Jun
12,624
40,489
مدال‌ها
25
صفت‌های مبهم هرگاه همراه اسم نباشند ضمیر هستند به جز هر که همیشه صفت است و بسیار که گاهی قید است گاهی صفت.

دختر خوب

سطح
10

ناظر کیفی کتاب
ناظر کیفی کتاب
ارشد بازنشسته
کاربر ویژه انجمن
نویسنده انجمن
Jun
12,624
40,489
مدال‌ها
25
صفت‌های مبهم از نظر معنا
صفت‌های مبهم چند، چندین، چندان، بسیار، کمی و قدری، تعداد و مقدار نامعین موصوف را نشان می‌دهند.

من به قدری سست‌عنصرم که برای از دست ندادن او، این را به او نمی‌گویم. وانمود می‌کنم که هیچ نمی‌بینم و به‌راستی می‌توانم بخار شوم.

مارینا، کارلوس روئیت ثافون
ویولانت هنوز عشق را نمی‌شناخت. کمی پس از آن به رنج عشق دچار شد که تنها شیوه‌ی شناخت آن است.

خوشی ها و روزها، مارسل پروست
به دست آوردن دوستی چندان ساده نیست. کسب آن، زمان زیادی لازم دارد و دشوار هم هست؛ اما وقتی به دست آمد، دیگر امکان از دست دادنش وجود ندارد، باید با آن مواجه شد.

سقوط، آلبر کامو

دختر خوب

سطح
10

ناظر کیفی کتاب
ناظر کیفی کتاب
ارشد بازنشسته
کاربر ویژه انجمن
نویسنده انجمن
Jun
12,624
40,489
مدال‌ها
25
هر که در ترکیب‌ها قید می‌سازد، هرگاه با اسم بیاید و در نقش صفت باشد برای کلیت و شمول به کار می‌رود و بر توزیع نیز دلالت می‌کند:

هر روز، هر شب، هر سال

هر روز و هر شب شعر می‌گفت و اشعار هر هفته را چاپ می‌کرد.

دختر خوب

سطح
10

ناظر کیفی کتاب
ناظر کیفی کتاب
ارشد بازنشسته
کاربر ویژه انجمن
نویسنده انجمن
Jun
12,624
40,489
مدال‌ها
25
همه یکی از صفت‌های مبهم است که در جمله‌های مختلف معنای هر، تمام، کلیه، عموم و سراسر و اول تا آخر از آن دیده می‌شود:

او همه چیز را وارونه می‌فهمد و به همین جهت است که این همه دوستش دارم.

مارینا، کارلوس روئیت ثافون
نمی‌دانم چرا ترانه‌های عاشقانه را این‌ همه غم‌انگیز و کوتاه می‌سازند. لابد شاعرانی که آنها را ساخته‌اند، تنگی نفس داشتند یا مسلول بودند و یا کله‌پوک.

لیدی ال، رومن گاری

بالا پایین