طرز تهیه آش مصطفی ساده
نخود را از شب قبل خیس کنید و یک بار آبش را عوض کنید تا نفخش گرفته شود.
برنج را از چند ساعت قبل در آب نمک خیس کنید.
نخود را با مقدار زیادی آب روی حرارت ملایم بگذارید تا بپزد ، برنج را هم اضافه کنید و اجازه دهید کاملا بپزد و شکفته شود.
برگ چغندر را خرد کرده و به قابلمه اضافه کنید.
بعد از نرم شدن سبزی ، پیاز داغ را به همراه کمی نمک و فلفل سیاه به آش اضافه کنید.
در تابه ای کوچک روغن را داغ کنید و نعنا خشک را اضافه کرده و چند ثانیه هم بزنید و شعله را خاموش کرده نعنا داغ را به آش اضافه نمایید.
بعد از جا افتادن و غلیظ شدن آش ، کشک را با کمی آب گرم باز کنید و به آش اضافه کرده و سپس آش را در کاسه ریخته و رویش را با کشک ، نعنا داغ و پیاز داغ تزئین کنید.
آش مصطفی نسبتا غلیظ است در صورت تمایل می توانید آن را رقیق تر بردارید.
به جای برگ چغندر می توانید از اسفناج استفاده کنید ولی باید دقت داشته باشید که بعد از این که برنج کاملا شکفته شد سبزی را اضافه کنید وگرنه مانع از باز شدن برنج می شود.