جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

آموزشی قسمت بندی انشا

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته آموزشات انشاء‌نویسی توسط Mahi.otred با نام قسمت بندی انشا ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 1,212 بازدید, 26 پاسخ و 0 بار واکنش داشته است
نام دسته آموزشات انشاء‌نویسی
نام موضوع قسمت بندی انشا
نویسنده موضوع Mahi.otred
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط Mahi.otred
موضوع نویسنده

Mahi.otred

سطح
5

ویراستار انجمن
ویراستار انجمن
Apr
5,570
6,494
مدال‌ها
12
روش تدریس انشا در پایه های مختلف مقطع ابتدایی:

*پایه ی نوشتنِ صحیح و مستقل از همان کلاسهای اولیه گذاشته می شود .

ـ دانش آموزان از سال اوّل ابتدایی می آموزند که چگونه منظور خود را درست بیان کنند.)آموزش صحیح نشانه ها (حروف الفبای فارسی(

ـ در کلاس دوّم علاوه بر جمله سازی و تکمیل جمله های ناقص با کلمه های آشنا جواب سئوالات را به صورت کتبی می نویسند.

ـ و از کلاس سوّم نوشتن انشا عملاً آغاز می گردد.

و در کلاس چهارم و پنجم نیز انشا نویسی و مقاله نویسی انجام می یابد.

موضوع نویسنده

Mahi.otred

سطح
5

ویراستار انجمن
ویراستار انجمن
Apr
5,570
6,494
مدال‌ها
12

روش آموزش انشا نویسی:​

آموزش انشا عملاً از کلاس سوّم ابتدایی آغاز می گردد و دانش آموزان ابتدا برای هر انشا طرح ریزی می نمایند و این طراحی در مرحله ی اوّل بطور شفاهی انجام می گیرد و بعد به صورت کتبی در می آید.

• ـ هدایت و راهنمایی آموزگاران محترم موجب می شود که شاگردان نظم فکری داشته و در مشاهدات خود دقیق باشند ، درست ببینند و بیندیشند ، خوب بیان کنند و با قاعده بنویسند . اوّل فکر کنند سپس با بکارگیری اصول آیین نگارش شروع به نوشتن نمایند.
  • ـ یکی از شرایط نوشتن ِ انشا ، تسلّط و مهارت یافتن در خواندن است .همان طوری که در صحبت کردن نباید از موضوع خارج شد باید در انشا نوشتن نیز نباید از موضوع خارج شد . برای تنوع در کار ممکن است،در درس انشا از بازی ، داستان گویی نیز استفاده نمود.(گردش علمی ، سیرو سیاحت، اردو،تهیه گزارش بازدید و مهمانی و …)

موضوع نویسنده

Mahi.otred

سطح
5

ویراستار انجمن
ویراستار انجمن
Apr
5,570
6,494
مدال‌ها
12

معیار انتخاب موضوع انشا:​

ـ وظیفه معلّم در درجه اوّل انتخاب موضوعی مناسب {نسبت به پایه کلاس}برای انشا است . بطور کلی موضوعات انشا به ترتیب از آسان به مشکل درجه بندی می شود . ساده ترین موضوع ، انشایی است که زیاد به تفکر و تعقل نباشد

ـ سپس از موضوعات اخلاقی ، دینی ، تربیتی، آموزشی،امیدواری،ادبی، اجتماعی رعایت حقوق دیگران، عبور و مرور از خیابان ، ترافیک ، شهر نشینی، آپارتمان نشینی، دوستی ، همسایگی، نقش معلّم، وظایف دانش آموز، فواید گیاهان، دوستِ خوب ، کتاب و کتابخوانی، ادامه تحصیل، با سواد بودن، بی سواد ماندن،موضوعاتی که دانش آموزان با آنها درگیر هستند، مشکلات مدرسه و راهکارهای آنها، و موارداین چنینی، برایشان ملموس است و یا توصیفی از مشاهدات و امکاناتی که دیده اند و خیلی از مواردی که شماها بهتر از این ها می دانید و عمل می کنید و عمل خواهید فرمود.

موضوع نویسنده

Mahi.otred

سطح
5

ویراستار انجمن
ویراستار انجمن
Apr
5,570
6,494
مدال‌ها
12

میزان ساعات انشا در کلاس های پنج پایه ابتدایی در برنامه هفتگی :​

• اوّل(جمله سازی از کتاب بنویسیم)
  • سوّم (سه ساعت)
  • دوّم، چهارم،پنجم (دو ساعت)

به مواردی که در جمله سازی نباید نمره داده شود.​

ـ نکات دستوری ، رعایت علایم آیین نگارش و کاربرد کلمات و موارد لازم بایستی قبلاً توسط معلّم محترم به دانش آموزان خود آموزش داده شده باشد و یاد آوری مجدد نیز از تاثیرات مثبت برخوردار خواهد بود.

موضوع نویسنده

Mahi.otred

سطح
5

ویراستار انجمن
ویراستار انجمن
Apr
5,570
6,494
مدال‌ها
12

به مواردی که نمره داده نمی شود:​

۱- اضافه کردن حروف به کلمات در جمله سازی مثال : خانه= من خانه ی سه طبقه خریدم.

من خانه خریدم.

۲- در مواردی که دانش آموز غیر معنی کلمه داده شده را بکار بگیرد.

مثال: شادی (خوشحالی)

اسم خواهر من شادی است.

۳- در مواردی که دانش آموز، مغایر بودن با ارزش های ِ ، اخلاقی ، اجتماعی ، عُرفی ، شرعی ، بنویسد.

مثال : من دزدی را دوست دارم.

او در شغل قاچاق موفّق است.

۴- قالبی بنویسد . یعنی در تمام جملات کلیشه ای بنویسد.

مثال : من درخت را دوست دارم.

من ماشین را دوست دارم.

موضوع نویسنده

Mahi.otred

سطح
5

ویراستار انجمن
ویراستار انجمن
Apr
5,570
6,494
مدال‌ها
12
۵- با توجّه به بارِ (ارزش) کلمات:

مثال:من به برادرم اعتبار نکرده ام. (بار

منفی)من مادرم را دوست ندارم.)

۶- به جای کلمات داده شده معنی کلمات را بکار ببرد :

مثال: برای کلمه «آغوش» جمله بساز:

من برادر را بَغل کردم .

۷- عدم تطابق فعل و فاعل :

مثال: سارا و دارا به بازار رفت(رفتند).

۸- اگر جمله واقعیت نداشته باشد.
مثال : من ماشین هستم .

موضوع نویسنده

Mahi.otred

سطح
5

ویراستار انجمن
ویراستار انجمن
Apr
5,570
6,494
مدال‌ها
12
۹-عامیانه بنویسد: ( تاکید بر کتابت و رسم الخط و با زبان رسمی کشور با توجه به متمرکز بودن آموزشی بسیار مهم است).

مثال : دیروز بابامو دیدم.

۱۰- تغییر جای فاعل و فعل :

مثال:پریروز رفتم به مسافرت

۱۱-حرف اضافه را درست بکار بَرَد.

مثال:امین و آزاده با خانه آمدند.

۱۲- غلط املایی{در هر درس مهم است}نداشته باشد، نمره نمی برد.

مثال: مسافرت با هواپیما راهت است.

(تاکید مهم)) علائم نقطه گذاری در آیین نگارش باید رعایت شود ، جا به جا بودن غلط محسوب می گردد.

مثال: آزاده ! از مدرسه آمد:

بالا پایین