جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

آموزشی مروری گذرا بر ژانر خاطره‌نویسی و روزمره‌نویسی

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته ژانر ها توسط شیر کاکائو با نام مروری گذرا بر ژانر خاطره‌نویسی و روزمره‌نویسی ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 505 بازدید, 27 پاسخ و 1 بار واکنش داشته است
نام دسته ژانر ها
نام موضوع مروری گذرا بر ژانر خاطره‌نویسی و روزمره‌نویسی
نویسنده موضوع شیر کاکائو
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط شیر کاکائو
موضوع نویسنده

شیر کاکائو

سطح
0
 
کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
Jul
2,620
5,046
مدال‌ها
2
چرا که هر زندگی‌نامه آن طوری نوشته می‌شود که به یاد می‌آید نه لزوما بدان شکلی که اتفاق افتاده است از این رو نمی‌توان آن را حامل عین واقعیت دانست. از طرفی خاطره‌نویسی را به دلیل افشای خود نوعی خطر کردن نیز می‌دانند چرا که می‌تواند همچون سندی علیه انسان به کار رود.
 
موضوع نویسنده

شیر کاکائو

سطح
0
 
کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
Jul
2,620
5,046
مدال‌ها
2
برخلاف آنچه اغلب می‌پندارند که مردم در شرایط بحران مانند جنگ و قحطی زمان و تمایلی برای نوشتن ندارند اما نمونه‌های موجود خلاف این ادعا را ثابت می‌کند. برای نمونه پیش از این به معرفی کتاب «خاطرات بغداد» اثر «نهاء الراضی» پرداخته بودیم که همزمان با شروع جنگ اول خلیج فارس شروع به خاطره‌نویسی کرده و تاثیر جنگ را بر زندگی روزمره مردم عادی به تصویر می‌کشد. کتاب «جنگ چهره‌ی زنانه ندارد» نیز مجموعه‌ای از خاطرات زنانی است که در جنگ جهانی دوم پا به پای مردان به مبارزه پرداخته‌اند و از نقش کلیشه‌های جنسیتی در دوران جنگ و پس از آن سخن می‌گویند.
 
موضوع نویسنده

شیر کاکائو

سطح
0
 
کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
Jul
2,620
5,046
مدال‌ها
2
با وقوع انقلاب در سال ۱۳۵۷ به شمار زندگی‌نامه‌های خودنگاشت که اغلب با اهداف سیاسی نوشته می‌شدند افزوده شد. محمد مختاری در کتاب «چشم مرکب» به نقد فوران خاطره‌نویسی پس از انقلاب می‌پردازد و معتقد است یکی از اصول بازخوانی و بازنگریِ تاریخ نقد خاطره‌ها و تجربه‌ها است، نه دعوت به گذشته و یا عبرت از آن. در واقع مختاری اهمیت خاطره‌گزاری یا خواندنِ گذشته را در معاصر کردن آن می‌داند. در ایران همچنین می‌توان به اهمیت خاطره‌نویسی در انقلاب مشروطه پرداخت. خاطره‌نویسی برای گروه‌های تحت ستم جامعه از جمله زنان همیشه محملی برای مبارزه و مقاومت بوده است. از جمله پنج زنی که خاطرات خود در پایان دوره‌ی قاجار و اوایل مشروطه به رشته تحریر درآورده‌اند می‌توان به سردار مریم بختیاری، تاج السلطنه، مونس الدوله، خدیجه افضل وزیری و مهرماه فرمان فرماییان اشاره کرد.
 
موضوع نویسنده

شیر کاکائو

سطح
0
 
کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
Jul
2,620
5,046
مدال‌ها
2
شرایط زیستی سخت زندان به لحاظ جسمی و روانی، انزوا و جدا افتادگی از محیط بیرون، تجربه خشونت و اعمال قدرت، و در نهایت تلاش برای بقا و مقاومت در راه آرمان و عقیده باعث می‌شود اغلب زندانیان به خاطره‌نویسی روی بیاورند.
 
موضوع نویسنده

شیر کاکائو

سطح
0
 
کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
Jul
2,620
5,046
مدال‌ها
2
در تبارشناسی ادبیات زندان به سروده‌های مسعود سعد سلمان، شاعر زندانی دوران غزنوی، می‌رسیم که با نام «حبسیه» یا «زندان‌نامه» شناخته شده است. حبسیه یا زندان‌نامه به مجموعه اشعاری گفته می‌شود که در داخل زندان و در وصف حال و روزگار شاعر محبوس از زبان وی به نظم آمده است. از جمله حبسیه‌های مشهور می‌توان به سروده‌های مسعود سعد سلمان، ابوالمعالی نصرالله منشی و خاقانی شروانی اشاره کرد. در قرون اخیر نیز حبسیه‌های فرخی یزدی و ملک‌الشعرای بهار از جمله نمونه‌های شناخته‌شده‌ی این گونه‌ی ادبی بوده‌اند. (منصوره شجاعی، ۱۳۹۹)
 
موضوع نویسنده

شیر کاکائو

سطح
0
 
کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
Jul
2,620
5,046
مدال‌ها
2
حافظه در نوشتن خاطرات زندان نقش مهمی دارد چرا که در شرایط زندان به دلیل مسائل امنیتی و کمبود و یا نبود دسترسی به لوازم نوشتار، اغلب زندانیان مجبورند خاطرات خود را به شکل شفاهی به ذهن بسپارند، برای کسی تعریف کنند و یا در بهترین حالت آن را در گوشه‌ی کاغذ سیگاری بنویسند و با پنهان کردن در آستر لباسی (یادداشت‌های داستایفسکی در زندان تزار) به دست دیگران برسانند. این یادداشت‌ها که به گفته‌ی بزرگ علوی در «ورق پاره‌های زندان» روی کاغذ سیگار، قند، یا پاکت میوه و شیرینی نوشته می‌شدند بدون مخاطره نبودند و از گاه از مکان‌های عجیب و غریبی سر در می‌آوردند.
 
موضوع نویسنده

شیر کاکائو

سطح
0
 
کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
Jul
2,620
5,046
مدال‌ها
2
آلیس بی تکلاس نویسنده آمریکایی یار و همدم گرترود استاین رمان‌نویس، نمایشنامه‌نویس و شاعر آمریکایی که تا زمان مرگ او به نوعی در سایه‌ی گرترود استاین می‌زیست، علاقه زیادی به آشپزی داشت. او کتاب آشپزی نوشت که در آن خواننده حین اینکه با دستور پخت غذاها آشنا می‌شود زندگینامه‌ی خودنوشت او را نیز مطالعه می‌کند. آلیس بیشتر عمر نود ساله‌ی خود را به آشپزی گذراند و به پیشنهاد گرترود استاین هر زمان دستور پخت جدیدی را می‌آموخت یا از کسی یاد می‌گرفت شرایط جاری در آن زمان از جمله داستانِ اینکه چگونه این دستور را بدست آورده، در آن زمان شرایط آب و هوا و احوالات زندگی روزمره‌اش چه بوده و…را نیز در آن ذکر می‌کرد.
 
بالا پایین