جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

معرفی معرفی رشته علوم قضایی

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته دانشگاه توسط Puyannnn با نام معرفی رشته علوم قضایی ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 993 بازدید, 20 پاسخ و 2 بار واکنش داشته است
نام دسته دانشگاه
نام موضوع معرفی رشته علوم قضایی
نویسنده موضوع Puyannnn
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط Puyannnn
موضوع نویسنده

Puyannnn

سطح
4
 
مهمان
Sep
13,533
22,017
مدال‌ها
3
روحیه قوی و صبوری


روحیه قوی و عدالت‌جو و صبوری باید از ویژگی های بارز قضات بوده و یک قاضی همواره باید روحیه عدالت خواهی و ضد ظلم بودن را در خود تقویت کرده و پا برجا نگه دارد و در این صورت است که مردم و جامعه احساس امنیت و آرامش خواهند نموند.

اعتماد به نفس و خلاقیت ذهنی بالا



با علوم جامعه‌شناسی و روانشناسی و علوم فلسفی آشنایی داشته باشد و از اعتماد به نفس و خلاقیت ذهنی بالایی برخوردار باشد.

توانایی درک منطق ریاضی


چون منطق حقوقی در ضمن این که شباهت های زیادی به منطق ریاضی دارد، یک منطق اقناعی و خطابی است. قاضی باید اطلاعاتی از ریاضیات داشته باشد و مفاهیم منطق ریاضی را به‌خوبی درک کنند و با علوم جامعه‌شناسی و روانشناسی و علوم فلسفی آشنایی داشته باشد.
 
موضوع نویسنده

Puyannnn

سطح
4
 
مهمان
Sep
13,533
22,017
مدال‌ها
3
بررسی بازار کار و آینده ی شغلی رشته علوم قضایی


دانشجویان در طی دوران تحصیل خود می توانند از همان ابتدا به صورت کارآموز در قوه قضائیه فعالیت کرده و استخدام شوند.ضمن اینکه سنوات تحصیلی دانشجویان جزئی از سابقه خدمتشان محسوب میشود. همچنین فارغ‌التحصیلان رشته علوم قضایی توانایی‌های لازم را برای تصدی امر قضا در محاکم جمهوری اسلامی ایران پیدا می‌کنند.
 
موضوع نویسنده

Puyannnn

سطح
4
 
مهمان
Sep
13,533
22,017
مدال‌ها
3
مواردی که دانش آموختگان رشته علوم


قضایی می توانند در آنها فعالیت داشته باشند:

در مسائل تحرير دعاوي که شامل بازپرسي و دادياري است.
در مسائل تحرير ادله مانند معاينه محل و استماع گواهان محلي و استماع اظهارات متداعيين معذور از حضور در دادگاهها به دلايل مختلف از قبيل مرض و غيره.
در ادارات تسویه ورشکستگي و سرپرستي محجورين فني و حقوقي.
در ادارات اجراي احکام (مدني و کيفري)
در ادارات ثبت اسناد و املاک
بازپرسی و دادیاری
در دفاتر اسناد رسمي به صورت سردفتر و دفتريار
در وکالت دعاوي خصوصي و دولتي (داخلي و خارجي) در وزارت خانه ها و بخش های دولتی
در تنظيم قراردادهاي اقتصادي و بازرگاني داخلي و خارجي که تخصص لازم دارد.
مشاوران حقوقي (کارشناسان حقوقي) در وزارتخانه ها و موسسات ديگر دولتي
نوشتن و تنظیم قراردادهای اقتصادی و بازرگانی داخلی و خارجی
با توجه به اینکه دانشجویان این رشته دروس تخصصی رشته ی حقوق را نیز مطالعه میکنند در بعضی مشاغل میتوانند کار یک کارشناس حقوق را انجام دهند .علاوه بر این چون دانشجویان علوم قضایی، کلیه‌دروس تخصصی رشته حقوق را نیز مطالعه می‌کنند،‌ می‌توانند موقعیت‌های شغلی فارغ‌التحصیلان حقوق را نیز داشته باشند.
 
موضوع نویسنده

Puyannnn

سطح
4
 
مهمان
Sep
13,533
22,017
مدال‌ها
3
دروس مقطع کارشناسی رشته علوم قضایی


کليه دروس کارشناسي علوم قضائي مطابق آئين نامه آموزش مصوب شوراي عالي برنامه ريزي حداکثر در (۸) ترم ارائه مي گردد. طول هر ترم ۱۷ هفته است و زمان آموزش هر واحد درس از نوع نظري هفته اي يک ساعت و عملي ۲ ساعت است.

تعداد کل واحد هاي درس دوره کارشناسي رشته علوم قضائي ۱۳۵ است.
 
موضوع نویسنده

Puyannnn

سطح
4
 
مهمان
Sep
13,533
22,017
مدال‌ها
3
دروس تخصصی رشته علوم قضایی


آمار – آیات الاحکام – آیین دادرسی مدنی -آیین دادرسی مدنی – آیین دادرسی مدنی – آیین دادرسی کیفری – احوال شخصیه در فقه عامه- ادله اثبات دعوی – اصطلاحات حقوقی به زبان عربی
اصول روابط بین الملل (الف و ب) – اصول فقه – اصول فقه – انقلاب اسلامی و ریشه‌های آن – بزهکاری اطفال – بزهکاری اطفال – پزشکی قانون – پلیس علمی – تاریخ اسلام – تاریخ حقوق
تامین اجتماعی – تربیت بدنی – جامعه شناسی – حقوق – جرم شناسی- حقوق اداری ۱ – حقوق اداری – حقوق ارتباطات – حقوق اساسی – حقوق اساسی – حقوق بازرگانی بین‌المللی – حقوق بانکی – حقوق بشر در اسلام – حقوق بیمه – حقوق بین‌الملل – حقوق خصوصی– حقوق بین‌الملل خصوصی – حقوق بین‌الملل عمومی – حقوق بین‌الملل عمومی – حقوق تجارت اشخاص_ حقوق تجارت شرکتها – حقوق تجارت اسناد تجاری – حقوق تجارت ورشکستگی- حقوق تطبیقی – حقوق ثب – حقوق جزای اختصاصی
 
موضوع نویسنده

Puyannnn

سطح
4
 
مهمان
Sep
13,533
22,017
مدال‌ها
3
قضایی – حقوق مدنی اموال و مالکیت – حقوق مدنی کلیات قرادادها – حقوق مدنی الزامات خارج از قراردادها – حقوق مدنی خانواده – حقوق مدنی عقود معین – حقوق مدنی عقود معین قسمت ب – حقوق مدنی شفعه و وصیت و ارث – حقوق مدنی وصیت و ارث – حقوق هوایی – حقوق و کامپیوتر – حقوق کار – دادرسیهای اختصاصی کیفری – داوری بین‌المللی – رویه قضایی – زبان خارجی – فلسفه حقوق – قواعد فقه – قواعد فقه – مالیه عمومی – مالکیت معنوی – مبانی جامعه شناسی- مبانی علم اقتصاد – متون اسلامی – متون فقه _ معارف اسلامی – مقدمه علم حقوق – منطق _کار تحقیقی – کارآموزی قضایی – کیفر شناسی
 
موضوع نویسنده

Puyannnn

سطح
4
 
مهمان
Sep
13,533
22,017
مدال‌ها
3
دروس عمومی رشته علوم قضایی


فارسی عمومی
زبان خارجی
مبانی نظری اسلام
اخلاق اسلامی
انقلاب اسلامی
تاریخ و تمدن اسلامی
متون اسلامی
تربیت بدنی۱
تربیت بدنی۲
تاریخ فرهنگ و تمدن اسلام و ایران
دروس اجباری:
آموزش و روخوانی قرآن کریم
جمعیت و تنظیم خانواده
وصایای امام
 
موضوع نویسنده

Puyannnn

سطح
4
 
مهمان
Sep
13,533
22,017
مدال‌ها
3
ادامه تحصیل در رشته علوم قضایی



دانشجویان پس از گذراندن دروس مقطع کارشناسی در یکی از شش گرایش کارشناسی ارشد ادامه تحصیل می دهند. این رشته ها که گلچینی از حدود ۲۵ رشته کارشناسی ارشد حقوق به شمار می روند عبارتند از حقوق خصوصی، حقوق عمومی، حقوق جزا و جرم شناسی، حقوق خانواده، حقوق تجارت، حقوق ثبت.

و فارغ التحصیلان ممتاز کارشناسی ارشد پیوسته در صورت داشتن شرایط پذیرش بدون آزمون استعدادهای درخشان، برابر مقررات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، می توانند بدون شرکت در آزمون سراسری دکتری، در مقطع دکترای تخصصی رشته های حقوق ادامه تحصیل نمایند و دانشجویان کارشناسی ارشد پیوسته پس از ۶ سال تحصیل با مدرک کارشناسی ارشد و طی دوره کارآموزی قضایی وارد خدمت قضایی خواهند شد.
 
موضوع نویسنده

Puyannnn

سطح
4
 
مهمان
Sep
13,533
22,017
مدال‌ها
3
رویکرد دانشگاه علوم قضایی در سال های پیش رو تقویت بیشتر این مقطع و کاهش پذیرش دانشجوی بورسیه در مقطع کارشناسی است .از این رو دانشجویان کارشناسی ارشد پیوسته در کانون توجه برنامه های آموزشی ،فرهنگی و کارآموزی قضایی قرار خواهند داشت.
 
موضوع نویسنده

Puyannnn

سطح
4
 
مهمان
Sep
13,533
22,017
مدال‌ها
3
گرایش های رشته علوم قضایی



افراد تحصیل کرده در رشته علوم قضایی می توانند در تحصیلات تکمیلی از گرایش هایی که در زیر شرح داده می شوند ادامه تحصیل دهند:

گرایش حقوق عمومی : هدف از تربیت دانشجویان در این گرایش تبیین و بررسی اصول مربوط به دولت و دستگاه های دولتی با اشخاص جامعه می باشد و این گرایش از مهم ترین گرایش ها در بین گرایش های رشته علوم قضایی می باشد. حقوق اساسی، حقوق اداری و حقوق مالی از جمله مباحثی هستند که در آموزش به دانشجویان توجه ویژه ای به آنها می شوند.
گرایش حقوق خصوصی : هدف از این گرایش را باید بالا بردن سطح اطلاعات،آگاهی و بینش حقوقی بیان کنیم که تحقق این اهداف با آموزش هایی مانند روش های تحقیق و تقویت قدرت استنباط و بررسی کردن و تجزیه و تحلیل مسائل حاصل می شود. حقوق خصوصی بخشی از حقوق دولتی است که به روابط اشخاص با یکدیگر و تنظیم آنها پرداخته و بیشتر مباحث حقوق مدنی و حقوق تجارت در آن آموزش داده می شود.
گرایش حقوق جزا و جرم شناسی : همان طور که از نام این گرایش معلوم است مطالعه قواعد کلی جرم ها و مجازات ها و آگاهی از کلیه قوانین و حقوق این دو از اهداف این گرایش است.حقوق کیفری اطفال و نوجوانان و مدیریت اصلاح و کیفرهای قضایی از مباحث مهم این گرایش هستند. حقوق جزای عمومی و اختصاصی و آیین دادرسی کیفری بخش های این گرایش هستند.
 
بالا پایین