- Sep
- 659
- 1,150
- مدالها
- 2
موزش نحوه مواجهه با نظرات مخالف برای هر کسی لازم است. اغلب مواقع افراد در مواجهه با نظرات مخالف دچار مشکل می شوند و درمقابل آن گارد می گیرند. واکنش مغز به نظر مخالف مشابه واکنش به عامل خطر است. یعنی باعث ترشح هورمون آدرنالین در بدن شده و بدن را آماده جنگ و دفاع می کند. لذا ممکن است، با رفتارهای غیرحرفه ای یک مذاکره در اثر رویارویی با نظرات مخالف خوب پیش نرود.
برخی افراد عموما بر اساس نظرات خودشان زندگی می کنند و در انجام کلیه ی امور خودمحور رفتار می کنند. جز خودشان به دیگران و نظراتشان اهمیت نمی دهند. خودمحوری نیز باعث می شود انسان از خرد و آگاهی دیگران بی بهره بماند و نتواند خود را در دانش دیگران سهیم کند.
دلایل برخورد دفاعی با نظرات مخالف
اصولا مواجهه با نظر مخالف خوشایند نیست. اما برای این که یک بحث و مذاکره به خوبی پیش برود، نیازمند برخورد مناسب در مواجهه با نظرات مخالف است. در این مقاله ضمن اشاره به دلایل بازخورد منفی، به نظرات مخالف به ارائه ی راهکارهای مناسب، در این لحظات خواهیم پرداخت. برخورد های دفاعی و غریزی در مقابل نظرات مخالف می تواند دلایل گوناگونی داشته باشد، که عبارتند از:1-کمبود اعتماد به نفس
افرادی که اعتماد به نفس کافی ندارند، معمولا به دیگران وابسته هستند؛ بنابراین اگر با نظرات مخالف روبرو شوند، آن را به قابلیت های خود نسبت می دهند و احساس کمبود می کنند. این نقطه ضعف را برنمی تابند و در مقابل نظرات مخالف از خود مقاومت نشان می دهند. کمبود اعتماد به نفس اجازه ی واقع بینی و تحلیل نظر مخالف را به شخص نمی دهد و ممکن است باعث شود شخص خود را از نظرات مفید دیگران محروم کند2-دانش ناکافی و خودمحوری
داشتن اطلاعات مفید در یک مورد خاص باعث می شود شخص نسبت به نظرات مخالف با تعصب برخورد کند و بدون این که برای آن ها وقت بگذارد، با رفتار نامناسب آن نظرات را رد کند. زیرا بها دادن به نظرات مخالف باعث می شود، احساس کند در نظر دیگران مورد تحقیر واقع می شود و حس نادانی به او دست می دهد.برخی افراد عموما بر اساس نظرات خودشان زندگی می کنند و در انجام کلیه ی امور خودمحور رفتار می کنند. جز خودشان به دیگران و نظراتشان اهمیت نمی دهند. خودمحوری نیز باعث می شود انسان از خرد و آگاهی دیگران بی بهره بماند و نتواند خود را در دانش دیگران سهیم کند.