جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

آموزشی نحوه نگارش پروپوزال

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته متوسطه دوم توسط HAN با نام نحوه نگارش پروپوزال ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 669 بازدید, 17 پاسخ و 0 بار واکنش داشته است
نام دسته متوسطه دوم
نام موضوع نحوه نگارش پروپوزال
نویسنده موضوع HAN
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط HAN
موضوع نویسنده

HAN

سطح
5
 
ارشد بازنشسته
ارشد بازنشسته
فعال انجمن
Mar
4,358
20,976
مدال‌ها
9
اگر نتوانستید و یا شاغل نیستید می توانید با توجه به دروسی که در دوره کارشناسی ارشد داشتید یک موضوع را انتخاب کنید. در این حالت باید این سوال را از خود بپرسید: من در دوره کارشناسی و یا کارشناسی ارشد به چه موضوعی بیش از همه علاقه داشتم؟ کدام درس را با رغبت بیشتری می خواندم؟ جواب این سوال مشخص می کند که در چه حوزه ای باید کار کنید. وقتی حوزه مشخص شد باید مشخص کنید که چه موضوعاتی از آن برای انتخاب مناسب هستند. برای پیدا کردن یک دید مناسب بهترین روش مراجعه بهسایت اطلاعات پایان نامه. در این سایت با جستجوی موضوعی که انتخاب کرده اید می توانید پایان نامه های کارشده در برخی دانشگاه ها را بیابید. بدین صورت یک دید کلی از مساله پیدا می کنید که چه کارهایی قبلا انجام شده و موضوع تکراری انتخاب نمی کنید و همچنین می توانید با کم و زیاد کردن موضوعات انتخاب شده یک موضوع دقیق تر انتخاب کنید .
 
موضوع نویسنده

HAN

سطح
5
 
ارشد بازنشسته
ارشد بازنشسته
فعال انجمن
Mar
4,358
20,976
مدال‌ها
9
اگر به هر دلیلی تصمیم دارید نوشتن پروپوزال را به شخص دیگر بسپارید حتما موضوع را خودتان بصورت دقیق مشخص کنید و یا اینکه به ایشان بگویید موضوع تان باید در مورد یک مطلب خاص باشد. چرا که اگر این کار را انجام ندهید احتمال اینکه یک موضوع تکراری را برای شما انتخاب کنید خیلی زیاد است.
 
موضوع نویسنده

HAN

سطح
5
 
ارشد بازنشسته
ارشد بازنشسته
فعال انجمن
Mar
4,358
20,976
مدال‌ها
9
انتخاب موضوع مناسب: گاهی دیده می شود که دانشجویان موضوعی برمی گزینند مانند " بررسی رفتار مصرف کننده در بازار". با این که این موضوع می تواند زمینه کاری را تا حدودی مشخص کند ولی نمی توان آن را یک موضوع خوب قلمداد کرد. موضوع جمله ای کامل است که نه یک کلمه زیاد دارد و نه یک کلمه کم دارد. تک تک کلمات موضوع باید دارای معنی باشند و بی دلیل اضافه نشده باشند. خواننده و استاتید باید بتوانند با نگاه به موضوع کلیت کاری که می خواهید انجام دهید را بدست آوردند. لذا از این به بعد منظور من از موضوع پروپوزال "موضوع" به معنای اشاره شده در بالا می باشد.
 
موضوع نویسنده

HAN

سطح
5
 
ارشد بازنشسته
ارشد بازنشسته
فعال انجمن
Mar
4,358
20,976
مدال‌ها
9
برای اطمینان از غیرتکراری بودن موضوع علاوه بر سایتی که اشاره شد سری هم به کتابخانه دانشگاه تان بزنید حتما!. در هر صورت چیزی بدتر از آن نیست که بعد از کلی کنکاش و تحقیق به شما اعلام کنند که کارتان تکراری است. در این صورت کار شما سخت می شود و اکثر موضوعاتی که خودتان انتخاب می کنید قبلا توسط افراد دیگر کار شده است.
 
موضوع نویسنده

HAN

سطح
5
 
ارشد بازنشسته
ارشد بازنشسته
فعال انجمن
Mar
4,358
20,976
مدال‌ها
9
اینجاست که هنرتان را باید بعنوان یک دانشجو و محقق به کار برده و با کم و زیاد کردن موضوع به یک موضوع جدید برسید. برای مثال موضوع "رفتار مصرف کننده" بارها توسط افراد کار شده است و شما باید بتوانید از یک زاویه دیگر به این موضوع پرداخته و عنوان مناسبی برگزینید. چون ممکن است رشته همه خوانندگان این مطلب ریاضی نباشد پس نمی توان یک مثال جامع زد، هر دانشجویی با توجه به رشته خودش باید قادر باشد این انتخاب را انجام دهد. کلید کار جستجوی کامپیوتری در مقالات است که با این کار می توانید موضوع مناسبی برگزینید. لزوما انگلیسی جستجو نکنید چون به فضل الهی مقالات فارسی زیادی در اینترنت پیدا می شوند. بهترین کار این است که مقاله ای پیدا کنید که بتواند به شما یک زاویه دید مناسب نسبت به موضوع بدهد. دانشجویانی که حوصله! یا زمان کافی ندارند می توانند یک موضوع غیرتکراری پیدا کرده و همان را بعنوان موضوع مقاله انتخاب کنند. بالاخره انتخاب موضوع مناسب کاری مهم است.
 
موضوع نویسنده

HAN

سطح
5
 
ارشد بازنشسته
ارشد بازنشسته
فعال انجمن
Mar
4,358
20,976
مدال‌ها
9
حال فرض می کنیم که موضوع مناسبی انتخاب شده است. اولین مرحله ارائه شفاهی و یا کتبی (ترجیحا شفاهی) این موضوع به استاد راهنما می باشد. این کار فواید زیادی می تواند برای شما داشته باشد. ممکن است با نظر استاد راهنما کار دقیق تر و بهتر پیش برود و مشکلاتی که در جلسه دفاع پیش خواهد آمد از هم اکنون مرتفع شوند. و مهم ترین سود آن رهایی از دوباره کاری است! چرا که خیلی پیش آمده دانشجویی بعد از انتخاب موضوع و نشان دادن آن به استاد راهنما، با مخالفت استاد راهنما مواجه گشته و مجبور به عوض کردن موضوع شده است. اگر استادی با یک موضوع موافقت اولیه نماید بعید به نظر می رسد که بعدها نظر به عوض شدن موضوع دهد .
 
موضوع نویسنده

HAN

سطح
5
 
ارشد بازنشسته
ارشد بازنشسته
فعال انجمن
Mar
4,358
20,976
مدال‌ها
9
بعد از تائید موضوع توسط استاد لازم است نوشتن پروپوزال را آغاز کنید. هر دانشگاهی فرمت خاص خود را دارد که می توانید آن را از آموزش دریافت کنید و یا از سایت دانشگاه دانلود نمایید، تا بدانید چه قسمت هایی باید پر نمایید. صرفنظر از دانشگاهی که در آن قرار دارید هر پروپوزالی بیان مساله تخقیق را دارند. بیان مساله تحقیق مهم ترین قسمت یک پروپوزال می باشد. شما باید در این بخش بصورت خیلی منظم و سیستماتیک بیان کنید که قصد انجام چه کاری را دارید. و انجام این تحقیق چه لزومی دارد. معمولا بیان مساله تحقیق باید از کل به جزء نوشته شود و شما با ارائه کلیاتی از موضوع مورد نظر شروع کرده و به موضوع اصلی بپردازید. معمولا در بیان مساله تعریف مختصری از موضوع تحقیق ارائه می شود (به همراه رفرنس و حداقل دو تعریف) و شما بیان می کنید که در گذشته در این زمینه چه کارهایی انجام شده و به چه جنبه هایی از این موضوع پرداخته نشده و شما قرار است چه کارهایی را انجام دهید.
 
موضوع نویسنده

HAN

سطح
5
 
ارشد بازنشسته
ارشد بازنشسته
فعال انجمن
Mar
4,358
20,976
مدال‌ها
9
در بیان مساله تحقیق باید یک روند منظم را در پیش بگیرید. از امروزه مقوله X چگونه است! می توانید شروع کنید و بگویید که مقوله X چه معنایی دارد و معمولا باید به آن موضوع چگونه نگاه شود و شما تصمیم دارید که از چه روندی استفاده کنید. دقت داشته باشید که قرار نیست در بیان مساله تحقیق روش اجرای تحقیق را بنویسید بلکه بصورت خیلی مختصر و خلاصه اشاره می کنید که در پی انجام چه کاری هستید. از کپی کردن متن کتاب های درسی در بیان مساله خودداری کنید. بیان مساله تحقیق لازم نیست خیلی طولانی باشد ولی خیلی کوتاه هم نباشد. منطقی ترین حالت در بیان مساله این است که شما با فونت 14 بین 20 تا 50 خط بیان مساله تحقیق داشته باشید. دقت داشته باشید که اکثر پاراگراف های مهم در بیان مساله باید رفرنس داده شوند. (ترجیحا رفرنس های انگلیسی). هر گونه اشاره به آمار و اطلاعات دیگر باید با رفرنس همراه باشند. نحوه رفرنس دهی ها متفاوت هستند که به آنها نیز اشاره می کنیم.
 
بالا پایین