جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

آموزشی نقد داستان | آموزشی

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته آموزش نقد توسط آسو با نام نقد داستان | آموزشی ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 187 بازدید, 12 پاسخ و 1 بار واکنش داشته است
نام دسته آموزش نقد
نام موضوع نقد داستان | آموزشی
نویسنده موضوع آسو
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط آسو
موضوع نویسنده

آسو

سطح
0
 
مهمان
Jul
310
779
مدال‌ها
2
در مورد امتیاز دادن به آثار، برای مثال در سایت آکادمی فانتزی، هدف از رأی گیری، سنجیدن میزان علاقه‌ی مخاطب به اثر است. برای رأی دادن، به ذهن خود رجوع کنید. کافی است مشخص کنید که از اثر مورد بررسی، چقدر خوشتان آمده، یا نیامده. میزان محبوبیت یک اثر، چیزی نسبتا جدا از موارد تکنیکی آن است، که به وسیله چنین رأی گیری‌هایی سنجیده می‌شود. برای مثال، شاید فلان سریال تلویزیونی مبتذل و بی‌محتوا، و از لحاظ تکنیک بازی و گارگردانی در حد بسیار ضعیف باشد، ولی محبوب هم باشد. یا آثار کوبیسم پیکاسو، که از لحاظ تکنیکی و هنری، در حد بسیار بالایی قرار دارند، محبوبیتی بسیار اندک دارند. پس در رأی دادن، کافیست میزان علاقه مندی خود به اثر را مشخص نمایید. در نمره دادن فنی به آثار، هر داور و هر منتقدی ملاک خود را دارد. در مسابقات ادبی، هر مسابقه، شرایط و ملاک‌های خود را دارد و نمی‌توان از ملاک‌های یکسان سخن گفت. برای مثال، فیلمهایی که برنده جایزه جشنواره فیلم کن میشوند، بسیار متفاوتند از برنده‌های جایزه‌ی اسکار. در مورد داورها و جشنواره‌های ادبی هم همینطور است، و هر مسابقه و هر داور، قوانینی دارد. قوانین خود را استخراج و تدقیق کنید، و به آنها وفادار باشید.
 
موضوع نویسنده

آسو

سطح
0
 
مهمان
Jul
310
779
مدال‌ها
2
چگونه نقد بنویسیم:
برای نوشتن نقد نوع اول، باید به تخیل خود میدان بدهید. نقد نوع اول نظر منتقد است، پس خجالت نکشید و هر چه فکر می‌کنید بنویسید!
 
موضوع نویسنده

آسو

سطح
0
 
مهمان
Jul
310
779
مدال‌ها
2
برای نوشتن نقد نوع نوع دوم، اثر را باید خوب مطالعه و بررسی کرده باشید. شاید لازم باشد روی سابقه‌ی پدید‌آور بررسی‌ای انجام بشود، این کار را هم بکنید. از کلیات اثر شروع کنید و به جزئیاتش برسید. نقدهای دیگر را هم بخوانید، و بررسی کنید که آیا با آرای دیگر منتقدان، مخالفید یا موافق، آیا حرف دیگری (چه مخالف، چه موافق) در قبال موضوعاتی که مطرح کرده‌اند، می‌توانید بزنید یا خیر. پاسخهای پدید‌آور به نقدهای دیگر را بررسی کنید، مصاحبه‌هایش را مطالعه کنید، با او صحبت کنید. آرایی را که در اثرش آورده به چالش بکشید، از زیباییهای کارش یاد کنید و از آنها تعریف کنید. بر موضوع اثر تسلط کافی (نه کامل) کسب کنید. در آثار ادبی، شخصیتها و مکانها را یک به یک بررسی کنید. نظر خود را درباره هر یک بنویسید. سعی کنید با استفاده از توصیفات نویسنده، چهره افراد و موقعیت مکان‌ها را برای خود مشخص کنید. به دنبال تناقضات یا توصیفات تکمیل کننده در داستان بگردید، سیر وقایع، تغییرات و تبدیلات اشیاء و افراد را بررسی کنید. انطباق شخصیت افراد با اعمالشان را بسنجید، و از این کارها...! به یاد داشته باشید که یک اثر ادبی، الزاما واجد توصیف و تشریح مکان‌ها و آدم‌ها نیست، و این برای یک اثر، به خودی خود، ضعف و قدرت محسوب نمی‌شود. بسنجید که ایا اجزاء اثر، در جای خود هستند یا خیر. چه چیزی کم یا زیاد است، چه چیزی زائد است، جای چه چیزی خالی‌ست. همه‌ی این موارد را منظم و با طبقه بندی مناسب، لیست کنید. موارد بسیار دیگری هم هست، و لیست شما می‌تواند لیست مفصلی بشود! از زیاد یا کم بودن مواردی که یافته اید، وحشت زده و یا دلسرد نشوید. یافته‌‌هایتان را مرتب کنید و به دنبال چیزهای جدید بگردید. همه‌ چیز را مرتب کنید و به صورت یک مقاله بنویسید. اگر عادلانه و صادقانه کار کرده باشید، یک اثر ارزشمند انتقادی ساخته‌اید... مطمئن باشید به زحمتش می‌ارزد!
 
بالا پایین