جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

آموزشی نقد و پایداری ادبیات

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته آموزش نقد توسط آسو با نام نقد و پایداری ادبیات ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 199 بازدید, 11 پاسخ و 1 بار واکنش داشته است
نام دسته آموزش نقد
نام موضوع نقد و پایداری ادبیات
نویسنده موضوع آسو
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط آسو
موضوع نویسنده

آسو

سطح
0
 
مهمان
Jul
310
779
مدال‌ها
2
۵- ادبیات پایداری در ایران

اصطلاح ادبیات پایداری در ایران، سابقه ‌چندانی ندارد و تاریخ استعمال آن به دهه ‌۶۰ سده ‌کنونی می‌رسد؛ اما به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی کشور ایران در طول تاریخ، همواره شاهد جنگ، خون‌ریزی، ایثارگری، پهلوانی، از جان‌گذشتگی و همدلی‌های ملی بوده و دفاع از وطن و ارزش‌های آن در برابر یورش بیگانگان برای ملت ایران، مفهومی نام‌آشنا است. [۸] ‌به همین دلیل در طول تاریخ ادبیات فارسی اشعار بسیاری را با مضمون پایداری می‌توان مشاهده کرد. ادبیات عرفانی و سمبلیک، نمونه‌ای از جهت‌گیری شاعران و نویسندگان در برابر ظلم و ستم و اختناق داخلی است.
 
موضوع نویسنده

آسو

سطح
0
 
مهمان
Jul
310
779
مدال‌ها
2
نخستین اشعار پایداری فارسی را می‌توان در آثار شاعران نهضت شعوبیه مشاهده کرد «... به دنبال شکل‌گیری نهضت شعوبیه، شاعران ایرانی در شعرهای عربی یا فارسی خود، گونه‌ای از ادبیات مقاومت را مطرح می‌کنند که بیانگر مفاد آیه ‌"يا أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْناکُمْ مِنْ ذَکَرٍ وَ أُنْثي‌ وَ جَعَلْناکُمْ شُعُوباً وَ قَبائِلَ" است‌». [۹] این شعرها مانند بسیاری دیگر از شعرهای پایداری که منشائی سیاسی-اجتماعی دارند، برادری و برابری اجتماعی را خواستار است و تبعیض و بی‌عدالتی را نکوهش می‌کند. در زمان حمله ‌مغول، بار دیگر شاعران ایرانی مردم را به پایداری و مقاومت در برابر ظلم و ستم مغولان دعوت کرده‌اند. اشعاری که در رابطه با واقعه ‌عاشورا و بیان مظلومیت امام حسین (علیه‌السّلام) و یاران شهیدش سروده شده نیز در شمار اشعار پایداری قرار دارد؛ چرا که این شعرها، ظلم و ستم و نابرابری را نکوهش کرده و صدای رسای مظلومیت و آزادی‌خواهی است.
 
بالا پایین