۲. ساراواک لاکسا؛ غذای سنتی مالزی
«لاکسا» (Laksa) به طیف وسیعی از انواع سوپ رشته تند گفته میشود که در کشورهای جنوب شرقی آسیا از جمله مالزی، سنگاپور، اندونزی و تایلند پخته میشوند. ساراواک لاکسا نوعی از این سوپ است که در استان ساراواک در مالزی پخته میشود و از معروفترین غذاهای مالزی است. این سوپ از نودل برنج یا رشتهفرنگی، شیر نارگیل و گوشت مرغ، ماهی یا میگو، بههمراه ادویههای تند و آتشین از جمله سس بسیار تند قرمزی به نام «سامبال» (Sambal) و تمبر هندی، تهیه میشود.
این غذا با طعمی آتشین و پر ادویه، بسیار لذیذ و هوسبرانگیز است و مردم مالزی معمولا آن را در وعده صبحانه و برای شروع روز صرف میکنند. برخی از افراد برای لذیذتر کردن این سوپ ، سس قرمز بسیار تندی به نام سامبال یا آب پرتقال به آن اضافه میکنند.
ساراواک لاکسا چیست؟
لاکسا، نوعی سوپ نودل متداول در شبهجزیره مالایا است که ترکیبی از آشپزی چینی و آشپزی مالایایی به شمار میآید. این غذا از نودل برنج یا رشتهفرنگی و گوشت مرغ، میگو یا ماهی، شیر نارگیل بههمراه ادویههای تند از جمله سس بسیار تند قرمز به نام «سامبال» (Sambal) و تمبر هندی، تشکیل میشود.
ساراواک لاکسا، با طعمی تند و خوشایند، پر ادویه، بسیار لذیذ و وسوسهکننده، بهترین غذا برای شروع روز است. ساراواکیها (ایالتی در مالزی)، معمولا زمانی که از جزیره بورنئو دور هستند، این غذا را هوس میکنند و میپزند. ساراواک لاکسا معمولا برای صبحانه سرو میشود.
لاکسا دارای انواع متعددی است و در کشورهای مختلفی چون مالزی، سنگاپور، اندونزی و جنوب تایلند طبخ میشود. ساراواک لاکسا، یکی از لذیذترین غذاهای جزیره بورنئو در مالزی محسوب میشود و ظاهر آن، یک سوپ کاری مانند قرمز است.
مواد لازم
برای ۲ نفر
- ۸ لیوان آب
- خمیر لاکسا
- ۸ عدد میگو بزرگ
- ۲-۳ لیوان آب مرغ
- نصف لیوان شیر نارگیل
- ۲-۳ عدد تخممرغ
- کره، برای سرخ کردن
- ۲ مشت نودل برنج یا رشتهفرنگی
- ۱ مشت جوانه لوبیا
- ۱۱۰ گرم سی*ن*ه مرغ پخته خردشده
- برگ گشنیز
- ۱ عدد لیمو
مواد اولیه برای تهیه خمیر لاکسا
- ۵ عدد فلفل چیلی قرمز خردشده
- ۱ قاشق غذاخوری زردچوبه
- سه چهارم قاشق چایخوری زیره سبز
- ۱ عدد پیاز
- ۲ قاشق چایخوری پوست لیموی تازه
- ۲ قاشق غذاخوری زنجبیل یا ریشه جوز هندی خردشده
- ۶ عدد بادام هندی، فندق یا بادام زمینی
- ۳ حبه سیر
- ۲ قاشق غذاخوری سس صدف یا سس ماهی تایلندی یا سس میگو (میگوی خشکشده)
- ۲-۴ قاشق غذاخوری روغن زیتون
- ۱ مشت برگ و ساقه جعفری تازه
- ۲ قاشق چایخوری شکر قهوهای و دو قاشق غذاخوری آب لیمو
طرز تهیه خمیر لاکسا
رمز خوشمزه شدن ساراواک لاکسا، تهیه خمیر لاکسا است که قبل از شروع مراحل پخت، باید آماده شود. برای درست کردن خمیر لاکسا در ابتدا تمام مواد ذکر شده، به غیر از روغن را در غذاساز بریزید و باهم مخلوط کنید تا زمانی که یک خمیر یکدست به دست بیاید. سپس ترکیب بهدستآمده را در کمی روغن در حرارت ملایم سرخ کنید تا طعم آنها قویتر شود. شما میتوانید این خمیر را در یک ظرف دربسته بهمدت یک هفته در یخچال نگهداری کنید.
دستور پخت
۱. در یک قابلمه، آب را بجوشانید و سپس خمیر ساراواک لاکسا را به آن اضافه کنید. هر چند دقیقه یکبار، بهمدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه، این مخلوط را هم بزنید.
۲. در یک قابلمه جداگانه، میگوها را در آب مرغ بجوشانید تا کاملا پخته شوند. سپس آنها را در بیاورید و بهصورت طولی برش بزنید.
۳. آب مرغ را به قابلمه حاوی خمیر ساراواک لاکسا بیفزایید. برای چند دقیقه، روی حرارت کم این مخلوط را بجوشانید.
۴. مایع حاوی آب مرغ و خمیر ساراواک لاکسا را از یک الک رد کنید تا هر ذره جامدی از آن جدا شود. مایع بهدستآمده را در یک قابلمه دیگر بریزید و بجوشانید.
۵. شیر نارگیل را به آن اضافه کنید و این مخلوط را هر چند دقیقه یکبار، روی حرارت هم بزنید.
۶. تخممرغها را بشکنید و سپس در کمی کره سرخ کنید تا یک مخلوط املتی شکل نازک شکل بگیرد. سپس آن را با برش زدن به چند تکه تقسیم کنید.
۷. نودلهای برنج یا رشتهفرنگی را در آب گرم بریزید تا کمی نرم شوند، سپس آنها را بهمدت سه دقیقه در آب جوش بریزید. نودلها را به دو قسمت تقسیم کنید و در دو کاسه سایز متوسط بریزید.
۸. سی*ن*ه مرغ پخته خردشده، املت تخممرغ، میگوهای برشزده و جوانه لوبیا را روی نودلها بریزید.
۹. از ترکیب آب مرغ و خمیر لاکسا داخل این کاسهها بریزید تا روی نودلها را بپوشانند.
۱۰. کار خود را با تزئین برگ گشنیز خردشده و ریختن چند قطره آب لیمو تمام کنید.